HABERLER>SPOR
11 Eylül 2014 Perşembe - 12:05

Tribünler Çarşı için tek yürek: Davaları davamız!

Taraftar Hakları Derneği yazılı bir açıklama yaparak Çarşı Grubu üyeleri hakkında açılan darbeye teşebbüs davasına ateş püskürürken ‘vicdanı olan’ herkesi Beşiktaşlı tribün önderlerine desteğe çağırdı.

Tribünler Çarşı için tek yürek: Davaları davamız!

İZMİR - Gezi eylemlerine ilişkin iddianamede liderleri ‘darbeye teşebbüs’le suçlanan Beşiktaş’ın muhalif taraftar grubu Çarşı’ya Taraftar Hakları Derneği’nden destek açıklaması geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Taraftar Hakları Derneği davaya ateş püskürürken ‘vicdanı olan’ herkesi Beşiktaşlı tribün önderlerine desteğe çağırdı.
 
İŞTE O AÇIKLAMA: DAVALARI DAVAMIZDIR!
Ülkemizin dört bir yanında milyonlarca insanın sokaklara çıktığı, meydanlarda buluştuğu Gezi eylemliliklerinde yer alan taraftarlara ve taraftar gruplarına yönelik baskılar, aralarında Beşiktaş Çarşı grubunun kurucularının da yer aldığı 35 kişi hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlaması iddiasıyla hazırlanan iddianame ile yeni bir boyut Çarşı grubu kurucularından Cem Yakışkan hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet cezası ise adeta yeni bir hukuk skandalının habercisidir ve bu tarihi hatadan biran önce dönülmelidir.
 
Taraftarların demokratik örgütlenmeleri olan taraftar dernekleri ve gruplarını suç örgütü gibi gösterme girişimleri, Gezi eylemliliklerinden beri sistemli şekilde sürmektedir.
 
Tribünler, geçmişten günümüze bu ülkenin vicdanı olmuşlardır ve olmaya da devam edeceklerdir. Çünkü tribünler toplumun minyatürüdür. Her hafta tribünleri dolduran onbinlerce taraftar, bu ülkenin toplumsal yaşamı içinde bulunan farklı meslek gruplarından insanlardır. Şehrinin ya da semtinin insanları öldürülürcesine şiddete maruz kalırken, en temel demokratik haklarının kullanılması kolluk güçlerinin orantısız gücüyle engellenirken taraftarların ya da taraftar gruplarının olayları seyretmesi beklenemez, beklenmemelidir.
 
Gezi eylemliliklerine katılan taraftarlar, tamamen insani ve vicdani sebeplerle milyonların yanında saf tutmuşlardır. Taraftarların bu onurlu tavrını siyasi noktalara çekerek tribünleri ve taraftarları kriminalize etmeye çalışmak, en hafif deyimle art niyetli bir tavırdır ve ‘tribün mühendisliği’nin gerekçesini oluşturma çabasıdır.
 
6222 sayılı yasa ile başlayan ve e-bilet uygulaması ile devam eden ‘tribünlere ayar verme’ hamleleri taraftarların direnciyle karşılaştıkça, tribünlere yönelik baskı ve cezai yaptırımların ağırlaştırılmaya çalışıldığını gayet net görmekteyiz.
 
Bu son iddianameyi de, spor alanlarında ve toplumsal yaşamdaki gelişmeler karşısında suskun kalmayan taraftarlara ‘sopa gösterme’ olarak değerlendirmekteyiz.

İnsanların adalet beklentisini karşılaması gereken yargının, ülkemizde son yıllarda adeta siyasi hesaplaşmaların bir aracı haline getirilmiş olmasını üzülerek izliyoruz. Ve, bu yüzden de Çarşı grubu kurucuları ve üyelerinin yargılanacağı dava süreçlerine adalet arayışında olan tüm vicdanlı kesimleri katılmaya, taraftarlarla omuz omuza olmaya çağırıyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük işbirliği: Altınordu’ya Basklı kardeş!
PTT 1. Lig'de mücadele eden İzmir'in Altınordu kulübü, dünyada altyapı ...
Flaş iddia: Töre milli takıma silah yüzünden mi çağrılmadı?
Barda karıştığı kavgada kurşunlanan Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin, geçtiğimiz ...
Karşıyaka’ya torba yasa müjdesi
TBMM'de onaylanan torba yasası, spor kulüplerini rahatlattı. Borç batağındaki ...
 
Göztepe’de Ramazan kadro dışı
Göztepe teknik direktörü Suat Kaya, transfer döneminde ayrılmak istediğini ...
Altınordu Başkanı Özkan’dan itiraf
PTT 1'inci Ligi'nde kadrosunda yabancı bulundurmayan tek kulüp olan Altınordu'nun ...
Akhisar'da şok: Mustafa Hoca sakatlandı!
Geçen hafta antrenmanda futbolcularına bir hareketi gösteren Akhisar Belediyespor ...
 
Sualtına İzmir damgası: Gol yemeden zirveye
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Takımı, Türkiye Şampiyonası’ndan ...
Milli Takım'dan elemelere kabus gibi başlangıç: 0-3
Euro 2016 Elemeleri A Grubu ilk maçında Milli Takımımız, deplasmanda İzlanda'ya ...
Rüya sona erdi: 12 Dev Adam’dan kupaya veda
12 Dev Adam'ın madalya rüyası sona erdi... Dünya Kupası çeyrek finalinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva