HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2013 Çarşamba - 19:38

Vatandaşın cebine 'Bütünşehir'le gelen müjde

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, meclis toplantısında belediyeler tarafından alınması zorunlu kılınan yol, kaldırım ve asfalt katılım paylarının, Meclis’te onaylanan Bütünşehir Yasası’yla birlikte ile kaldırıldığını duyurdu.

Vatandaşın cebine  Bütünşehir le gelen müjde

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi 2013 yılını vatandaşı sevindirecek bir haberle açtı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, vatandaşların bütçesini derinden etkileyen yol ve kaldırım katılım payları ile ilgili müjdeli haber verdi.

- Bayraklı'da belediyenin tesislerine kilit!.. 

- Bornova'da Pazaryeri'nin önü açıldı...

Yasa gereği katkı paylarını toplamak zorunda kalan belediyelerin vatandaşlar ile karşı karşıya geldiğin savunan ve bu payların kaldırılması için TBMM’nin harekete geçmesini isteyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, milletvekilleri aracılığı ile gündeme getirdikleri konunun mecliste Bütünşehir Yasası kapsamında yasallaştığını ve resmi gazetede yayınlanmasının ardından yeni yılda yürürlüğe girdiğini söyledi. Eski yasada yer alan “Belediyeler tarafından yapılan yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarının bedelleri gayrimenkul sahiplerinden alınır” ibaresinin kaldırıldığına dikkat çeken Başkan Tartan, zorunlu kılınan bu uygulamanın, yasal düzenleme ile ‘isteğe bağlı’ hale getirildiğini belirtti.

 
BORÇLAR ALINACAK
Yürürlüğü giren yeni düzenleme ile ekonomik sıkıntı çeken belediyeler, yaptıkları yol, kaldırım ve asfaltlama çalışmalarının bedellerini meclis kararı ile vatandaşa yansıtabilecek. Ekonomik sıkıntısı bulunmayan belediyeler ise vatandaşın mağdur olmasının önüne geçmek için bu uygulamaya imza atmayacak. Yeni düzenleme sayesinde konu ile ilgili işlem yapmayan ve parayı toplamayan bürokratlar da soruşturma geçirmekten kurtuldu. Yeni yasal düzenleme gereği, geçmişe yönelik tahakkuk edilen ödemeler toplanacak ancak bundan sonra ortaya çıkacak borçlar için ise tahsilat yapılmayacak.
 
“İLK KEZ BEN GÜNDEME GETİRDİM”
Konuyu gündeme ilk kez Konak Belediyesi’nin getirdiğini belirten Başkan Tartan, vatandaşın cebini etkileyen sorununa kalıcı bir çözüm buldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Tartan “Bu konuyu Türkiye gündemine ilk kez biz getirdik. Milletvekillerine mektup yazarak, konuyu TBMM’ye taşıdık. Eski yasa, kaldırım paylarını almayı bizim için zorunlu kılıyordu. Parayı toplamayan bürokratlar ve belediye başkanları soruşturma geçiriyordu. Yeni düzenleme ile bu sorunlar ortadan kalktı. Almak isteyenler yine alabilir ancak bunu bir hizmet olarak gören belediyeler almak istemezse almayabilir. Bu sorunu tüm Türkiye’de çözmüş olmanın onuru içinde davranacağız” dedi.

‘TRAFO’ TARTIŞMASI
Meclis toplantısında ayrıca, Güneşli Mahallesi’ndeki Kavuklar’a ait bir benzin istasyonunun yanında bulunan trafo yerinin değiştirilmesi ile ilgili önerge CHP grubunu böldü. Akaryakıt istasyonuna olan yakınlığı nedeniyle, tesisin ruhsat almasına engel olduğu iddia edilen trafo yerinin değiştirilmesinin yasal olmadığını savunan bazı CHP’liler komisyon raporuna itiraz ederek, şahıslara ayrıcalık tanınamayacağını öne sürdü. CHP’li Mesut Ak, Ahmet Doğan, Gökhan Çiçek ve Ertuğrul Aksoydan ret oyu verirken, Hukuk Komisyonu Başkanı Ali Büyükkayıkçı da çekimser oy kullandı.
 
AK PARTİ’DEN MÜJDAT GEZEN SORUSU
Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Müjdat Gezen Kültür ve Sanat Merkezi hakkında yazılı soru önergesi verdi. Merkezde paralı kurslar verildiğini, bunun karşılığında ise kira bedeli alınmadığını iddia eden Evcim “Bu merkezi işleten kişi ile yapılan sözleşme var mıdır? Hizmet karşılığı kira geliri elde edilmekte midir ve hangi şartlarda kiraya verilmiştir” sorularını yöneltti.
 
‘ÇUKUR’ YİNE BEKLEMEDE
Öte yandan; geçtiğimiz ay ki meclis toplantısında gündemde bırakılan, Basmane Çukuru’na ilişkin yeni plan önerisi bir kez daha gündemde bırakıldı. AK Partililer, bu karara tepki göstererek ret oyu kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 3 Ocak 2013 Perşembe 09:04

chp nin arka bahçesi gitti. Bu saatten sonra bakalım nerede toplanacaklar. Herşey bedava iyi idi o günler. İyi ki söylentiler ve gerçekler buraların daha fazla zarar etmesine engel oldu. Muhalefet olan akp ve mhp ilçe başkanlarını kutlarım. Arpalıklar kapandı.

Yorumu oyla      13      6  
yıldırım ünalmış 3 Ocak 2013 Perşembe 08:52

egese grubuna 15 yıllık yatırımcı olarak hep engellenen D.T.M yani çukur olarak tabir edilenyerin mademki inşaat olma durumu yoksa ödeyin yılların birikimini alın sizlerin olsun çok yazık 90 bin yatırımcının arasında sönen ocakların hesabını kimler verecek

Yorumu oyla      11      5  
deli bekir 3 Ocak 2013 Perşembe 08:25

basmane çukuru değil,doğal yaşam alanı.. oraya sahip çıkalım lütfen :)

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da belediyenin tesislerine kilit!
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet ...
Karşıyaka’nın fotoğraf evi rekor kırdı
Karşıyaka Belediyesi’nin butik müzeleri arasında önemli bir yeri olan ...
CHP’li Akkaya’dan Bornova’ya: Keşke yeniden öğrenci olsam
Bornova Belediyesi’nin gençlere ve üniversite öğrencilerine destek olmak ...
 
Asker ailelerinden Başkan Tartan'a mektup
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde vatani görevlerini sürdüren Mehmetçiklerin ...
Başkan İnce: Tam teşekküllü hastane istiyoruz!
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye mülkiyetinde olan yaklaşık ...
Foça'da 5 bin yıllık tarih ayaklanıyor
İzmir’in turizm cenneti Foça’da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ...
 
Vali Kıraç’tan gündeme dair çok konuşulacak açıklamalar
EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi Cahit Kıraç yeni yılın ...
‘Çöp’te Bornova planı hazır: Yargıya mı taşınacak?
Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da yapmayı planladığı Katı Atık Tranfer ...
Sındır, meclis üyeleri ve muhtarlarla yeni yılı kutladı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, belediye meclis ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva