HABERLER>OTOMOBİL
13 Ocak 2019 Pazar - 12:12

Türkiye'de üretilecek: Efsane geri dönüyor!

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, Volkswagen’in Türkiye’de minibüs üretme konusunda Ford Otosan ile hemen hemen anlaşmış durumda olduğunu belirterek, "Bu kesin... Türkiye’de Ford Transit’lerin üretildiği fabrikalarda Volkswagen minibüsleri üretilecek." dedi

Türkiye de üretilecek: Efsane geri dönüyor!

Kanca, yaptığı açıklamada, Türkiye’de otomotiv sektörünün her yıl bir önceki yılın üzerinde büyüdüğünü, otomotiv sektörü olarak yeteri güce, kaynağa, insan kaynağına ve teknolojiye sahip olduklarını söyledi.

Türkiye’nin, sektörde uluslararası tecrübesi de olduğunu ifade eden Kanca, "Dünyanın dört bir yanına mal satıyoruz. Gönül istiyor ki 2019 yılında çok daha iyi bir başarı gösterelim. İhracatta, Türkiye ortalaması yüzde 7 iken, biz yüzde 11 artış sağlamışız." diye konuştu.

Kanca, bundan daha fazlasının yapılabilmesi için diğer dış faktörlerin de önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aslında İran, otomotiv konusunda en yakın çalışacağımız komşularımızdan bir tanesi. Ne Yunanistan ne Bulgaristan ne Suriye... İran’da en az Türkiye kadar büyük bir otomobil piyasası vardı ama ne yazık ki İran’la ticaret yapmamız mümkün değil. AB’ye bakıyorsunuz, burada çok daha büyümemiz gerekirdi. Aslında orada da işler bu yıl büyümeye yönelik değil, daha durgunluk gösteriyor. ABD pazarı var önümüzde. Orada da Trump faktörü var, ne yapacağı belli değil. Bu yüzden 2019, beklentimizin biraz gerisinde ama 2018’in de biraz üstünde bir yıl olacak."

"TÜRKİYE'YE BİR ALMAN OTOMOBİL FABRİKASI GETİRMEMİZ GEREKİYOR"
TAYSAD Başkanı Kanca, Volkswagen'in Ford Otosan'ın Türkiye'deki fabrikalarında ticari araç üreteceği söylentilere ilişkin, şunları kaydetti:

"Volkswagen, minibüs üretme konusunda Ford Otosan ile hemen hemen anlaşmış durumda. Bu kesin... Türkiye’de üretilen Ford Transit’lerin üretildiği fabrikalarda Volkswagen minibüsleri üretilecek. Bu birçok şeyi değiştirecek, birçok Almanın kafasındaki algıyı değiştirecek. Biraz da hükümetin özel teşvikler vermesi gerekiyor. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Türkiye’ye bir Alman otomobil fabrikası getirmemiz gerekiyor."

"TÜRK FİRMALARIN HİNDİSTAN'A YÖNELMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
 Alper Kanca, sektör açısından potansiyel taşıyan yeni pazarlara değinirken, son dönemde dünyada Hindistan’a doğru bir yöneliş olduğunu belirterek, "Çin’deki büyüme hızı azalıyor ve siyasi olarak ABD, Çin’i köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Hal böyle olunca ABD şirketleri, ABD’li şirketlerle çalışan Avrupa şirketleri, Çin yerine Hindistan’a yöneliyor. Bunu görebiliyoruz. Türk firmalarının da oraya yönelmesi için çalışıyoruz. Hindistan büyük bir pazar ve orada büyümek gerekiyor. Hindistan bu zamana kadarki çalışmalarımızdan çok daha fazla önem kazanacak ve Türk firmaları burada mutlaka ya iş alacak ya da ortaklık kuracak." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN ÖZELLİKLE DOĞU TARAFINDA LOJİSTİK SORUNU VAR"
TAYSAD Başkanı Kanca, yeni pazarların yeni lojistik ihtiyaçlarını beraberinde getirdiğini ifade ederek, Türkiye’nin özellikle doğu tarafında lojistik sorunu bulunduğunu, lojistik sorununun çözülmesi kapsamında TAYSAD olarak bakanlıkla ortaklaşa bir çalışma yürüttüklerini aktardı.

Kanca, devamla şunları kaydetti:

"Avrupa’daki lojistik problemini çözmek üzere devletin de desteğiyle bir çözüm bulduk. TAYSAD olarak bugünlerde bu projeyi hemen hemen bitirmek üzereyiz. Birkaç Avrupa ülkesinde birkaç Türk lojistik firmasıyla anlaştık. Devlet, bu lojistik firmalarını destekleyecek. Böylece küçük ve orta ölçekli Türk firmalarının nakliyeden dolayı dezavantajlarını ortadan kaldıracağız.

Küçük ve orta ölçekli bir firmanın Avrupa’nın 4-5 yerinde depo açması mümkün değil. Halbuki bizim kuracağımız bu organizasyonda o Türk firmaları oradaki depolardan faydalanacak ve çok da ucuz bir şekilde mallarını oraya sevk edebilecek. Aynı şekilde bunu, o bahsettiğimiz pazarlarda, mesela Hindistan’da yapmak mümkün."

"YATIRIMLAR İÇİN EN DOĞRU YER TÜRKİYE"
Alper Kanca, yaptıkları çalışmaya göre, Almanya’da Türkiye ile iş yapan Almanların bu ülkeye olumlu baktığını ifade ederek, gelecek dönemde iki ülke arasındaki ilişkiler ve ticaret hacminin artmasını beklediklerini kaydetti.

Yatırımın gelmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Kanca, "Bunun siyasi bir karar olmaması lazım. İnsan bulunmayan Bulgaristan’a gitmemesi lazım bu yatırımın. Altyapısı olmayan Romanya’ya gitmemesi lazım. Bunun en doğru yeri Türkiye.... Ekonomik olarak en doğru yeri Türkiye... Ford Otosan ile Volkswagen’in Türkiye'de bir ticari araç üretme hedefi var. Bence bu başlarsa, Almanların o kafasındaki ön yargı kırılırsa bundan sonrası kolay gelir." diye konuştu. (Habertürk)

 
Karşıyaka ruhsatın peşinde!
 
Aydın'da feci kaza!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 13 Ocak 2019 Pazar 13:52

Ara malı ithaline dayalı sanayi üretimini desteklediği için TAYSAD''ı takdir mi etmeliydim? Üretim diyoruz, bunlar eski hastalıklarımızı pişirip pişip önümüze koyuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de taksicilerin başkanından 'rant' çıkışı: Engel oldukça saldırıyorlar!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan, ...
İkinci el araç satışında yeni uygulama başlıyor
Nisan 2019'dan itibaren ikinci el araç alış satış işlemlerinde gerekli ...
Benzin ve motorine zam! Pompaya yansıyacak
Benzin ve motorine zam yapıldı. Zamlar bu gece yarısından itibaren geçerli olacak.
 
Havalimanlarının 2019 otopark tarifeleri belli oldu
Havalimanlarının 2019 otopark tarifeleri belli oldu. İşte Adnan Menderes ...
100 bin taksici esnafının gözü kulağı Hükümet’te
Taksicilere bir defaya mahsus tanınan ÖTV muafiyetinde son 6 aya girildi. ...
2019 MTV artış oranı belli oldu
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi, 2019 yılı ...
 
İZBAN grevine 'sarı' çözüm!
İZBAN grevi nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşayanlar için taksiciler de seferber ...
İzmir Valiliği uyardı: Kaldırmazsanız kaldıracaklar!
İzmir'de, cadde, sokak ve boş arazilerde atıl vaziyette bırakılmış, kullanılmayan ...
Paha biçilmez otomobiller fuarizmir’de
Paha biçilmez otomobiller fuarizmir’de
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva