HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Mart 2012 Perşembe - 08:27

Vali Kıraç kardeşine umut oldu, iliği nakledildi!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirilen operasyonda, İzmir Valisi Cahit Kıraç'tan alınan kemik iliği, lösemi hastası kız kardeşi Münevver Karabulut'a (50) başarıyla nakledildi

Vali Kıraç kardeşine umut oldu, iliği nakledildi!

İZMİR - İzmir Valisi Cahit Kıraç'tan alınan kemik iliği, lösemi hastası kız kardeşi Münevver Karabulut'a (50), tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde başarıyla nakledildi.
 
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, "Şu ana kadar beklediğimiz bütün gelişmeler olağan şekilde devam ediyor ve süreç işliyor" dedi. Vali Kıraç ise, dün hastaneye gelerek kız kardeşini, maden mühendisi kızı Rabia (25) ile birlikte 4 hafta kalacağı Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
 
NORMAL SEYRİNDE
Vali Kıraç ile birlikte Münevver Karabulut'u ziyaret eden DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, naklin başarılı geçtiğini ve tedavinin olağan olarak südürüğünü açıkladı. Özcan, şu açıklamayı yaptı:
"ön hazırlıklarına başladığımız ve sürdürdüğümüz bu süreç, kök hücrelerin damardan hastamıza verilmesi eylemi ile devam etti. İşlemin kendisi bu eylemle birlikte bitmiş gibi gözükmekle birlikte, aslında uygulamanın meydana getirdiği tıbbi değişiklikler yeni bir başlangıç dönemine girdi. Hastamızın durumu, yaklaşık üç-dört haftalık bir süreçte takip edilecek. Kök Hücre Nakil Ünitemizde, koşulların meydana getirdiği değişikliklere uygun tıbbi tedavilerin uygulanması yapılacak. Her şey yolunda giderse üç ile dört hafta arasında hastamızın uzun dönemli takibi için hastanemizden ayrılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Tedavi süreci devam etmekte, kendisi oldukça iyi. Şu ana kadar beklediğimiz bütün gelişmeler olağan şekilde devam ediyor ve süreç işliyor."
 
AİLE SEVİNDİ
Kız kardeşini ziyaret eden Vali Kıraç ise, "Her şey normal. Özellikle DEÜ Hematoloji bölümüne, Başhekim Mehmet Ali Hocam, Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Hayri Özsan'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Hastanenin tıbbi kontrolünde devam ediyor" dedi. Münevver Karabulut'un eşi İsa Karabulut ise, "Bugün ilik nakli uygulandı. İlik bulduğumuz için tüm ailece sevindik. Vali Bey 5 bin hücre lazımken, 15 bin hücre verdi. Lazım olan kullansın diye. Ankara'da eşime yer bulamadık. O kadar çok hasta var ki. Herkes ilik bağışına duyarlı olsun" diye konuştu.
 
Tekrarlamaması gerekiyor
Vali Kıraç'ın Elazığ'da yaşayan üç çocuk annesi kız kardeşi Münevver Karabulut, yaklaşık 6 ay önce lösemi hastalığına yakalandı. Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde boş yatak bulunamaması üzerine İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Hematoloji-Onkoloji Servisi'ne yatırılan Karabulut iyileşti.
Ancak hastalığının bir daha tekrarlamaması için ilik arayışına girildi. Dört kardeş olan Karabulut'un kardeşleri arasında yapılan taramada İzmir Valisi Kıraç'ın iliği uygun çıktı.
Geçtiğimiz hafta Kıraç'ın kök hücreleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde geçtiğimiz hafta alınıp donduruldu. DEÜ Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı doktorları tarafından dün gerçekleştirilen nakille Vali Kıraç'ın iliği kız kardeşine başarıyla nakledildi. Nakil yapılan Karabulut ve kızı Rabia 3-4 haftalık tedavi süresince dışarıdan yemek girişinin bile yasak olduğu Kök Hücre Nakil Ünitesi'ndeki odada birlikte kalacaklar. (Sinan Doğan – Erkan Doğan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de her çocuğun bir ağacı olacak
Narlıdere Belediyesi ve Tema vakfı İzmir temsilciliği arasında imzalanan ...
Başkana mobbing davasında flaş gelişme!
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter eski Yardımcısı Ferda Eser'in, Başkan ...
Karşıyaka'ya bahar geldi...
Baharın müjdecisi nevruz Karşıyaka’da Havva Özişbakan Lisesi’nin düzenlediği ...
 
Balçova’ya 13 milyonluk tazminat şoku
Yargıtay’ca karara bağlanan ‘kamulaştırmasız el atma davaları’ Balçova ...
Sındır’dan Dökümcüler Sitesi’ne yol müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’da 107 ...
Büyükşehir'den yaşlılara müzikli eğlenceli kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Yaşlılar Haftası” nedeniyle düzenlenen ...
 
Çiğli'nin ağaç/çiçek fabrikası çalışıyor1
Çiğli Belediyesi serası bahar aylarının gelmesiyle birlikte iyice yoğunlaştı. ...
Asker ailelerine banka kartı kolaylığı
Gün sayarak oğullarını, eşlerini bekleyen asker yakınları için kuyrukta ...
Her yönüyle AB projeleri Konak'ta tartışıldı
Konak Belediyesi ile Friedrich Ebert Stiftung Vakfı tarafından ortaklaşa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva