HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2018 Salı - 11:16

TÜPRAŞ patlamasında sanıklara tahliye!

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde meydana gelen patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği 2 işçinin de yaralandığı olayla ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, sanıkların tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

TÜPRAŞ patlamasında sanıklara tahliye!

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde meydana gelen patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği 2 işçinin de yaralandığı olayla ilgili 5'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Tutuklu sanıklardan taşeron firma Beka Proje sahibi Bedrettin Karataş, patlama sırasında Kırıkkale'de olduğunu, teknik sorumlunun haber vermesi sonucu olaydan haberdar olduğunu ve sorumluluğun kendisinde olmadığını iddia etti. Diğer tutuklu sanık montaj ustabaşı Ali Battal, patlamadan bir gün önce Tüpraş'tan kör tapaların açılması yönünde talimat aldıklarını belirterek, "Akşam 18.00- 18.30 gibi kör tapaları almaya başladık. Körleri aldığımızda su gibi bir şey geldi. Baş operatörün yanına gittik. Durumu söyledik. 'Bir şey olmaz, kontrole geleceğim' dedi. 19.30 gibi kontrole geldi. Tankın içindeydik. Bize orada herhangi bir uyarı yapmadı. 20.45 gibi dağıldık. Ben ilkokul mezunuyum. Daha önce hiç tank bakım işi yapmadım" diye konuştu.

'TANK DIŞI İÇİN İZİN VERDİM'
Tutuklu sanık işletme emniyet uzmanı Esfet Bilici, patlamadan önce sabah saat 08.00'de üzerinde gaz dedektörüyle tankın etrafında dolaştığını, gaz dedektöründe bir alarm göremediğini söyledi. Bilici kontrolün ardından "Ateşli iş iznini sadece tank dışı için verdim" dedi. Tutuklu sanık şantiye müdürü Muhammed Hulusi Gözüak ise taşeron firma sahibi Bedrettin Karataş'ın vekili olarak görev yapmadığını iddia ederek üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Asıl mesleğinin ise inşaat mühendisliği olduğunu belirten Gözüak, "Ali Battal'ın 'biz emirleri Hulusi Gözüak'tan alırdık' sözlerini kabul etmiyorum. Tankta çalışan işçileri ben denetlemedim. Talimatları bize TÜPRAŞ yetkilileri vermektedir" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık bakım başmühendis Mehmet Emin Tuna da suçsuz olduğunu söyleyerek, "Bakım başmühendisi olarak ateşli iş izni vermek yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktur. Dosyadan okuduğum kadarıyla körlerin alınması izni üretim müdürlüğü tarafından verilmiştir. İş güvenliğinin yeterince alınıp alınmadığı üretim müdürlüğü tarafından denetlenmektedir" diye konuştu.

Tutuksuz sanık işletme mühendisi Burak K. ise "Tankın çevresinde platform montajını kaynakla yapacaklarını söylediler. Tank çevresinde kaynak yaparken kıvılcımın etrafa yayılabileceğini, kaynak çadırı kullanmaları gerektiğini söyledim ve yazdım. İş izni verildiğinde tanklar körlüydü. 'Ben kimseye körleri alın' demedim. Başoperatör telsizden müteahhit firmanın körleri almak istediğini söyledi" dedi. Tutuksuz sanık işletme başmühendisi Kürşat K. ile tutuksuz sanık Bakım Grup Müdürü İbrahim A. da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, olayda ihmali olanların tespiti için yeniden bilirkişi raporu alınmasına ve sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Turabi maskesinin sırrını açıkladı
 
Boyun ağrısı deyip geçmeyin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç! Üç çocuk kurşun yağdırdı
12-13 yaşlarındaki üç çocuktan ikisi defalarca tetiğe bastı, seken merminin ...
Meclis’te skandal! Liseli kıza taciz iddiası
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) lise öğrencisi stajyer genç kızı ...
İzmir'de 'ölüm fabrikası'na baskın!
Kemalpaşa ilçesinde kiralanan bir deponun sahte içki üretim tesisine dönüştürüldüğü belirlendi.
 
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu ...
Dev operasyon! 100 kişi gözaltında
Adana merkezli İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Eskişehir, ...
Şampiyon, taksicinin belini kırdı!
KKTC'ye tatil için giden 2015 Türkiye vücut geliştirme şampiyonu Ceyhun ...
 
Doktor muayenesinde 'ihanet' çıktı!
Kocasının cinsel yolla bulaşan hastalık geçirdiğini öğrenen S.B., boşanma ...
AYİM mağdurlarına yeniden yargılama
Torba kanun tasarısıyla, 15 Temmuz sonrası kapatılan Askeri Yüksek İdare ...
İzmir'de servis minibüsüne silahlı saldırı: 16 yaşında katil oldu!
Konak İlçesi'nde, servis şoförü 31 yaşındaki Ünal Atalayın, tartıştığı 16 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva