HABERLER>EKONOMİ
1 Nisan 2017 Cumartesi - 13:57

Ülker'den tepki çeken reklama soruşturma!

Bisküvi devi Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmi tepkilere neden olmuştu. Yayından kaldırılan reklamla ilgili inceleme başlatan Yıldız Holding, açıklamada bulundu.

Ülker den tepki çeken reklama soruşturma!

Ülker'in 1 Nisan şakaları üzerine hazırladığı reklam filmi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Bu sebeple de Ülker reklam filmini kaldırmıştı.

Ülker'in reklam filmi için açıklama yapan, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker reklam filmi üzerinden "kumpas" kurulduğunu söylemişti.

Reklam filmiyle ilgili Yıldız Holding, kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını, ihmali veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda da bulunulacağını açıkladı. 

ÜLKER KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI, İŞTE O AÇIKLAMA
1 Nisan şakalarını konu alan seri reklam filmlerimizin birisi ile ilgili şirketimize ve markamıza yönelik akıl almaz, mesnetsiz bir karalama kampanyası başlatıldı.

20 Mart’tan bu yana televizyonda ve sosyal medyada yayında olan bu reklam filmi 1 Nisan’ın şaka ruhunun ve hep olageldiği üzere aile bireyleri ve bilhassa kardeşler arasındaki şakalaşmaların üzerine kurgulandı.

Akıl ve izanla açıklanamayacak bir biçimde, bir şaka reklamı, başlatılan bir sosyal medya kampanyası ile farklı noktalara çekildi ve içinde asla olmayan ve olması dahi düşünülemeyecek anlamlar yüklenerek, markamıza yönelik olumsuz yargılar oluşturulmaya çalışıldı. Reklam film görüntüleri ve üzerindeki yazılarla oynanarak deformasyon oluşturuldu ve sanki bu deforme edilmiş görüntü ve sözler markamıza aitmiş gibi lanse edilmeye çalışıldı.

Oysa filmin içeriğindeki görüntüler, kardeşlerin birbirlerine yaptıkları şakalardan örnekler taşıyordu. Ki bu senaryo, gerçek hayattaki bilindik 1 Nisan şakalarının hikaye edilmesinden başka bir şey değildi.

Herhangi bir yanlış anlamanın önüne geçmek amacıyla, reklam filminin amacını anlatan bir açıklama ve devam filmleri kamuoyu ile paylaşıldı. Fakat bu açıklamaya rağmen reklam filmine farklı anlamlar katmaya çalışan bu olumsuz kampanya, markamıza / şirketimize yönelik ‘hakaret ve tehditler’ içerecek kadar ileriye götürüldü.

Ülker, 1944 yılından bu yana bu memleket için üreten, ürettikleri ile tüketicilerini memnun eden bir şirket olarak milletimizin ve memleketimizin önemli bir değeri olduğunun bilincindedir. Ve yine Ülker, milletimizin, Ülker’e verdiği değerin de bilincindedir.

Söz konusu kötü niyetli kişiler aslında, Ülker’i hedef almış gibi görünmekle birlikte, haksız itham ve iftiralarla; devletine, milletine ve ülkesine bağlı saygıdeğer vatandaşlarımızı da tahrik etme ve hasmane tutum almaya zorlamayı amaçlamıştır. Maalesef bu tarifsiz çirkin yaklaşım memleketimize zarar vermektedir.

Ama bu kötü niyetli kişiler Aziz vatanımıza, Milletimize, Devletimize ve milletimizle bütünleşen markamıza zarar veremeyeceklerdir. Bu maksatlı kişilerin kumpas ve linç girişiminin yarattığı tahribatın sonuçları kanun önünde ayrıca takip edilecektir.

Ayrıca şirketimiz tarafından konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmış olup, ihmali ve/veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda da bulunulacaktır.

Öte taraftan bu süreçte, yanımızda olan ve bize, haklılığımızı dile getirip, geçmiş olsun diyen milletimize de bilhassa teşekkür ederiz.

 
‘Ege Üniversitesi’nde FETÖ’ iddianamesi: 32 numaranın sırrı!
 
Kılıçdaroğlu: Hiçbir yabancı gelip burada...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatta Mart sevinci: Yüzde 19 artarak...
Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, martta ihracat geçen yılın ...
Ortalığı karıştıran reklama Ülker'den açıklama!
Ülker firmasının 1 Nisan için yayınladığı reklam filmi ortalığı karıştırdı. ...
THY'den büyük sürpriz: Herkes ücretsiz!
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı ...
 
TÜRSAB 'Booking.com' gibi siteleri de uyaracak
TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün, "Expedia, trivago.com, tripadvisor.com ...
Ve ‘komşu adalara’ kapıda vize başlıyor!
Türk turistlere büyük kolaylık sağlayan kapı vizesi uygulamasının 1 Nisan ...
ETİK’ten ‘Booking.com krizi’ne reçete!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı İşler: Bu problem, ...
 
Çiftçilere 4,2 milyar liralık destek ödemesi başlıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "2017 yılı tarımsal destekleme ...
İhracatta Şubat ayı rakamları açıklandı
Türkiye'nin ihracatı, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azalarak ...
Türkiye için kritik ekonomik veriler açıklandı
Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 2,9'la beklentilerin üzerinde büyüme ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva