HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ocak 2019 Salı - 09:27

Üretim başladı: İzmir'de bir ilçe kurabiye kokacak

Belediye, kooperatif ve özel sektör işbirliğiyle Topan Karakılçık Buğdayı ve mandalinadan "Seferihisar Kurabiyesi" üretildi. Tadı çok beğenilen kurabiyenin, AR-GE çalışmalarının tamamlanmasının ardından satışına başlanılacak.

Üretim başladı: İzmir de bir ilçe kurabiye kokacak

Seferihisar Belediyesi, Köy Koop, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Veli Usta Dondurma-Pastacılık A.Ş ortaklığıyla, üreticinin sütü, karakılçık buğdayı ve mandalinasından kurabiye üretimi başladı. Üretimi yapılan ilk kurabiyelerin tadımı da Seferihisar Belediyesi’nde; Belediye Başkanı Tunç Soyer, Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, Veli Usta Dondurma ve Pastacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onurcan Yüce ve yönetim kurulu üyeleri, Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu’nda yer alan kadınların katılımıyla gerçekleşti.

BU KURABİYE SEFERİHİSAR ADIYLA MARKALAŞACAK
Kurabiyenin tadını enfes bulduğunu söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Öncelikle sektörün en büyük isimlerinden Veli Usta’yla çalışıyor olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz yine bu işin önemli bir ayağı olacak. Biz belediye olarak kurumsal kimliğimizle destek vereceğiz. Pazarlamada, patentte, reklamda, tanıtımda destek olacağız ama imalat Veli Usta ekibi ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin kadınlarıyla olacak. O nedenle çok gururluyuz. Hedefimiz çok büyük. Diliyoruz ki bu kurabiye dünyanın her yerine taşınsın, dünyanın her yerinde adımızı duyursun, markalaşmamızı sağlayacak bir ürün olsun. Bugün bu kurabiyenin tadına bakma şansım oldu, muhteşem bir lezzet olmuş.  Veli Usta ekibine, Köy Koop Başkanımız Neptün Soyer’e ve kooperatif kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

AMACIMIZ ÜRETİCİMİZE DAHA ÇOK KAZANDIRMAK
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Köy Koop Başkanı Neptün Soyer ise şunları söyledi: Onurcan Bey’le Seferihisar’ı, memleketi konuşurken, buradaki kadınlarla, üreticilerle ne yapabiliriz diye düşündük. Üreticinin katma değerli ürünle cebine nasıl daha çok kazanç sağlarız diye fikir alışverişinde bulunduk.  Veli Usta'nın geleneksel bir düğün kurabiyesi var, bizim de üreten kadınlarımız, Karakılçık Buğdayımız, sütümüz ve mandalinamız var. Bu zenginliği tek bir lezzetle nasıl buluştururuz dedik ve Seferihisar Kurabiyesi'ni ürettik. Muhteşem bir lezzet çıktı ortaya. Şimdi Seferihisarlı kadınlar, Veli Usta'nın tecrübesiyle beraber, Seferihisar'ın toprağından çıkan muhteşem zenginliklerle birleşecek kurabiyeyi hep birlikte Türkiye'ye sunacağız.

COĞRAFİ İŞARET ALACAĞIZ
Veli Usta Dondurma ve Pastacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onurcan Yüce; “Seferihisar Kurabiyesi kooperatifçilik gününde düzenlenen kahvaltıda Neptün Hanım ile birlikte ortaklaşa sohbet esnasında ortaya çıktı. Çiftçilerimizin katma değerli ürünler üretmelerine destek olmak en değerli şey. Pazarlanması için ilk olarak coğrafi ürün işareti alacağız. Daha sonra öncelikle Ege Bölgesi ve Türkiye’de olmak üzere daha sonra da ihracatla devam edeceğiz” dedi.

 
İzmir'in örnek muhtarı
 
İzmir'in karla imtihanı: Non-stop çalışma
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Reyhan olgunsoy 8 Ocak 2019 Salı 18:14

Kutluyorum yerel ürünleri değerlendirme ve katma değer kazandırma böyle olur Veli usta ve Neptün hanım ellerinize sağlık.

Yorumu oyla      9      5  
Seçim 8 Ocak 2019 Salı 11:15

CHP İzmir BB Başkanı adayı; turizme, tarıma, üreticiye destek veren halk adamı Tunç Soyer olsun ! Toplu ulaşımın ücret ve tarifelerinde de adil düzenleme yapacağı inancındayım .

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in örnek muhtarı
İzmir Güzelbahçe Siteler Mahallesi’nde muhtarlık yapan Gürcan Gürler, ...
Türk Kızılay’dan Başkan Atila’ya teşekkür
Türk Kızılayı’ndan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür geldi. ...
Başkan Piriştina Bucaspor taraftarlarıyla bir araya geldi 
TFF 3. Lig 3. grup ekiplerinden Bucaspor’da yaşanan sıkıntılar sonrasında ...
 
İzmir'in 6 ilçesinde su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in su ihtiyacının büyük kısmını karşılayan ...
Grevi engelleyemeyince izne çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemlerini yürüten Metro A.Ş’nin ...
Karşıyaka 2019’u Atatürk yılı ilan etti!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder’in Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı ...
 
Dünya evine girenlere 'engelsiz' şekerleme
Balçova ilçesinde fiziksel ve psikomotor engeli olan bireyler, evleneceklere ...
Çiğli’de Deve Güreşi Festivali heyecanı
Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin ...
Pekdaş’tan bakanlığa çağrı: Çınartepe’yi bize geri verin!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva