HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Mayıs 2010 Cumartesi - 00:00

Ünlü yönetmen haciz kıskacında

500’’den fazla reklam ve çok sayıda sinema filmine imza atan başarılı yönetmen Ezel Akay, bu başarısını yapımcılıkta gösteremediği için 3 yıldır haciz ve tutuklama kararlarıyla boğuşuyor. ’

Ünlü yönetmen haciz kıskacında

500’’den fazla reklam ve çok sayıda sinema filmine imza atan başarılı yönetmen Ezel Akay, bu başarısını yapımcılıkta gösteremediği için 3 yıldır haciz ve tutuklama kararlarıyla boğuşuyor. ’
 
Ünlü yönetmen son olarak 26 bin liralık borcunu ödeyemeyince icralık oldu. Akay’’ın evine çilingirle giren icra memurları eşyaları haczetti.
 
 
YÖNETMENİN SİNEMA İÇİN ÖDEDİĞİ BEDEL AĞIR
Ezel Akay, aralarında ’‘İş Bankası - Sağduyu’’, ’‘İş Bankası - Atatürk’’, ’‘Telsim -  Çıldıran Müdür’’, ’‘Microsoft - Korsan Yazılım’’, ’‘Kredi Kart-Migros’’, ’‘Mio- Türkiye’’ye Doğan Temizlik Güneşi’’ ve ’‘Pimapen’’in de bulunduğu hafızalarda  kalan 500’’ü aşkın reklam filmine imza attı. Sinemaya da el atan Akay, ’‘Neredesin Firuze’’, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’’, ’‘7 Kocalı Hürmüz’’ü  yönetti. Ayrıca ’‘Tabutta Rövaşata’’ ve ’‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’’ filmlerinin yapımcılığını üstlenen Akay, yurtiçinde ve yurtdışında birçok ödül kazandı.
 
BOŞANDIĞI EŞİNİN EŞYALARI HACZEDİLDİ
Ne var ki Ezel Akay yönetmenlikte gösterdiği büyük başarıyı yapımcılıkta gösteremedi. Filmleri çekerken borçlanan Akay, bu nedenle son 3 yılını hacizlerle ve tutuklama kararlarıyla geçirdi. Akay hacizle ilk kez 2007’’de karşı karşıya geldi. Uni Plastik Yapı, 25 bin TL’’lik alacağını tahsil edemeyince dava  açtı. Davayı kaybeden Ezel Akay hakkında haciz işlemi başlatıldı. İcra memurları haciz kararının çıkmasından birkaç hafta sonra Akay’’ın boşandığı  ikinci eşi Şebnem Dönmez’’in evine giderek eşyalarını haczetti. Dönmez,  memurlara boşanma ilamını göstermesine karşın eşyaların haczedilmesini engelleyemedi.
 
SABAHA KARŞI GÖZALTINA ALINDI
Ezel Akay, 2008’’i de hacizlerle uğraşarak geçirdi. Yapımcı meslektaşı Selay Tozkaparan’’a olan 1 milyon TL’’lik borcu ödemediği için yapımcısı ve  yönetmeni olduğu ’‘Neredesin Firuze’’, ’‘Hacivat ile Karagöz Neden  Öldürüldü’’nün hakları haczedildi. Akay’’ın borçları nedeniyle ilk tutuklanması  ise Ekim 2009’’da Altın Portakal Film Festivali için gittiği Antalya’’da  gerçekleşti. Verdiği çeki karşılıksız çıkan Akay, otelde sabaha karşı ’‘Çek  Yasası’’na muhalefet’’ suçundan gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme çekin karşılığı olan 50 bin TL’’yi mesai saatinin bitimine kadar ödeyemediği için  Akay hakkında tutuklama kararı çıkardı. Akay, 50 bin TL’’yi ödeyeceği  vaadinde bulununca serbest kaldı. Destek Finansal Factoring Hizmetleri A.Ş  de Ezel Akay’’dan alacaklı çıktı. Şirket, 2007 yılında avukatları aracılığıyla  İstanbul 8. İcra Müdürlüğü’’ne başvurarak yapımcı-yönetmen Ezel Akay ile  Promete Film Yapım Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve İFR İstisnai Filmler ve Reklam  San. A.Ş. hakkında, kendilerine olan toplam 26 bin 681 TL’’lik borcu ödemedikleri gerekçesiyle icra takibi başlatılması talebinde bulundu. Talep  üzerine harekete geçen icra müdürlüğü, borçlulara tebligat gönderdi. Ancak borcun ödenmesi için yollanan tüm tebligatlar borçlu kişi ve şirketler  tarafından yanıtsız bırakıldı.
 
İCRACILAR KAPIYI ÇİLİNGİRE AÇTIRDI
Alacağını 3 yıldır bir türlü tahsil edemeyen şirket geçtiğimiz günlerde yeniden icraya başvurdu ve borçluların adreslerinde haciz işlemi yapılmasını istedi.  Sarıyer İcra Müdürlüğü’’ne gönderilen talimat uyarınca icra memurları ile alacaklı şirket avukatları, önceki gün Akay’’ın Sarıyer Poligon Mahallesi’’ndeki  evine gitti. Evde kimseyi bulamayan memurlar, avukatların talebi üzerine  kapıyı çilingire açtırdı. Evde bulunan TV, bilgisayar, buzdolabı ile çamaşır ve  bulaşık makineleri haczedildi. Kayıt altına alınan eşyalar, evden alınarak  ’“yediemin’”e teslim edildi. Akay, borcunu öderse eşyaları iade edilecek. Aksi halde eşyalar, açık artırmada satılacak, elde edilecek gelir borcundan  düşülecek.(Habertürk)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yeni film vizyonda
Altı yedi filmin gösterime girdiği haftalara nazaran, çok daha sakin ...
Dünya Kupası sesini kaybetti!
Güney Afrika'da gerçekleşecek organizasyonu açacak olan sanatçı ...
Ve Manga büyük finalde’…
Oslo’’da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışması’’nda ülkemizi temsil ...
 
Bu kitap ortalığı karıştıracak
İranlı Roxana Shirazi, ’“Yaşayan Son Fahişe: İran’’da Doğdu, Gizli ...
Shakira Çeşme’’ye geliyor!
Seksi yıldız Shakira bir yaz konseri için Türkiye'de olacak. ’
Kentte festival zamanı
İzmir, 9. Alsancak Şenliği ve Kore Kültür Bakanlığı'nın bu yıl İzmir'in ...
 
Frank Sinatra'yı kim oynayacak?
Usta yönetmen Martin Scorsese, Frank Sinatra'nın biyografisini ...
Mustafa Koç’’tan ilk sergi
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, uzun yıllardır amatör ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’… ’
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva