HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2016 Pazartesi - 14:42

Ürdünlü Enad’a Ege Tıp’tan birincilik onuru

Ürdün’den Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gelen Enad Hassan Ghazi Kanaaan acil servisteki görevinde birinci olarak eğitimini tamamladı. Enad Kanaaan’ın başarıları üzerine Haşimi Ürdün Krallığı İzmir Fahri Konsolosluğu tarafından plaket verildi

Ürdünlü Enad’a Ege Tıp’tan birincilik onuru

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ürdün’den tıp eğitimi almak için Ege Üniversitesi’ne gelen Enad Hassan Ghazi Kanaaan 6 yıllık öğrenim süresinin sonunda okuldan birinci olarak ayrıldı. Tıp eğitiminin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servis Bölümü’nde intörn görevini sürdüren  Kanaaan’a üniversite tarafından başarıları nedeniyle birincilik plaketi verildi.

Haşimi Ürdün Krallığı İzmir Fahri Konsolosluğu desteği ile eğitimi tamamlayan Kanaaan’a başarılarından dolayı Dünya Fahri Konsoloslar Birliği Türkiye Başkanı ve Haşimi Ürdün Krallığı İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan tarafından şeref plaketi verildi.

400 KİŞİ İÇİNDEN BİRİNCİ OLDU
Plaket töreninde süreç hakkında bilgi veren Kanaaan, “2009’da başladığım Ege Üniversitesi öğrenimim boyunca başta konsolosluk ve üniversite’deki hocalarım tarafından önemli destekler alarak bugüne geldim.  Amman’da gerçekleşen sınavda birinci olarak İki ülke arasındaki anlaşmalı burs ile Ege Üniversitesi’ne geldim. Ege Üniversitesi’nde 5. Ve 6. Sınıfta bölümümün temsilcisi oldum. Ege Acil’de yaptığım intörnlüğün ardından 400 kişi içerisinden birinci olarak seçildim” diye konuştu.

SAĞLIK ÜSSÜ İZMİR
Orta Doğu coğrafyasında İzmir’in önemli bir sağlık merkezi olması nedeniyle Ege Üniversitesi’ne geldiğini ifade eden Kanaaan, “İzmir benim için çok özel bir yer. Burası da  Amman gibi çok hoşgörülü bir yer. Türkiye’de Ankara’da da yaşadım ama İzmir çok özel bir yer. Sağlık sektöründe Ürdün’de çok fazla imkan bulamıyorsunuz. İzmir bu alanda çok önemli bir merkez. İntörnlük eğitimi doktorluk sürecinde çok etkili. İntörnlük sadece Türkiye’de var.  Başarılı intörnler başarılı doktorlar oluyor. Bundan sonraki süreçte de acil tıp uzmanı olarak görevime İzmir’de devam etmek istiyorum. Araştırmalara devam ediyorum. Bir robot yapmayı düşünüyorum.  Kariyerime İzmir’de  Ege Üniversitesi’nde devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

ADLİ VAKA YERİNE BAŞARI
Enad’ın eğitimi süresinde gösterdiği başarıdan gurur duyduklarını ifade eden Haşimi Ürdün Krallığı İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan, “Enad kardeşime teşekkür ediyorum. Her zaman bir arada olduk. Benim onur duyduğum konu, 17 yıldır bu ülkede konsolosluk yapıyorum. Hiçbir polisiye vaka  yaşamadık. Ne hırsızlık, ne gasp, ne cinayet ne de bir adli vaka yaşamadık. Ben Ürdünlü ailelere teşekkür ediyorum. Diğer konsolosluktaki arkadaşlar gece sürekli dışarıda, karakolda, mahkemelerde zaman geçiriyorlar. Ürdünlüler’de hiçbir zaman böyle bir şey yaşamadık. 17 yıldır  bu süreç devam ediyor.  Bu çocuklar düzgün terbiyeli insanlar.  Onlar bizim gurur kaynağımız. Enad’a konsolosluk olarak ilk defa bir öğrenciye belge veriyoruz. Enad kardeşimin başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Başbakan Yıldırım'dan CHP ve MHP'ye ziyaret: Neler konuşuldu?
 
FETÖ'ye en ağır darbe oradan vurulacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'ye çağrı: Bir terörist mi 79 milyon mu?
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısını sonrası ...
Görevden alınan memurlara ne olacak?
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, örgütte yönetici kademede olmayıp ...
Suikastçı askerlerin nasıl hayatta kaldıkları ortaya çıktı
FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast ...
 
'Umuda yolculuk' 4 ay sonra yükselişte!
Daha iyi bir yaşam ümidiyle yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışan ...
FETÖ'cü savcı sahte kimlikle yakalandı!
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin ...
FETÖ işkencesi: 7 saat boyunca karıncadan özür diletmişler!
Askeri okuldan gördüğü işkenceler neticesinde ayrılmak zorunda bırakıldığını ...
 
'Cami bombalayacak' denilen asker general oldu!
Balyoz Davası'nda, Fatih, Beyazıt, Eyüp ve İsmailağa camilerini bombalayacağı ...
'20 öğretim üyesi yanlışlıkla gözaltına alındı'
’Demokrasi nöbetine’ katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, FETÖ/PDY ...
Kaldırımda satılan keklikleri alan yok, seven çok!
İzmir'in kaldırımlarında kafes içinde satılan keklik yavruları görenleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva