HABERLER>GÜNCEL
29 Mayıs 2016 Pazar - 13:31

İstanbul'da 'Fetih Şöleni'

İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kapsamında Yenikapı'daki miting alanında Fetih Şöleni düzenleniyor. Vatandaşlar miting alanını doldururken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi sırasında 'Gençlik başkanlık istiyor' yazılı dev pankart açıldı.

İstanbul da  Fetih Şöleni

İstanbul'da bugün Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Fetih Şöleni' düzenleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım fetih şöleninde konuşma yaptı. İşte Yıldırım'ın konuşmasınsna satır başları:

Fetih çağ kapatıp çağ açmaktır. Fetih mazlumun yanında olmak düşeni kaldırmaktır. Fetih demek bu necip millete hizmet etmek demektir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmaktır, Osman gazi Köprüsünü yapmak demektir. Fetih yeniden tarih sahnesine çıkmaktır.

Şimdi yeniden fetih ruhuyla ayağa kalkmanın zamanıdır. Mazlum halkların dualarını desteklerini alarak yeniden kutlu yürüyüşe devam etme zamanıdır. Tarihin öznesi olma zamandır.

Birliğimize kast edenlere karşı dimdik durmanın zamanıdır. Yeniden fetih ruhuyla şahlanmanın, hizmeti ülkenin her köşesine götürmenin zamanıdır.

Ey Fatih Sultan Mehmet Han sen aziz İstanbul’u fethetmek için gemileri karadan gezdirdin. Senin torunların Tayyip Erdoğan ver arkadaşlar trenleri arabaları denizin maltından geçirdi. İki kıtayı birbirine kavuşturdu.

İstanbul’u çekip alırsanız şairler ilhamsız ve öksüz, şiirler eksik kalır. İstanbul’u görmeden yaşamadan geçen ömür eksiktir tatsızdır. Onun için bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Çağ açıp kapatan İstanbul’un fethinin 563. yılı mübarek olsun kutlu olsun.

İstanbul 563 yıl önce fethedildi ama şundan emin olun bu fethin hesaplaşması 563 yıldır bitmedi. İstanbul’da ezanlar okunduğu sürece bu hesaplaşma bitmeyecek.

Fetih batının aşılmaz sandığı duvarların aşılmasıdır. Fetih 21 yaşında bir sultanın 1000 yıllık Bizans’ı dize getirmesidir. Fetih askeri deha ve teknolojinin o dönemki zirvesidir. Fetih yarısı gök olan cihanın yerdeki yarısını almış olmamızdır.

“KULLANDIKLARI KUKLALAR ÇUKURLARA GÖMÜLDÜ”

Ülkemize saldıranların derdi fethin intikamını almaktır. İşte gördünüz kullandıkları kuklaları çukurlara gömüldüler. Onları kullananların akıbeti de eninde sonunda öyle olacaktır.

İnşallah 2023 hedeflerimize ulaşarak yüzyıl öncesinin hasta adamının varisini geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz.
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Karar da sizindir, söz de sizindir. 

Bize bizden başka dost yok. İşte şimdi Osman Gazi köprüsü bitiyor mu? Ama Osman Gazi’yi bir yerle birleştiriyoruz? Orhan gazi ile birleştiriyoruz. Ve bu yol İstanbul İzmir yolu ile birleştiriyoruz.

Evet dünyada bizi seven var sevmeyen var. Bize çok dua eden toplumlar da ama maalesef hiçbirinin imkanları bizden daha ileride değil. Onlar da ümitlerini Türkiye’ye bağlamış durumdalar.

Biz hem kendimize yeteceğiz hem de dostlarımızın kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidereceğiz.

Dokunulmazlıklarla ilgili meclis gerekeni yaptı. Şimdi kararı yargı verecek.
Bu ülkede Kürt sorunu yok. Bu ülkede terör sorunu var terör. İşte şu anda silahlı kuvvetlerimizle polisimizle korucularımızla operasyonlar yürüyor. Ve Allah’ın izniyle bu operasyonlar huzuru refahı mutluluğu getirene kadar devam edecek.

Yol emniyetini sağlayacağız onun için bu mücadele devam edecek.
Fethin 600 yıla yaklaşan acısının da halen taze olduğunu görüyoruz. Biz unutsak da onlar unutmuyor biz uyusak da onlar uyumuyor. Onun için biz de unutmayacağız biz de uyumayacağız.

İşte Suriye’yi görüyorsunuz. Ne işi var orada Rusya’nın İran’ın terör örgütü armalarıyla donanmış Amerika’nın… Zalim Esed devlet terör estirmektedir. Rejim DAİŞ ve PYD terör örgütü birbirlerini besleyen üçlü bir sacayağı haline dönüşmüştür. Biri olmadığında diğerlerinin ayakta kalması mümkün değildir. Maalesef müttefikimiz dediğimiz ülkeler de bu çirkin oyuna destek oluyor.

Bölücü terör örgütünün ortada hiçbir sebep yokken sokakları bombalarla doldurarak ülkemize saldırıya geçmesinin sebebi belli değil mi? Biz her şeyi görüyoruz her şeyin farkındayız ama şunu da biliyoruz bu işler yürek ve bilekle birlikte güç ve hazırlık işidir.

Türkiye bu oyunu bozmak için her alanda hazırlıklarını sürdürüyor. Çok önemli neticelere ulaştık ama halen kat etmemiz gereken mesafeler var. Ülkemizi 20123 hedeflerine ulaştırdığımızda bambaşka bir Türkiye2nin doğuşuna şahit olacağız. Bunu için yeni anayasa yeni yönetim sistemi diyoruz.

ŞÖLENDEN NOTLAR

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınanlara Türk bayrağı verilirken, metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle miting alanına gelmeye devam edenlere ücretsiz su dağıtımı da yapılıyor. Çağrı filminin müziklerinin çalındığını alana girenler sık sık tekbir getirerek ellerindeki bayrakları sallıyor.

'YENİDEN DİRİLİŞ YENİDEN YÜKSELİŞ'

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında ise Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer alıyor.

ALANDA OSMANLI KADIRGASI

Dört bölümden oluşacak etkinliğin ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği Mehteran Grubu sahne alacak. 
3 boyutlu gösteriye entegre olarak, leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alana yerleştirildi. 
Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul’u fethini temsili olarak gösterecek 500’den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

Vatandaşların gösterileri rahat izleyebilmesi için 9 dev ekran yerleştirilirken, etkinlik alanında 10 sağlık çadırı, ambulansların kalabalık arasında yol alması için güzergahlar, 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvanlar, su dağıtım noktaları oluşturuldu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Şöleni'nin olaysız geçmesi için haftalardır çalışma yaptıklarını, Yenikapı miting alanı çevresinde gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını ve vatandaşların 3 ayrı arama noktasından geçerek alana girdiğini söyledi. 
Çalışkan, şölene ilişkin alınan önlemleri şöyle anlattı:

9 BİN POLİS, 1 DENİZALTI, 1 FIRKATEYN...

"Fetih Şöleni'nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındı. 5 helikopter, ikisi sürekli olarak miting alanının üzerinde devriye uçuşu yapacak. Biri Skorsky olmak üzere 3 yedek helikopter de herhangi bir olaya karşı hazır bekletilecek. Şölen boyunca Yenikapı miting alanının üzerinde sivil uçak uçmayacak. Bunların güzergahları değiştirildi.

40 KESKİN NİŞANCI DENİZALTI, BİNALAR ÜZERİNDE...

Denizde 1 denizaltı, 1 fırkateyn ve 3 sahil güvenlik botu bekletiyoruz. Keskin nişancı olan 40 polis de denizaltı, fırkateyn, çevredeki binalar ve vinçlerin üzerine konuşlandırıldı. Polis dedektör köpekleri de şölenin yapılacağı alan ile çevresinde patlayıcı ve bomba araması gerçekleştirdi." 
Ayrıca, Fetih Şöleni'nde görevli polisler, bu etkinlik için özel olarak hazırlanan lacivert ve kırmızı renkli "polis" yazılı şapkaları takıyor.

38 İLÇEDEN  5 BİN 5 OTOBÜS...

İstanbul'un 21 ilçesindeki 26 iskeleden 146 vapur, şölene katılmak isteyen vatandaşları Yenikapı İskelesi'ne götürüyor. 38 ilçeden de 5 bin 5 otobüsle vatandaşlar miting alanına taşınıyor.

 
Karşıyaka'nın asları yuvadan uçuyor
 
Libya açıklarında '700'e yakın göçmen boğuldu'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mayıs 2016 Pazar 16:09

Başkanlık mesajı da araya konulmuş. Algıya devam. Başkanlık gelince ne halt olacaksa ...

Yorumu oyla      11      5  
29 Mayıs 2016 Pazar 15:06

Anıtkabir' e yürüyüş için güvenlik sıkıntısı var deyip izin vermeyenler bugün fetih kutlaması için ufak çaplı bir ordu ile güvenlik sağlamışlar. 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
29 Mayıs 2016 Pazar 13:54

Milli bayramları binbir bahane ile kutlama sonra fetihi kutla. Fetih metih de hikaye. Resmen siyasi miting.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'yargı' tepkisi!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı ...
Bayılan askere Bakan'dan müdahale
Meclis'ten güvenoyu alan yeni hükümet, Anıtkabir'i ziyaret etti. Ziyaret ...
Dilencinin üzerinden çıkan para şaşırttı
Adana'da zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı Celal Kavşat'ın üzerinden ...
 
Ve maden işçilerinin eylemi sona erdi
Zonguldak Kilimli'de, madencilerin maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattığı ...
95 gün haksız hapse 110 bin lira tazminat istedi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, kardeşi ile sentetik uyuşturucu madde bonzai ...
Foça'da deniz temizliği: Plastik, metal, şişe...
İzmir'in turistik ilçelerinden Foça'da, 'Temiz Deniz, Güzel Hayat' adı ...
 
Konak Köprüsü'nde son rötuşlar
İzmir Konak Tüneli yaya köprüsünün montajı tamamlandıktan sonra son rötuşları da yapılıyor. 
Koalisyon IŞİD konvoyunu vurdu: 40 ölü
IŞİD terör örgütü tarafından Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine roket atılmasından ...
Yolda can pazarı: 3 ölü 30 yaralı
Yozgat’ta yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, kontrolden çıkan yolcu otobüsünün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva