HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2016 Pazartesi - 08:56

Urla Samutbaba Pir’i huzurunda andı

Urla Belediyesi ve Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri işbirliğiyle 5. Geleneksel Urla Samutbaba Anma Etkinliği Alevi Kültür Dernekleri Urla Şubesi ev sahipliğinde Samutbaba Türbesi’nde gerçekleşti.

Urla Samutbaba Pir’i huzurunda andı

Türbe, vatandaşlar tarafından ziyaret edildi, dilekler dilendi. Pirin huzurunda gerçekleşen Samutbaba türbe ziyareti ile başlayan etkinlik, semah erkanı deyişler ve türküler ile devam etti.

Anma etkinliğine CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Ali Aktaş, Alevi Bektaşi Derneği Genel Sekreteri Canan Soytürk, Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz ve yönetim kurulu üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

BİRBİRİMİZİN ELİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Türkiye Cumhuriyeti, içinde doğanın tüm renklerini barındıran güçlü bir mozaik. Urla’da bu mozaiğin bir parçası. Kendi içinde adeta bir gökkuşağı. Alevisi, Sünnisi, Arnavudu, Lazı, Kürdü, Türkü çok çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı huzurlu bir kent sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Uyar; “Farklı fikirlere, farklı mezheplere sahip olanları birbirine kırdırmaya çalışan çevrelerin oyununa gelmeyeceğimize ve birbirimizin elini bırakmayacağımıza inanıyorum. Çünkü İnançlarımız, kültürümüz ve geleneklerimiz farklı gibi görünse de özümüze baktığımızda birbirimizden bir farkımız yok. Derdimiz, yaralarımız, acımız ya da sevinçlerimiz farklı da olabilir fakat gözyaşlarımızın tadı aynı” dedi.

Samudbaba türbesinin inanç ve kültür turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten Uyar, değerlerin yaşatılarak gelecek nesle aktarılması gerektiğini söyledi.

YOLUMUZ BİR
Romanların yarısının Alevi olduğunu söyleyen Milletvekili Purçu; “Biz bir mozaiğiz. Bu ülkenin değişmez unsuruyuz. Zengin bir kültüre sahibiz ülke olarak. Bunların korunması ve yaşatılması gerekiyor. Hangi inanca sahip olursak olalım yolumuz bir. Yolumuz yine Mevla’ya, Allah’a ulaşıyor” diye konuştu.

Etkinlikte konuşan İzmir Milletvekili Musa Çam; “Hangi etnik kimlikten olursak olalım, hangi mezhepten olursak olalım hiç önemli değil. Önemli olan insan olmaktır. Biz insan olmaya ve insan kalmaya devam edeceğiz.  Daha güzel bir Dünya’da daha güzel bir Türkiye’de barış ve kardeşlik içerisinde insanlarımızın el ele omuz omuza birlikte yaşamaları için varız. Bu mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

URLAMIZI TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ
Alevi sevgisini ve insan sevgisini küçük büyük demeden herkese ulaştırmayı herkesi bir arada tutmak için sevgi yumağı oluşturduklarını dile getiren Alevi Kültür Dernekleri Urla Şube Başkanı Hüseyin Kaymaz; “ Dünyanın en güzel yeri Türkiye, Türkiye’nin en güzel yeri İzmir, İzmir’in en güzel İlçesi Urla’dır. Urla’mızı turizm kenti haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Birlikte yaşama kültürünü, inançları, kardeşliği sorgulamamız değil tam tersi birlikte o kültürü geliştirmemiz lazım diyen Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, gelecek nesil için her zaman mücadele edeceklerini söyledi.

 
Kuşulular Başkan Pekdaş’ı bağrına bastı!
 
Flaş! Hemzemin geçitte katliam gibi kaza: 9 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşulular Başkan Pekdaş’ı bağrına bastı!
Kardeş belediye Şaphane’de düzenlenen ortak iftar yemeğine katılmak üzere ...
Başkan Doğruer’den Babalar Günü’nde anlamlı kutlama
Kınık Belediye Başkanı, ilçenin şehit askeri Sezai Geçkin ve Hakan Sağınç'ın ...
Karşıyaka’da hoşgörü sofrası!
Ramazan ayı boyunca farklı iftar sofralarında Karşıyakalılarla bir araya ...
 
Karaburun yaza hazır, turistleri bekliyor!
İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki doğal güzellikler ve eşsiz ...
Yassıcaada zamanı: En ucuz tatil kapılarını açıyor!
İzmir’de günübirlik tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri ...
Büyükşehir’den Beydağ’a asfalt dopingi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezine 139 km. uzaklıktaki Beydağ’da ...
 
Şaphane'de kardeşlik sofrası: İlçeler iftarda buluştu
İzmir’in merkez ilçesi Konak ile Kütahya'nın kirazıyla ünlü ilçesi Şaphane, ...
Urla'nın üretken kadınlarının çalışmaları tam gaz
S.S. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Genel Kurulu, kadın ...
Bornova Belediyesi’nin spor ve hobi kursları başlıyor
Yaz tatiline çıkan çoçuklara Bornova’da güzel ve eğlenceli günler bekliyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva