HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2024 Perşembe - 09:35

CHP adayı Yıldız: Çiğli’de adanmışlığın hikayesini yazacağım!

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, “Cumhuriyet hazinesi olarak adlandırdığım Kemal Sunal’a Uğur Dündar diyor ki ‘nasıl oluyor da filmleriniz hala çok izleniyor, 20-30 yıl sonra ezbere biliyoruz’ dedi. Sunal ‘Ben halkın içinden çıktım. Ben bir balon değilim, sırtımı halkıma dayadığım için kabul görüyorum’ dedi. Bu bende bir anayasa oldu. Ben de bunu başaracağım, bunu başarmak için elimden gelen her türlü mücadeleyi vereceğim. Çiğli’ye adanmışlığın hikayesini yazacağım” dedi.

CHP adayı Yıldız: Çiğli’de adanmışlığın hikayesini yazacağım!

EGEDESONSÖZ - CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, SONSÖZ TV’de Gazeteci  - Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

‘SİYASET, AİLEDEN KALAN BİR MİRAS’
“Sizi Çiğli belediye başkanlığı adaylığına sevk eden neydi?” sorusuna yanıt veren Yıldız “Aileden kalan bir miras. Babam Kemal Yıldız’ın Sosyal Dermokrat Halkçı Parti’den il genel meclis üyeliğiyle başlayan süreçte bende bu aşk başladı. Çok iyi hatırlıyorum. Necdet İleri belediye başkan adayımızdı. Ön seçimden  Necdet abimiz çıkmıştı. Seçimi kaybettik ama o dönemden başlayan belediye başkanlığı ile ilgili hayaller çocukluktan kalma bir heves. Hatırlarsınız eskiden kademe belediyeleri olarak iki belediye vardı. Biri Sasalı, biri Harmandalı. Harmandalı belde belediyesinde babamın 1999 ve 2004’te direkt partimizin adayı olarak girdiği seçimlerde bu belediyeye yönelik sevdam iyice perçinleşti ve giderek büyüdü. Ailem siyasetin içinde kaldı. Bir amcam Ali Engin Yıldız, ilçe  gençlik kollarında çalıştı. Diğer amcam Cengiz Yıldız, siyasetin içinde bulunmuştu, kuzenim hatta kayınvalidem de ilçede sekreterlik yaptı. Ailemiz siyasetle yoğruldu, büyüdü. Ben bunu doğru yapabilmek adına okulunu okudum. Büyükşehir Belediyesi’nde yapmış olduğum işlerle perçinleştirmek adına 12 yıllık bir yolculuktu bu. Bunun tek başına siyaseten yeterli olmayacağına kanaat getirdim ve ayakları yere basan, popülist olmayan söylemlerden uzak kalabilmek adına belediyeceliği yerinde yaparak öğrenerek içimdeki Çiğli sevdasını büyüterek bugünlere geldim. Partim bu görevi verdi. Nasip olursa partimizin bayrağını göndere çekerek ben ve arkadaşlarım belediyeyi yönetmeye talibiz” yanıtını verdi.

UYGAR YILDIRIM’I ARADIM, ONA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUN BORCU…
Uygar Yıldırım’ın önce aday gösterilmesi ve sonrasında yaşanan olaylar sonrasında Parti Meclisi’nin kendisini aday göstermesi ile ilgili olarak ise “CHP Türkiye’de kuruluşu ve kurtuluşu temsil eden bir partidir. Siyasetin sonunda kazanacaksın ya da kaybedeceksin diye garanti vermedi kimse. Partimizin yetki kurulları son an itibarıyla bu görevi bana verdi. Benden önceki vermiş oldukları genç kardeşim Uygar ile tanışıklığım yok. Bu kararla ilgili fikir beyan etmem doğru ve etik olmaz. Özgür Özel’in yolladığı mesajda bu genç arkadaşımızı kazanalım, görüşelim  mesajı geldi. Cuma günü çok geç saatlerde karayoluyla İzmir’e geldim. Erken saatlerde Manisa mitingine Genel Başkanı’mıza eşlik ettikten sonra genç kardeşimize ulaştım. Kendisi biraz rahatsız olduğunu söyleyince akşamüstü bir çay kahve içmek istiyorum dedim. Ulaşmaya çalıştık. Kıymetli annesi telefonu açıp rahatsızlığı nüksettiğini söyleyince rahatsız etmeyelim dedik. Onun abisi yaşındayım, sahip çıkmak boynumun borcu. Bu yoğunluktan dolayı bir araya gelemedik ama mutlaka bir araya geleceğizdir. CHP’de kırgınlıklara küskünlüklere yer olmaz. Partimiz bizim çınarımızdır. Biz bu çınarın altında el ele kol kola siyaset yapacağız. Sadece Uygar Yıldırım ile ilgili değil, diğer 22 aday adayımız ve başkanımız Utku Gümrükçü ile beraber 2019’dan daha yukarı bir şekilde bayrağı göndere çekeceğiz. Bizi hiç kimse bölemez, bölüştüremez. Biz büyük bir aileyiz. Ben de burukluğu tabii ki yaşadım. Ben çok yoğun bir kampanya yürüttüm. Çok genç arkadaşlarımız, hiçbir beklenti olmadan bizi sahiplenen, bize inanan arkadaşlarımız oldu. Bu büyük bir emek oluyor. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda da haliyle kırgınlıklar olur. Ben empatisi yüksek bir insanım. Tek tek zamanı gelince hepsiyle görüşeceğiz. Bu görev bana verildi. Partimizin neferi olarak çalışacağız. CHP’de siyaset yapmanın onurlu bir duruşu vardır. Şu anda 23 aday adayından ben çıktım ama geri kalanların da benim için sonuna kadar çalışacağına inanıyorum. Başka bir partiden aday olacaklarını düşünmüyorum. Hiçbir CHPli bu yanılgıya girmez” şeklinde konuştu.

1 GÜNDE 5 BİN KİŞİ TOPLADIK
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ilçe mitinginin yeni bir sinerji yarattığını söyleyen Yıldız  “Cumartesi günü öğleden sonra ilçe başkanlarımızla bir araya geldiğimizde ‘pazar günü bir miting planı yapalım burada bir kırgınlık olmadığını, buhraniyet olmadığını gösterelim’ dedim. Aradaki 1 haftayı kısa sürede atlatalım. Tekrardan CHP buranın hamisidir, lideridir, diğer siyasi partilerin liderleri alanı boş bulmasın, hayal dünyasında gezmesin diye miting kararı aldık. Bir günde çalıştık ve alan hesabı olarak yaklaşık 5 bin insan oraya akın etti. Kıymetli belediye başkan adayımız Cemil Tugay, da kalabalıktan dolayı çok mutlu oldu” açıklamasını yaptı.

‘ÇİĞLİ’NİN SOKAKLARINI EVİMİN SALONU GİBİ BİLİYORUM’
Miting üzerinden adaylığının kabul gördüğünü yorrumlayan CHP’li Yıldız, “Ben oranın evladıyım. Ailem oralı. İlkokul, ortaokul arkadaşlarım, orada büyüdüm. Oldukça kalabalık bir aileye sahibim. Aile eşrafımız burada, ticaretimiz burada dönmüş. Çiğli’nin sokaklarını evimin salonu gibi biliyorum. Çiğli sadece benim eşrafımdan değil. Büyük bir renk karteline sahip. Göçmen kenti. Göçmenlerin arasından bir cenazeye katıldım. Oraya gittiğimde garip bir şey yaşadım. Rahmetli kayınpederimin Ali Yusuf Arslan’ın lakabı Kaleci Yusuf’tur. Takım arkadaşları beni görünce duygulanmaları... Çok duygusal anlara şahit oldum. Ben burada babamın eski dostlarını gördüm. Herkes sahiplenmiş. Sadece süreç hızlı gelişti. Herkes beni bir evladı olarak kabul ediyor. Bunlar benim için maneviyat anlamında değeri ölçülemeyecek şeyler. İnsanların beni sahiplenmesi bende büyük bir kredi. Bu benden sonrakilere bırakacağım en büyük miras. İlk ziyaretimi anlatayım. Rahmetli Dr. Galip Öztürk bizim partimizde siyaset yapmadı ama amcamın dükkanında görünce rahmetli bisikletle gezerdi, kapının önünde çöp görünce kızardı. Bunlar bende  rol model oldu. Ben bunları şov amaçlı yapmadım. Ben Küçük Çiğli doğumluyum. Eğer seçilirsem, küçük Çiğli’de lakabı ‘Kel Yaşar’ olan ismi Yaşar Kara olan Mavi Şimşekler Spor Kulübü’nü kurdu. Bizim mahallemiz ekseriyetle doğu mahallesidir. Bizim mahallemizde gençleri spora kazandırmak için bunu yaptı. O sahaya onun adını vereceğim. Çiğli’nin kıymetli ailelerine çok önem veriyorum. Adaylığımı ilk öğrendiğimde Yakup Yenice’yi aradım. Çünkü Yakup Abi’yi ziyaret etmek istedim. Rahmetli Leman Abla da diş doktoruydu parası olmayanı ücretsiz tedavi ederdi. Üçümüz oturduk keyiflensin diye dedim ki bir eve gidince bir kız istenir ya ben de eşinizi siyaseten yanımda olmasını istiyorum. Neden olmasın çok güzel olur demişti. Ben de vefa semt adı değil dedim. Leman abla şimdi aramızda değil ama bugünleri görse çok mutlu olurdu. Ben seninle siyaset yapacağım ve sen bana emanetsin demiştim” ifadelerini kullandı.

‘ÇİĞLİ’DE ADANMIŞLIĞIN HİKAYESİNİ YAZACAĞIM’
Yıldız, siyaset anlayışını Kemal Sunal örneği vererek şu sözleler anlattı:

“Sosyal medyada güzel reels videoları var. Cumhuriyet hazinesi olarak adlandırdığım Kemal Sunal’a Uğur Dündar diyor ki ‘nasıl oluyor da filmleriniz hala çok izleniyor, 20-30 yıl sonra ezbere biliyoruz’ dedi. Sunal ‘Ben halkın içinden çıktım. Ben bir balon değilim, sırtımı halkıma dayadığım için kabul görüyorum’ dedi. Bu bende bir anayasa oldu. Ben de bunu başaracağım, bunu başarmak için elimden gelen her türlü mücadeleyi vereceğim. Çiğli’ye adanmışlığın hikayesini yazacağım. Çok uzun yollardan geldim derken çok iyi gözlemledim. Çiğli’nin önemli insanlarını, değerlerini, siyasetçilerini… Zaten halk sizi neye gücü yeterse kendi getiriyor. Genel Merkezi’mizin istediği de bu zaten… Halkın içinden olan, belediyenin imkanlarını verimli kullanan, gerçekçi, sorun çözen, çözemediğinde ortaya irade koyan tek başına değil, siyasetçileri, meslek odalarını, STK’ları, halkın desteğini arkanıza alırsanız o saatten yenemeyeceğiniz bir şey olmuyor”

‘ÇİĞLİ İŞÇİ VE EMEKÇİ KENTİ’
Projeleri hakkında bilgi veren Yıldız, belediyenin bütçesine göre hareket edeceğini belirterek “Çiğli’nin güzelleşmesi için önce belediye bütçemizi görmemiz lazım. Belediye bütçemizi, mevcut mali politikamızı daha da nasıl iyi hale getiririz bunu irdelememiz lazım. Kurumsal kapasite, insan kaynakları, bütçe bunları irdeleyeceğiz. Bugünlerde sıkça soruyorlar. Kimi görevden alacaksınız, kimi göreve getireceksiniz diye. Ben kimseyi görevden almayacağım, kimseyi göreve getirmeyeceğim. Önce belediyemizde kıymetli uzman bürokrat arkadaşlarımızla belediyenin fotoğrafını çekeceğiz. Bütçemiz ne, gelirimiz ne, giderimiz ne, borcumuz ne kadar, neden var? Mevcut devam eden işlerimize bakacağız. Bunlar gerçekten ihtiyaç mı, doğru mu, eksiği var mı iyileştirme yapmaya gerek var mı? Bir yol haritası oluşturacağız. Yoksulluk haritası diye bir çalışma var. Bunu partimizde görev almış milletvekili adayımız Hacer Foggo’nun çalışmalarıyla İstanbul planlama ajansı yapmış. Bu yoksulluk haritasını alacağız, Çiğli Belediyesi’nin kaynaklarıyla eşleştirip 26 mahallemizin fotoğrafını çekeceğiz. Diyeceğiz ki bizim yol haritamız bu. Çünkü biz işçi ve emekçi kentiyiz. Kentsel dönüşüm problemi çok olan bir deprem kentiyiz. Bunlara bakacağız. Bir de belediyenin asli görevleri. Şantiyemizde birtakım eksikliklerin olduğu konuşuluyor. Kurumsal işleyişlerde eksikliklerin olduğu konuşuluyor. Park bahçeler, temizlik işleri, destek hizmetleri, zabıta… Bunları irdeleyeceğiz. Hiç kimseyi ürkütmeden, kırmadan aksine arkamızdaki desteği çoğaltacak şekilde bir yol haritası” dedi.

İSTANBUL’DAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MODEL OLACAK
Kentsel dönüşüm konusunun temel belediyecilik konularından biri olacağını söyleyen Yıldız, “Çiğli’nin deprem kenti olması nedeniyle Çiğli’de mekansal adrese kayıtlı 22 bin 275 tane bina var. Bunların toplam daire sayısı 110 bin 850 adet. Bunun 98 bin 950 tanesi kullanılıyor. Bu 98 bin 950 adet dairenin yüzde 56’sı 2000 yılı öncesi deprem yönetmeliğine tabi olmayan, kul ile Allah arasında vicdana kalmış bir inşaat yöntemiyle yapılmış. Bu da yapıyor 57 bin daire. Yani 57 bin tane dairenin deprem yönetmeliğine resmi olarak tabi olmadığını biliyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız 11 ili kapsayan deprem yaşadık. Deprem, Türkiye için bir beka sorunu. Teröre 45 yılda ne yazık ki verdiğimiz şehit sayısını 1 gecede verdik. Demek ki Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri deprem. İyi bir belediye başkanının ilk gidereceği iş bu olmalı. Ben bu kentin amiri olacaksam uçan kuştan canlısına, insanına kadar her şeyden sorumluyum. Bu sorumluluk ve aidiyet duygusuyla önce bunu yapacağız. Bunu nasıl çözeceğim? Büyükşehir belediyemizin önemli bir iştirakı olan KİPTAŞ’ın başkanı da genel müdürü de çok kıymetli büyüğümüz Ali Kurt. Kendisiyle olan iletişim ağlarımızı açacağız. Biz ziyaret edeceğiz, peşlerine takılacağız. Çünkü biz ısrar edeceğiz ki onlar da bize destek olsun. Ağlamayana mama yok gibi. Sadece belediye personeli değil. Bu kentin şehir planlamacıları, ilçemizin müteahhit odaları ile el ele kol kola gideceğiz. Bu arkadaşlarımızın İstanbul’da başardığı projeleri Çiğli’ye adapte edeceğiz. Buraya bir irade koyacağız. Bunu yaparken de halka açık, şeffaf  davrandıktan sonra bu iş başlayacak. İkinci projem, Çiğli’de bir kültür merkezi yok. Ben sıkı bir Ahmed Arif hayranıyım. Bunu buradan ifade edebilirim. Ataşehir mahallemizde, geçen gün Cemil Başkanımızla konuştuk, bir alanımız var arazimiz hazineye ait. Tahsisi Büyükşehir’de. Şartlar uygun olursa bunun için çok ama çok ısrarcı olacağım. O alanın tahsisini ilçe belediyesine almak istiyoruz.  Bunun yerine belediyemizin arsa alanlarından geliştirdiğimiz bir alan tahsis edeceğiz. Hayal bu ama bunu gerçekleştirmek için her şeyi yapacağım. Buraya çok büyük bir mali kaynak yaratacağız. Avrupa hibeleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanında büyük bir hibe kredisiyle birlikte buraya Ahmed Arif Kültür Merkezi yapma gibi bir hayalimiz var. Bunun dışında pazaryerleri, kreşler, kentsel dönüşüm, kamusal alan, yeşil alanları artırmak için de çok ciddi planlamalar yapacağız. Bunların hepsini yapabilmek için önce bütçeyi görmem lazım. Aday arkadaşlar ne diyor bilmiyorum ama ben ayakları yere basmadan hiçbir şey söylemem. Ben devlet terbiyesi almış bir kişiyim. Devlette önümüzde ne varsa ona göre hareket edeceğiz. Eksik bir şey varsa da kaynak üreteceğiz” diye konuştu.

‘EN ÖNCELİKLİ İŞİMİZ BU OLUR’
Belediye Başkanı Gümrükçü’nün öğrenci yurdu projesini devam ettirip ettirmeyeceği sorusu üzerine Yıldız, “Kesinlikle olurum. Üniversite öğrencisinin barınma sorununa el atıyorsa bizim belediyemiz el atmışsa bizim en öncelikli işimiz bu olur. Artan hayat pahalılığı, derinleşen her geçen gün artan yoksulluğa karşı öğrencilerin barınma sorunu varsa bizim belediyemiz bir şey başlattıysa sorun yok. Kıymetli belediye başkanımızın yaptığı projeyi devam ettirmek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ İTTİFAKSIZ 70 BİN’
2019 seçimlerinde Millet İttifakı ile birlikte aldıkları yüzde 62’lik oy oranı hatırlatılarak ittifaksız girdikleri seçimde oy oranı hedefi sorulan Yıldız, “2019’a yerel seçimlerde ittifakla yakaladığımız puanı ittifaksız olarak geçmek ilk hedefimiz. Şu anda kampanya çalışmalarıyla ilgili ciddi bir çalışma aşamasına geçtik. 3-4 gün içerisinde sahada olacağız. Tüm CHP’lilerle beraber AK Parti’nin ekonomi politikalarından, adaletsizliğinden bıkmış tüm arkadaşlarımızdan oy alacağız. Partimize oy veren-vermeyen, uzak duran herkesi kucaklayacak şekilde bizim ittifaksız hedeflediğimiz oy oranı 70 bin. Net rakamlar olmasa da yakın rakamlar verebilirim. Şu anda kampanya ile ilgili çok ciddi bir çalışma var. Şekillenince nihai bir hedef koyacağız. Beklemekte fayda var. Ben o oy oranını alacağım” dedi.

‘CENTİLMEN BİR YARIŞ OLACAK’
Yıldız, AK Parti’nin Çiğli adayı Murat Gökçe Kaya ile ilgili olarak ise “Ben Murat Gökçe Kaya’ı esnaf olarak tanıyorum. Benden yaşça büyük kıymetli bir abim. Önemli bir iş insanıdır. Seküler bir model. Alışılagelmiş AK Parti siyasetçisi değil. Bu yarışta onunla yarışmak benim için keyif olacaktır. Gördüğüm kadarıyla çok centilmen bir insana benziyor. Bizim yarışımız da kesinlikle hamaset olmayacaktır. Bahse konu edilen iddialar, hakaret dolu bir yarış olacağını hiç düşünmüyorum. Aksine Çiğli için çok keyifli, hoş bir yarış olacak. Murat Abi’yi yeneceğimi düşünüyorum. ilçe yönetiminden birinin sosyal medya paylaşımını gördüm. Murat Başkan’ın billboardlarını afişlerini parçalamışlar. Kendileriyle irtibata geçip bu konuda bizim ne yapmamız gerektiğini, destek gerekiyorsa destekte bulunacağımı söyledim. Bu tarz karalamalara, çirkin saldırılara karşı biz kesinlikle taviz vermeyi düşünmüyoruz. CHP böyle bir şeyin içinde olmaz. Burada bir mağduriyet yaratıp partimize bir karalama kampanyası yapmayı düşündüklerini düşünüyorum. Bizde böyle bir karalama kampanyası olmaz. Çok centilmen bir yarış olacak. Kazanan Çiğli olacak” açıklamasını yaptı.

HARMANDALI ÇÖP TESİSİ İÇİN GEREKİRSE GECE-GÜNDÜZ EYLEM KOYARIM
Çiğli’de 32 yıldır devam eden Harmandalı Çöplüğü sorununa nasıl bir çözüm üreteceği sorusuna Yıldız, “Büyükşehir bürokrasisinden geldiğim için konunun çözümüne diğer adaylardan daha yakınım. Büyükşehir Belediyemizin ilgili dairesinin burada yapmış olduğu bir çalışma var. Alternatif alanları, Çevresel Etki Değerlendirme süreçlerinin tamamını takip ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi ve burada ilgili genel sekreter yardımcısı ve daire başkanı çok hassas bir şekilde Menderes-Gölcük’te bir alan buldu. Menderes mahalle muhtarlarını aldılar. Uygulanacağı modeli Ankara’da yapan tesise götürdüler. Süreçte gecikme söz konusu. Eminim ki Cemil Tugay başkanımız seçilir seçilmez bu konuyla ilgili gerekli müdahaleleri edecek. Çiğli Belediyesi olarak yanında olacağız. Bu sürecin çözülmesi için hem Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde, Çiğli Belediyesi ve iştirakleri önderliğinde siyasette tek yumruk olacak şekilde aynı yere tek bir yumruk vuracağız. Aynı şekilde taşra teşkilatında Menderes’te bulunan tesisin inşaatını geciktiriyorsa mahkeme bunu bekliyorsa orayı  gerekirse Çiğli Belediyesi olarak ifşa edeceğiz. 32 sene olmuş… Ben aslında Harmandalı merkezli bir siyasetçiyim. Harmandalı bu işin bedelini çok fazlasıyla ödedi. Harmandalı, Cumhuriyet mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Atatük mahallesi, Uğur Mumcu mahallesi, Ahmet Efendi mahallesinin bir kısmı… Yeraltı su kaynaklarıyla, tarımıyla, hayvancılıkla, insani koşullarıyla, asbestli sularıyla biz bunun bedelini 32 yıldır ödedik. Yeter artık. Çiğli Belediyesi’ne başkan olursam bu sorunun çözülmesi için gerekirse gece gündüz eylem koyarım. Kurşun asker gibi peşine takılır ve çözmek için ne yapmam gerekirse 1 fazlasını 3 fazlasını yapacağım. Siyaset üstü bir tavır gerektiriyor. Ben seçilirsem diğer siyasi partinin ilçe başkanlarıyla toplu bir ziyaret yapmayı isterim” şeklinde yanıt verdi.

 
Eski şampiyon Turabi, yarışmadan çekildi
 
Almanya Prensesi, çıplak poz vererek tarihe geçti
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlı 8 Şubat 2024 Perşembe 14:04

İzmir insanı bunlara yeteri kadar sabır ve tahammül gösterdi. Bunların geçmişteki rezilliklerini de hepimiz biliyoruz. Bunların derken genel bir değerlendirme yapıyorum resimdeki şahıs beni hiç ilgilendirmez. İzmir in hem yatırım ve istahdam hem de kalite anlamında değşşime ihtiyacı var. Bunların icraatı ortada yapamayan artı gelmemeli. Samimi insanlara fırsat verilmeli. Bırakın siyaseti laf cambazlığını falan her şey ortada gün gibi açık.

Yorumu oyla      2      3  
Karabağlı 8 Şubat 2024 Perşembe 12:50

İzmir in en bakımsız ilçesi Çiğli değildir. Karabağlar ı bir gidin görün. Halinize şükredersiniz. Şehrin içinde kalmış sanayisnden yukarı kadar. Her yer problem. Tam Karabağlar ile Buca akıncılar mah. arasındaki betonarme kanala belediye vidanjör boşaltıyor. Oradan da denize Al san beeldiyecilik.

Yorumu oyla      3      3  
İSTİFAAAAAAAAA 8 Şubat 2024 Perşembe 12:44

VARTO LILARI DOLDURMUŞSUNUZ BELEDİYEYE ÇİĞLİ PİSLİKTEN GEÇLMİYOR

Yorumu oyla      3      3  
para para para 8 Şubat 2024 Perşembe 12:04

Onur Bey yorumları okuyormusun ? Herkes haklı .. Farkındaysan ciddi bir bıkkınlık var halkta !!! Çünkü ÇİĞLİ İzmir'in en bakımsız ve estetik yoksunu ilçesi. Ben senin yerinde olsam çok iyi bir PARK BAHÇELER ve FEN İŞLERİ ekibi kurarım ve bütün imkanları buraya akıtırım.Tüm park oyuncaklarını değiştir ! etrafını süsle ve peyzaj yap.ASFALT işini çöz !!! Aşağıda bir yorum çok doğru PARA yok ise ( ki YOK ) hiçbirşey yapamazsın ve 5 yıl sonra çocuklarına temiz bir hikaye yerine hiçbir şey yapamamış bir adam hikayesi bırakmak zorunda kalırsın.Sizin şu hepinizin ağzındaki SOSYAL belediyecilik lafını bence rafa kaldır.Yok konser , yok etkinlik ... geç bunları milletin senden ne beklediğini iyi analiz et ve anla.Benden söylemesi.

Yorumu oyla      6      1  
Çiğli gençlik 8 Şubat 2024 Perşembe 11:33

20 Şubat belediye başkanları listesi YKS verilesiye kadar hiçbir belediye başkanı yeri garanti değildir,çünkü genel merkez yap boz tahtası gibi insanları üzüyor küstürüyor bu insanların yakınların size oy verir mi?...

Yorumu oyla      4      3  
8 Şubat 2024 Perşembe 11:31

Menemen'e gidin ve bakın...Adam ister IBB olsun ister İlçe olsun her yeri sıfırdan yaptı... Allah aşkına git bir bak. Aynı estetiği getir Çiğli'ye görelim.Sen her adımda İBB nin kapısına dayanır burası IBB nin alanı ....v.b laflarla hizmet beklersen çok beklersin.

Yorumu oyla      9      4  
Artık Oy Yok 8 Şubat 2024 Perşembe 11:27

Suslu lafları bırak Başkan... Adanmışlığın hikayesini yazmak nedir ? Yolları düzelt , parklar kırık dökük , 1 cm çim ve peyzaj yok , Kutuphane yok , yuzme havuzu yok .... Çiğli yokluklar kenti. Bıktık sizlerin süslü süslü laflarınızdan.Adam aşağıda çok güzel yazmış para bulup ciddi bişeyler yapacaksanız gelin.

Yorumu oyla      12      5  
Burak 8 Şubat 2024 Perşembe 11:12

Nezaketi ile bol yalanlar söyleyip itina ile yapmamaya dikkat ederiz. Hayat böyle gelir geçer. Bizim siyasetimizin %60 yalan % 35 palavra % 5 i ise şovdur. Yapmadığımız yapamadığımız işleri mevcut iktidara ciro ederiz.

Yorumu oyla      10      4  
BİR İZMİRLİ 8 Şubat 2024 Perşembe 10:56

Başta Çiğli İlçesi olmak üzere, İzmir'de de iz bırakacak bir adaydır Sayın YILDIZ. İçiniz rahat olsun.

Yorumu oyla      3      2  
Çiğlili 8 Şubat 2024 Perşembe 10:30

Menemen hizmette Çiğli'yi geçti. Egekent 2'yi görüp incelemelisiniz.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Özdağ, Manisa adayı oldu
Gelecek ve Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Mehmet KARABEL yazdı... Belki de '10 yıl' sonra İzmir'in başkanı olacak!
Mehmet KARABEL yazdı... Belki de '10 yıl' sonra İzmir'in başkanı olacak!
Büyükşehir Adayı Dağ: İlk icraat nefes aldıracak trafik!
Bir sosyal medya kullanıcısının trafik sorunu ile ilgili serzenişine yanıt ...
 
CHP'den AK Parti adayına 'hastane' çıkışı: Seçilmiş kayyum olmak istiyor!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Sadık Tunç’un Karabağlar’daki ...
AK Parti adayı Dağ saha izlenimlerini değerlendirdi: İlgi alaka çok üst düzeyde!
Kemalpaşa'daki STK ve muhtarlar buluşmasında basın mensuplarının sorularını ...
Özel'den Akşener'e taziye ziyareti!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ablası Mualla Özen'i kaybeden İYİ Parti ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye ‘tam destek’ açıklaması!
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan partisine destek açıklaması ...
Karaburun'un eski başkanından Balcı'ya destek: Sahip çıkmalıyız!
Mordoğan ve Karaburun’da toplam üç dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet ...
'Hatay' açıklaması: Anket yapılıp karar verilecektir!
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva