HABERLER>DÜNYADAN
1 Mart 2017 Çarşamba - 08:59

Trump'tan DAEŞ'le mücadele mesajı

ABD Başkanı Trump, DAEŞ'le mücadele konusunda, "İslam dünyasındaki dostlarımız ve müttefiklerimizle beraber çalışacağız" dedi.

Trump tan DAEŞ le mücadele mesajı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, göreve başladıktan sonra ilk kez Kongre'ye hitap etti.

Beyaz Saray'daki 40 günlük icraatlarını değerlendiren Trump’ı dinlemek için, milletvekillerinin yanı sıra bazı seneatörler de Temsilciler Meclisi'nde hazır bulundu.

ABD Kongresindeki ilk konuşması yaklaşık 1 saat süren Trump, ağırlıklı olarak Amerikan ekonomisiyle ilgili attığı adımları anlatırken, DAEŞ ve yasa dışı göçmenlerle mücadele vaadini yineledi.

ABD'nin güvenliğini sağlama noktasında gerekli gördükleri tedbirleri alacaklarını kaydeden Trump, ABD ve Avrupa'da yaşanan terör saldırılarından örnekler vererek DAEŞ tehdidine karşı kararlılık vurgusu yaptı.

MÜTTEFİKLERLE BERABER ÇALIŞMA VURGUSU

Terör örgütü DEAŞ'ı kastederek, "Bu alçak düşmanı yeryüzünden temizlemek için İslam dünyasındaki dostlarımız ve müttefiklerimiz de dahil tüm müttefiklerimizle beraber çalışacağız." diyen Trump, savunma harcamalarında öngördüğü ciddi artışa da dikkati çekti.

Trump, "Söz verdiğim gibi, Müslüman ve Hristiyanları, her din ve inançtan kadın, erkek ve çocukları katleden kanunsuz vahşiler topluluğu olan DEAŞ'ı ortadan kaldırma planı hazırlaması için Savunma Bakanlığına talimat verdim." ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) bütçesinin ciddi oranda artırılması için çalışmalara başladıklarını da aktaran Trump, "Amerikan tarihindeki en büyük bütçe artışlarından birinin hazırlanmasını istiyor ve orduyu yeniden inşa edecek bir bütçeyi Kongreye gönderiyorum." diye konuştu.

İRAN'A GÖZDAĞI, İSRAİL'E ATIF

Trump ayrıca İran'ın eylemlerine dikkati çekerek, "İran'ın füze programını destekleyen kişi ve kurumlara yeni yaptırımlar getirdim ve İsrail devleti ile sarsılmaz ittifakımızı yeniden tasdik ettim." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Trump, NATO ile ilişkilere de değindi. Bu konuda Trump, "Faşizmi tahtından eden iki dünya savaşı ile komünizmi mağlup eden Soğuk Savaş arasında harmanlanmış NATO'yu güçlü bir şekilde destekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

MEKSİKA SINIRINA DUVAR

ABD'nin güney sınırının güvenliği konusuna da konuşmasında yer ayıran Trump, Meksika sınırına duvar inşa edileceğini bir kez daha dile getirdi. Trump, "Yakın zamanda başlayacak ve bittiği zaman uyuşturucu kaçakçılığına ve suça karşı çok etkili bir silah olacak." dedi.

Bugüne kadar sınır güvenliği konusunda gerekli adımların atılmadığını savunan Trump, mevcut kanunların etkili bir şekilde uygulanmadığını, kendi yönetiminin bu kanunları uygulayacağını belirtti.

Son haftalarda ABD'deki Yahudi merkezlerini hedef alan saldırı tehditlerine de işaret eden Trump, "nefretin ve kötülüğün her türlüsünü kınama noktasında bir araya gelmiş bir ülke" olduklarını anlattı.

DEMOKRATLAR ALKIŞLAMADI

Öte yandan Salona girişinde Cumhuriyetçiler tarafından karşılanan ve kürsüye çıkmasının ardından dakikalarca ayakta alkışlanan Trump'ın Demokrat vekillerle tokalaşmaması, tarihi konuşmanın dikkat çekici bir ayrıntısını oluşturdu.

Demokratlar, Trump'ın Obama yönetimine yönelttiği suçlamaları rahatsızlıkla dinlerken, Cumhuriyetçiler sık sık alkış yağmuruna tuttu.

YATIRIMCILAR UMDUĞUNU BULAMADI

Donald Trump'ın konuşmasında özellikle vergi reformu ve altyapı harcamalarına dair yeni detaylar vermesini ümit eden yatırımcılar hayal kırıklığına uğradı. Piyasaların ilk tepkisi ise sınırlı kaldı.

Analistler, yaklaşık üç aydır, genişlemeci maliye politikalarına yönelik beklentiyle rekordan rekora koşan ABD borsalarındaki iyimserliğin, yeni yönetim yakın zamanda somut adım atmazsa uzun soluklu olmayacağına işaret ediyor.(NTV)

 
İzmir'de tarihin en büyük sahte içki baskını!
 
Canikli: Türk lirasi yüzde 8 değer kazandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hollande konuşurken askerin silahlı ateş aldı: 2 yaralı
Cumhurbaşkanı Hollande, hızlı tren hattı açılış töreninde konuşma yaptığı ...
Trump’tan Obama’ya büyük suçlama!
ABD Başkanı Trump, "Bence sızan bilgilerin arkasında Obama var, çünkü ...
Rusya ve Çin'den 'Esad'a yaptırıma' veto!
Suriye'de kimyasal silah saldırısı düzenlediği tespit edilen Esad rejimine ...
 
ABD Ordusu'ndan tepki çeken YPG tweetleri!
Tweetlerde görülen kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında ...
'Rusya ve Türkiye S-400 görüşmelerine devam ediyor'
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandır Fomin, Türkiye ve Rusya’nın ...
Ay turizmi seneye başlıyor
SpaceX CEO'su Elon Musk, Ay'a turistik seyahatte bulunmak isteyen iki ...
 
DAEŞ'i imha planı Beyaz Saray'da
ABD Başkanı Trump’ın, DAEŞ ile mücadeleyi hızlandırmak üzere Pentagon’dan ...
Trump'tan ABD ordusu için 'tarihi' karar
ABD Başkanı Donald Trump, yeni bütçede savunma harcamalara "tarihi artış" ...
Bin Ladin'in damadı öldürüldü
El Kaide örgütünün üst düzey liderlerinden Ebu El Hayral Masri, Suriye'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva