HABERLER>POLİTİKA
8 Şubat 2024 Perşembe - 12:40

AK Partili Saygılı, Tugay’ın afişinden örnek verdi: CHP de logo kullanmıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın afişlerinde logo kullanmaması ile ilgili olarak CHP cephesinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Saygılı, CHP adayı Cemil Tugay’ın Abdi İpekçi ve Atatürk afişlerinden örnek vererek “Buradan Aslanoğlu ile dar alanda kısa paslaşmalara mı gireceğiz? Bizi eleştiren kişilerin kendi büyükşehir adaylarının nasıl bir reklam kampanya yaptığının farkında olmaması Anadolu tabiriyle abeste iştigal etmek demektir" dedi.

AK Partili Saygılı, Tugay’ın afişinden örnek verdi: CHP de logo kullanmıyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.  Programın gündeminde 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler vardı.

HAMZA DAĞ’A KEFİLİM
İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ’ın adaylığını yorumlayan Saygılı, “Hamza Dağ başkanımız İzmir için gerçekten bir şans. İzmir'de dokunmadığı bir kısım yok. Her gittiğimiz yerde programlarına katılmaya çalışıyorum. Afyonkarahisarlılar Derneği’ne gittik. Bir anne ağlayarak geldi ve dedi ki ‘2 çocuğumun yaşaması sizin sayenizde’…  Burada kimin/hangi partiden olduğu önemli değil. Ben kendisini İzmir'e geldiğinden beri tanıyorum. 28 yıldır birbirimizi tanıyoruz. 28 yıldır tanıdığım Hamza Dağ merhameti, insaniyeti, arkadaşları ile olan ilişkisinde hatta kendisinden olmasa bile kabullenen, sorunu çözmek için uğraşan birisidir. Siyasi hayatı içinde de Cumhurbaşkanımızın her zaman yanında dimdik durmuş, İzmir'in tüm sorunlarını çözmeye çalışmış birisi. 12 yıl İzmir milletvekilliği yapmış, sadece AK Partili olana değil ister CHP ister TİP'li olsun, ister küpeli bir delikanlı olsun düşünce farkını önemsemeyen insanlara yardım eden bir kişiliktir ve bende kendisine kefilim” dedi.

KORDON ÇİMLERİNDE DAĞ’IN ONLARCA FOTOĞRAFI VAR
İzmir Büyükşehir Başkan adayı Hamza Dağ’ın Alsancak’ta barlarda yaptığı çalışma ile ilgili olarak değerlendirme yapan Saygılı, “Seçim bitti, biz seçimden sonra 5 vekilimiz bir akşam yemeği için Kordon’a gittik. Kordon bizim kıymetlimiz. İş hayatımda ben ülkemize gelen tüccarları alıp götüreceğim tek yer Kordon’dur. Yanımdaki arkadaşımın yediği yemekle benim yediğim yemek arasında fark yok ki. İzmir barışık bir kent. Hamza Dağ'ın onlarca fotoğrafı vardır çimlerin üzerinde oturmaya gittiği zaman. Kimsenin hayat bakışına karışmayı bırakın, bunu düşünmeye bile yeltenene izin vermeyiz. Yeter ki üçüncü şahıslara zarar vermesinler. Hamza Dağ başkan Şehr-i Emin’i olmak istiyorum diyor. Şehr-i Emin demek şehrin en güvenilir kişisi demektir. O kişi herkese eşit yaklaşacak demektir” ifadelerini kullandı.

İLLA ORAYA AMBLEMİ KOYMAYA GEREK YOK Kİ
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun Dağ’ın afişlerinde parti logosu kullanmamasına verdiği tepkiyi yorumlayan Saygılı, “Mevkidaşımı severim. Güzel de diyalogumuz var. Şenol Bey'e tavsiyem karşı tarafın ne yaptığını tabii ki takip etsin ancak bu kadar basit söylemlerle uğraşacağına kendi teşkilatını disipline etmesini öneriyorum. AK Parti İzmir'de 1 tane çatlak ses var mı? Yok. 30 ilçede aday gösterilmeyen ve adayın yanında çalışan arkadaşlarımız var. Öyle bir davanın mensuplarıyız ki koltuk kavgasında olan insanlar değiliz. Ben il başkanıyım. Bu görevi yaparken vatana, millete düzgün bir şekilde, davasına partisine adil ve bağlı şekilde yapmakla mükellefim. Bu koltuğu bir gün başka arkadaşıma teslim edeceğim. Ben koltuğu bıraktığımda en azından 6-7 il başkanı olabilecek arkadaşı yetiştirmenin derdindeyim. Aslanoğlu'na şunu tavsiye ediyorum. AK Parti demek Hamza Dağ demek, Hamza Dağ demek AK Parti demektir.  İlla oraya amblemi koymaya gerek yok ki” şeklinde konuştu.

CHP DE LOGO KULLANMIYOR
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'ın Abdi İpekçi afişinden örnek veren Bilal Saygılı, “Burada CHP logosu nerede? Buradan Aslanoğlu ile dar alanda kısa paslaşmalara mı gireceğiz? Laiklik ilkesinin kabul edilmesinin 87'nci yılı için hazırlanan bir afiş var Cemil Bey'in. Yine bir logo yok.  Bizi eleştiren kişilerin kendi büyükşehir adaylarının nasıl bir reklam kampanyası yaptığının farkında olmaması Anadolu tabiriyle abeste iştigal etmek demektir. Siz bir şeyi eleştiriyorsanız önce kendinize bakın. Önce kendine bak, sonra örnek ver. Şenol Bey'i seviyorum, aynı atmosferde yaşıyoruz. Ancak kendisine tavsiyem şehrimizin güzelleşmesi için kendisi ve belediye başkan adaylarına nasıl projeler ortaya koyarız, halkımızı nasıl mutlu ederizin hesabına girsinler. Önce kendi teşkilat sorunlarını çözen, sonra da sahada güvenilir bir duruş ortaya koyan bir atmosfere girsinler” açıklamasını yaptı.

HER MAHALLEDE KREŞ OLMASI GEREKİYOR
“Hamza Bey’in vaatlerinden etkilendikleriniz var mı?” sorusuna yanıt veren Başkan Saygılı, “Büyükşehir belediye başkan adayımızın sosyal belediyecilik çerçevesinde topluma verdiği müjdenin arkasından bende yapacağım demesi önemli… Suda ulaşımda indirim projelerini açıklamıştı Hamza Dağ başkanımız. Bizim 13 Şubat’ta lansman toplantımız olacak. Uzun süredir projeler hakkında çalışıyoruz. Bunlar vizyon projesi, ulaşım, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik, kentsel altyapı başlıklarından oluşuyor. Hem mahallede kreşlerin olması gerekiyor. Mono Evlerin olması gerekiyor. Bir engelli evladımız var  anne babanın cenazesi olduğunda evlatlarını bırakamıyor. Bunlara belediye sahip çıkmalı” dedi.

İLÇE ADAYLARI İÇİN ÖZÜN ÖZÜ ÇIKARILDI
“İlçe adayları hangi kriterlere göre belirlendi?” sorusuna yanıt veren Saygılı, “Siyasi hayatımız da 21 yıllık sürecin içindeyiz. Çok ciddi insan kaynaklarımız oluştu. Gençlik kollarından başlayan genç kardeşimiz bugün 43 yaşında. Hayatının en olgun, tecrübeli, siyasi hayatında kariyeri oluşmuş kardeşlerimizin çoğaldığı dönemdeyiz. Böyle olduğu için içimizde siyasi hayata baştan itibaren giren arkadaşlarımızın hiçbirini ıskalamadık. Hamza Dağ başkanımız ve vekillerimiz dahil olmak üzere biz 4 aydır hazırlık süreci içindeydik. Bir takım partilerin gündeminde ilçe belediye başkan adayları kim olacağını, il başkanları bile bilmezken biz ilçelerin kanaat önderleri, anketler, eğitim durumları, hayata bakışları, ilçelerine ne kadar hakim olup olmadığı gibi bir çok parametreyi bir araya getirerek süreci sağlıklı ilerlettik. Yaptığımız anket çalışmaları ile bizim gördüklerimiz ile halkın gördükleri örtüşüyor mu diye bile bir kaç defa karşılaştırma yapıldı. Tamamen tarafsız şekilde genel merkeze isimleri verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2,5 saatlik bir İzmir görüşmemiz oldu.  Yüzde 98’lik oranla genel merkezin yaptığı anket çalışması ile bizim 4 aylık çalışmalarının örtüştüğünü gördük. Genel merkezimizin olaya ne kadar hassas baktığını ve bizim yaptıklarımızın benzerini yapmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Burada çok demokratik bir süreç oldu. Gençlik, kadın ve ana kademenin 30 ilçenin yürütmesi ile görüşme yapıldı. İzmir'de ilk temayül yapıldı, sonra genel merkezde yapıldı ve bunların değerlendirilmesi yapıldı. Yani özün özü çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir'e özel, çok naif bir şekilde çalışmasını devam ettirdi” dedi.

“İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ” DEDİK, İSTEDİĞİMİZ OLDU
Seçim ile ilgili hedeflerinden bahseden Saygılı, “Kazanılacak ilçe sayısını ifade etmek bu zamanda doğru değildir. Mevcut büyükşehir belediyesine sahip olan CHP liyakat gibi yöntemleri dikkate almıyor. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak en güzel şekilde belirlediğimiz adaylarla ilçelerde hatırı sayılır, bilinen birini doğduğu yerden aday yaptık. Cumhur İttifakı olarak ‘ithal aday istemiyoruz’ demiştik ve gelinen nokta itibari ile baktığımızda Büyükşehir adayımız dahil olmak üzere hepsi kendi ilçesinde yaşamış ve bilinen insanlar” açıklamasını yaptı.

4 AYDIR SOKAK SOKAK ÇALIŞMA YAPTIK, SORUNLARI TESPİT ETTİK
İlçelerin sorunlarını yapay zeka üzerinden haritalandırdıklarını söyleyen Başkan Saygılı, “Bizim ilçe belediye başkan adaylarımız çok ciddi çalışma içindeler. 4 aylık çalışma sonucunda her mahalle ve sokağın sorunlarını biliyoruz. Bizim 4 aylık özel bir çalışmamız var. Mahalle ve sokakların her bir noktasında ne ihtiyaç var diye bir yapay zeka yaparak bunları belediye başkan adaylarımıza verdik. Meclis üyesi adaylarımız belirlenince onlara da vereceği ve mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak çalışacağız. Biz bölgelerin sorunlarını tespit edip çözüm üretmeye çoktan başladık” şeklinde konuştu.

BİZDEKİ SATIP MİLLETİNE DEVLETİNE YATIRIM YAPIYOR
Belediyelerin yaptıkları arazi satışları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Menemen Belediyesi arasındaki farkı örneklendiren Saygılı “İzmir'de yerçekimi kuvveti 9,81'dir. Konya'da da 9,81... Halep'te 10 arşın atlarım. İzmir’de de atla. Senin enflasyon rakamların Konya, Kayseri, Yozgat belediyesinde aynı değil mi? Onlar arazilerini satmadan, uluslararası banka kredisi kullanmadan hizmet yapabiliyor. Onlar yapıyor, sen niye yapamıyorsun? Müflis tüccar hep sorunu dışarıda bulmaya çalışır. Ben esnafım, bir kere teşvik kredisi almadım. Siz bilançoyu bilmezseniz size gelen imkanları değerlendirmezsiniz... İzmir Büyükşehir, Türkiye'nin en büyük 3'üncü imkanların sahip şehridir. Menemen Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan'dan örnek alsınlar. 5 sene önceki Menemen'i hatırlayın bir de şimdiye bakın. İzmir Büyükşehir, 1 yılda 900 civarında mülk satacak, borç ödeyecek... Bizdeki satıp milletine, devletine yatırım yapıyor. Menemen Belediyesi’nin şu an borcu yok, kasasında parası var. Sayın Aydın Pehlivan son 6 ayda yaptığı  icraatları getirdi bana, hayran kaldım. Keşke CHP'li belediye başkanları da aynı çalışmaları yapabilse” dedi.

 
Göçmenler İHA'dan kaçamadı!
 
Kütahya'da zehir taciri yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eyvah eyvah! 8 Şubat 2024 Perşembe 18:50

Çekirdek-çiğdem açıklaması tam bir skandal!

Yorumu oyla      8      4  
vatandaş 8 Şubat 2024 Perşembe 16:16

siz yine alırsınızda kentsel dönüşümü yapın 25 yılda ne yaptınız..

Yorumu oyla      9      1  
İZMİRLİ 8 Şubat 2024 Perşembe 15:59

İzmir'de ÇEKİRDEĞE ÇİĞDEM, SİMİTE GEVREK DEMEYİZ !! Biz İzmir'de ÇİĞDEME ÇİĞDEM, GEVREĞE GEVREK DERİZ !! İzmir'i hiç anlamadınız ve hiç anlayamayacağınızın işareti bunlar.. İstanbullu, Erzincanlı ağzıyla konuşmaya devam edin bakalım. Bir Erzincanlı da biz efe gibi dans etmeyiz demişti, şimdi halay da çekemiyor.

Yorumu oyla      11      4  
8 Şubat 2024 Perşembe 14:17

GAZİEMİRDE ADNAN YÜKSEL VE AVANELERİNİ ÇOK ARAŞTIRDINIZ DEĞİLMİ 2014 - 2019 SEÇİMLERİNDE CHP YE ÇALIŞAN ADNAN YÜKSEL VE AVANELERİNİ ADAY YAPTINIZ ŞİMDİ SEÇİM KAZANACAKSINIZ BELKİ KAZANIRSINIZ 8 BİN FARKA HAZIR OLUN GAZİEMİRDE

Yorumu oyla      13      8  
8 Şubat 2024 Perşembe 13:53

İlçelerde yaptığınız anketleri gördük 1 aday adayının yanına ilçeyle alakası olmayan 2 kişiyi yazıp sordunuz SONRA GERÇEK ANKET DİYE GENEL MEREZE SUNDUNUZ SEÇİM SONUCUNU GÖRECEKSİNİZ KAZANAMAYACAKSINIZ ÇÜNKÜ SAMİMİ DEĞİLSİNİZ

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP ve AK Parti heyetleri bugün bir araya geliyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, AK Parti ...
Cumhur İttifakı adayı Dağ'dan Karaburun mesajları: Betonlaşmaya karşıyız!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Karaburun'un ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan yatırım çıkışı: Yılan hikayesine döndü!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Gözler Yüksel’de… CHP’de kritik seçim toplantısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 14 Şubat’ta milletvekilleri ...
AK Parti adayı Bakıcı: Selçuk'ta hava bizden yana!
AK Parti Selçuk Belediye Başkan adayı Zeynel Bakıcı, “Selçuk halkına hizmet ...
CHP adayı Yıldız: Çiğli’de adanmışlığın hikayesini yazacağım!
CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, “Cumhuriyet hazinesi ...
 
Selçuk Özdağ, Manisa adayı oldu
Gelecek ve Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
Mehmet KARABEL yazdı... Belki de '10 yıl' sonra İzmir'in başkanı olacak!
Mehmet KARABEL yazdı... Belki de '10 yıl' sonra İzmir'in başkanı olacak!
Büyükşehir Adayı Dağ: İlk icraat nefes aldıracak trafik!
Bir sosyal medya kullanıcısının trafik sorunu ile ilgili serzenişine yanıt ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva