HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2024 Perşembe - 14:23

Tugay’dan İESOB'ta mesaj seli: Esnafın altın yılı olacak!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (İESOB) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Esnaf Daire Başkanlığı birimini kuracaklarını belirtti. Tugay, esnaf temsilcilerinden gelen talepleri de not aldı.

Tugay’dan İESOB ta mesaj seli: Esnafın altın yılı olacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Tugay’a ilçe belediye başkan adayları da eşlik etti.

ATA: MUHTEŞEM BİR ODAYIZ
Yalçın Ata yaptığı açıklamada " İzmir esnaf teşkilatının 230 bin esnafı üyesi var. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en büyük 2’inci kent bu anlamda İzmir’dir. Muhteşem bir camiayız. Seçimimizi tamamladık.  Şükürler olsun İzmir esnafı ben ve yönetim arkadaşlarımızı takdir etti ve uzun süredir değişmeyen yönetim değişmiş oldu. Bundan sonra birlikte çalışmayı yeğliyoruz. CHP, İzmir’de değişime gitti. Genç kardeşlerimiz yola çıktı. Sizlere adaylığınızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

TUGAY: SİZİ SIKINTIYA SOKAN AVM, ZİNCİR MARKETLERLE İLGİLİ HER KONUDA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Büyükşehir Adayı Tugay ise ziyaret esnasında yaptığı açıklamada “Bugün buraya bir heyet olarak gelmek istedik. Çünkü bir mesaj vermek istiyoruz. Bu kentin en önemli kurumlarından birisindeyiz şu anda. Sizlerin de değerinin farkındayız. Normalde tarihsel olarak bir ticaret kenti olan İzmir'de ticaretimizin esnaflar üzerinden sürdürülmesinin ne kadar önemli olduğunu farkındayız. Önümüzdeki dönemde halkımızın takdiri ile belediye başkanı olursak her zaman esnafımızın yanında olacağız. Geçen 5 yıllık başkanlık döneminde bir araya geldiğimiz esnaflarımız ile ilişkilerimizde elimizden geldiğince yapıcı ve yardımcı olmaya çalıştım. Benim de geçmişten gelen küçük bir esnaflığım var. Pazarlarda limon satarak başladığım, Kemeraltı’nda işportacılık yaptığım dönem var. Ben bu asaletin ne olduğunu çocukluk çağından bilen bir siyasetçiyim. Esnafımızın var olmasının, uygun şartlarda çalışmasının, sıkıntı yaşadığımız anda belediyeler başta olmak üzere kamu kurumlarının yanlarında olması ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Buradaki yerel esnafı koruma yönünde açık bir irade ortaya koymaya niyetliyim. İlçe belediye başkanlığı döneminde yetkimizin önüne geçen ve yapamadığım konuları yapma niyetindeyim. Amacımız sizlerin ayakta kalması ve güçlü olduğunu hissetmesi… Önümüzdeki dönemde belediye  çalışmalarından doğan mağduriyetler başta olmak üzere sizi sıkıntıya sokan AVM, zincir marketlerle ilgili her konuda üstümüze düşeni yapacağız. Esnaf dostu belediye olacağız. Her bölgemizde esnaf masası olacak. Büyükşehir’de Esnaf Daire Başkanlığı kuracağız. Sizlerle düzenli olarak sık sık bir araya geleceğiz. Burada bizi samimi, dürüst ve içten göreceksiniz. Bütün toplumumuzu kucakladığımız ve onlar için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağımız gibi esnaflarımızla da birliğimiz ve odalarımız üzerinden bu birliği kuracağız" ifadelerini kullandı.

ATA: ESNAFA YAKIN KİŞİLERİN KONMASI...
Söz alan Başkan Ata, belediye meclislerinde temsiliyet istediklerini belirterek "Mecliste bizi temsil edebilecek 1-2 arkadaşımız olursa seviniriz. Biz istifa etmeden aday olamıyoruz. Ne belediye başkanı aday gösterebiliyoruz nede başka bir şey. Bayındır'da oda başkanı arkadaşımız istifa etti, aday gösterildi ve çalışıyor. Kiraz da yine arkadaşımız var... Oda başkanları istifa etmeden aday olamıyor. Dolayısıyla mecliste esnafa yakın kişilerin konmasını ve ses hakkımızın olmasını istiyoruz" dedi.

TUGAY: DOĞRU MODEL OLDUĞUNU BİLİYORUM
Ata'nın talebine yanıt veren Tugay, "esnafların temsilcileri mutlaka mecliste olacak ve esnaf masamızda da aktif görev alacaklar" diye konuştu.

SİZİN OLMADIĞINIZ YERDE OLACAĞIZ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Halkın Bakkalı, Halkın Kasabı gibi uygulamaların esnafa zarar verdiği yönündeki Kasaplar Odası Başkanı’nın sitemine yanıt veren Tugay, “Esnafımızın olduğu yerlerde bizler bu tür marketleri açmayalım. Ona rağmen esnafımızın üzerinde alışveriş yapılsın. Bu tür yerlerin olmadığı yerlerde bu işler yapılabilir. Buna benzer uygulamaların olduğunu biliyorum. Kırtasiyeciler Odası ile var mesele. Esnafımızın olduğu yerde biz bir işyeri açmayalım ancak sizlerle anlaşarak sizlerden alışveriş yapılmasını sağlayarak ihtiyacı olan insanların uygun alışveriş yapmasını sağlamak istiyoruz. Yani bizler sizlerin olmadığı yerde olacağız. Benim bakış açım bu olacak” dedi.

Mobilyacılar Odası Başkanı'nın kendisini tanıtması sonrası konuşan Tugay, "Karabağlar'daki mobilyacı esnafımızı bizim için çok değerli. Üretim potansiyeli çok yüksek bir esnafımız var ancak markalaşma ve üretim konusunda sıkıntılarımız var. Bu konuya hızlıca el atacağımızı ve esnafın önünü açacak hamleler yapacağımızı bilin" diye konuştu.

ÖZEL BU SU İNDİRİMİ YAPILACAK
Hamamcılar Odası Başkanı'nın 'su faturalarında indirim' talebine yanıt veren Tugay, "Size özel bir indirim taaddüdünde bulunuyorum. Oranını da arkadaşlarla çalışıp sonrasında size ileteceğiz. Suyun fiyatını genel olarak düşüreceğiz. Su ile iş yapan esnaflarımız için hızlıca bir karar alacağız. Esnafın altın dönemi olacak bizim dönemimiz" dedi.

 
Büyükşehir'den can kurtaran hizmet!
 
'Finansman destekleri kesintisiz sürecek'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mavi boncuk 8 Şubat 2024 Perşembe 16:52

İstanbul BB’si de ; halk lokantalarını açmasın. , halk ekmeğin kapasitesini artırmasın . , Kiptaş ev yapmaktan vazgeçsin , öğrencilerin barınması için yurt yapılmasın . Aslında belediyeler yetki çerçevesinde de olsa halkın çıkarına hiç bir iş yapmasa çok iyi olur .

Yorumu oyla      1      1  
8 Şubat 2024 Perşembe 15:28

Tabi tabi önceki belediye başkanları senden değildi ya da sen ilk defa başkanlık yapıyorsun. Size Kadir bile inanmıyor. Dün gibi hatırlıyorum önceki seçimden sonra Karşıyaka bel. önünde eylem yapan İzmirli chp li gençleri seçim kazandırmak için çok çalıştıklarını ancak belediyeye dışarıdn gelenlere kadro verildiğinden şikayet etmişlerdi. Bence artık bittiniz.

Yorumu oyla      4      2  
TC misafir 8 Şubat 2024 Perşembe 14:45

Esnaf temsilciliği konusu olumlu ama avm konusunda kanun yapıcı olmadığınız için yetkiniz yok hiçbir şey yapamazsınız. Su faturalarını üfe endeksine olan bağlılığını kaldırırsanız vatandaş en azından biraz olsun rahatlar indirim yapılacaksa hamamlarla sınırlı kalmamalı. Vaatler çok hafif, projeler açıklanmalı ve nasıl ve ne kadar sürede yapılacağı anlatılmalı her aday bir proje söylüyor ama nasıl ne ne kadar sürede yapacağını söylemiyor.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar adayı Tunç muhtarlarla buluştu: Hemşehrilerimiz için çalışıyoruz
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, yerel seçim ...
Uçum'dan AYM Başkanı'na yanıt
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü ...
AK Partili Saygılı, Tugay’ın afişinden örnek verdi: CHP de logo kullanmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
MHP ve AK Parti heyetleri bugün bir araya geliyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, AK Parti ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan Karaburun mesajları: Betonlaşmaya karşıyız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Karaburun'un ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan yatırım çıkışı: Yılan hikayesine döndü!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Gözler Yüksel’de… CHP’de kritik seçim toplantısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 14 Şubat’ta milletvekilleri ...
AK Parti adayı Bakıcı: Selçuk'ta hava bizden yana!
AK Parti Selçuk Belediye Başkan adayı Zeynel Bakıcı, “Selçuk halkına hizmet ...
CHP adayı Yıldız: Çiğli’de adanmışlığın hikayesini yazacağım!
CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, “Cumhuriyet hazinesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva