HABERLER>GÜNCEL
5 Ağustos 2021 Perşembe - 08:55

Torbalı’da ESHOT-minibüs savaşı!

Torbalı’da minibüs kooperatiflerinin üyeleri, ESHOT Otobüs Garajı'nın önünü kapatarak araçların çıkışını engelledi. ESHOT garajına gelen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, sorunun çözümü için sorumluluk üstleneceğini söyledi, eylem sonlandırıldı.

Torbalı’da ESHOT-minibüs savaşı!

EGEDESONSÖZ- Torbalı’da Çaybaşı-Torbalı Devlet Hastanesi ve Kipa-Çarşı güzergahında faaliyet gösteren dolmuşların güzergahı konusunda anlaşamayan kooperatifler birbirini mahkemeye vermiş ve mahkeme ise tüm kooperatiflerin işleyişini durdurmuştu.

Bu sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Torbalı-İzmir arasında sefer yapan dolmuşların da şehir içinde yolcu almasını engellediği iddiasıyla harekete geçen 134 minibüs kooperatif üyesi, ESHOT ana durağı olan Çaybaşı Garajı’na giderek otobüslerin çıkış yapmalarını engelledi.

Otobüslerin çıkışını engelleyen minibüsçülerin ikna edilmesi için emniyet güçleri olay yerine hareket etti. Kent merkezinde pazar yeri sebebiyle ilçede hareketliliğin en yoğun olduğu Perşembe gününde araçların kalkmaması vatandaşları mağdur etti. Otobüs duraklarına giden vatandaşlar yolda kaldı.

BAŞKAN TEKİN SÖZ VERDİ, SEFERLER BAŞLADI
ESHOT seferlerinin yeniden kaldığı yerden başlamasını sağlayan Başkan Tekin, “Mahkemenin verdiği karar nedeniyle seferleriniz durduruldu. Bizim Torbalı Belediyesi olarak bu aşamada herhangi bir yetkimiz yok. Ancak sizler için sorumluluk alıp hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer hem de UKOME yetkilileriyle görüşeceğim. Hatta bu görüşmelerde siz de olacaksınız. Sorunu çözeceğimizin sözünü veriyorum. Hadi şimdi vatandaşın daha da mağdur olmaması için ESHOT araçlarının yolunu açın” dedi. Başkan Tekin’in bu ifadeleri sonrası minibüs şoförleri yolu açtı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, kamuoyunu bilgilendirme adına yapılan açıklamada, ilçe merkezinde ve mahallelerinde (köylerinde) faaliyet gösteren minibüs kooperatiflerinin, uzun yıllardır güzergâhlar ve servis planları konusunda anlaşmazlıklar yaşadığı belirtildi; şöyle devam edildi:

“Söz konusu kooperatif yönetimleri, birbirlerini mahkemeye verdi. İzmir İdare Mahkemeleri’nin verdiği kararlarla S.S. Torbalı Metropolis Şehiriçi Motorlu Taşımacılık Kooperatifi’nin taşımacılık faaliyetleri iptal edildi. Bu nedenle Torbalı ilçe merkezi ile mahalleleri arasında toplu taşımacılık hizmeti verilmesi zorunluluğu doğdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), hizmetin ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından verilmesi yönünde karar aldı. Hizmet, ESHOT’un, farklı güzergâhları kullanan 713 No’lu DEÜ Meslek Yüksekokulu-Torbalı; 714 No’lu DEÜ Meslek Yüksekokulu-Torbalı Aktarma Merkezi ve 715 No’lu DEÜ Meslek Yüksekokulu-Torbalı Aktarma Merkezi hatlarıyla verilmeye başlandı.

Ayrıca Torbalı-İzmir Otogarı ve dönüşümlü olarak Torbalı-Kemalpaşa arasında çalışan SS 11, SS 25 ve SS 66 No’lu motorlu taşımacılık kooperatifleri ile Torbalı-Mahalleleri (Köyleri) arasında çalışan ticari tahditli minibüslerin güzergâhlarının, ilçe merkezine de hizmet verecek şekilde belirlenmesine ilişkin UKOME kararları, İzmir İdare Mahkemeleri’nce iptal edildi. Bunun üzerine UKOME, söz konusu kooperatiflerin eski güzergâhlarında çalışmalarına karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yargı kararları sonucu ortaya çıkan toplu ulaşım hizmeti verme sorumluluğunu yerine getirmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

 
ABD'den turistlere aşı zorunluluğu
 
Zorbalar Karaburun’da! İşgalcilerden belediye personeline pitbullu saldırı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıdvan Biçen 6 Ağustos 2021 Cuma 22:27

Bu gibi sorunlar nedense hep torbalı,da boy gösteriyor nedense , şehir içi dolmuşları hep var olması gerekir ulaşım rahatlığı yönünden bir yere gitmek istesen dusunuyorsun ESHOT gelirmi gelmezmi saat kaçta gelir gibi soğuttular insanları canından bezdirdiler şunuda beliteyim bari içimde durursa patlarım, yolları yapında toz içinde kaldık bırakın araçla gitmeyi yayan dâhi yürünmüyor bozuk ,kepaze yollar toz duman içinde kalıyorsunuz tunç soyermi yapacak kim yapacaksa derhal yapılsın ??

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:55

Bu kadar kolaymı seferleri durdurmak..

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 5 Ağustos 2021 Perşembe 12:07

Minibüslere ne kadar trafik cezası kesildi ? Aklıma 1989 yılında Yüksel Çakmur'un Özel halk otobüslerinin belgelerini iptal edince araç sahiplerinin bütün araçları Konak'ta belediye binasının önüne çekmesi geldi.Hani şu Alsancak stadında maçtan çıkınca içindeki biletçiler marifetiyle Mezarlıkbaşı'na kadar bir bilet Mezarlıkbaşı'ndan Eşrefpaşa'ya kadar ikinci bilet ödediğim günler.

Yorumu oyla      2      3  
Toplu taşıma 5 Ağustos 2021 Perşembe 11:58

İzmir BB ‘’si toplu taşımada İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ısrar eder ; çevre ilçelerdeki ESHOT otobüslerini tamamen hizmetten çektiğinde zaten belediye otobüsü ( ESHOT ) olmayacağından , çevre ilçelerde ESHOT garajı da olmayacak . . ( İZTAŞIT uygulaması 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı )

Yorumu oyla      2      4  
taskın nemutlu 5 Ağustos 2021 Perşembe 11:08

biz bayındır otobuscüleri olarak mahkemeyi kazandık malesef belediye hala kanunları uygulamıyor bazende iyi niyetli olmak yetmiyor.belediye hizmetini yaparken esnafıda dusunerek ölçülü yapmalı bence.

Yorumu oyla      2      11  
Dolmuşları kaldırın! 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:31

ESHOT dava açsın. 2021 yılında hâlâ daha dolmuş var.

Yorumu oyla      7      4  
VfV 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:21

Şu hak ararken başkalarının hakkına tecavüz etmeyi bırakın artık. Banane senin hat kavgandan ben işime gidemiyorsam. Sen istediğin kadar haklı ol senin yanında olabilir miyim ben?

Yorumu oyla      7      4  
Vatandas 5 Ağustos 2021 Perşembe 09:13

Dolmuşçuları anlıyorum da, Eshot araçlarının önünü kapatarak insanları mağdur etmenin manası nedir? Bir sorun varsa, bunu hukuksal olarak çözersin. İnsanları mağdur ederek değil. Kabadayılık dönemi bitti. Adalet var bu ülkede.

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sikorsky helikoptere su sepeti takıldı
Jandarma bünyesinde güvenlik faaliyetlerinde kullanılan Sikorsky tipi ...
Kayıp Dilan'dan 'zorla tutuluyorum' mesajı
Ankara'da, kedilerin su kabını değiştirmek için evden çıkan zihinsel engelli ...
Yüksek Askeri Şura kararları Resmi Gazete'de
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı
 
Termik santral yanıyor... Ölümcül gazlar açığa çıkabilir!
Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Milas’taki Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan ...
Alpay Kandemir hayatını kaybetti
Güzelbahçe'nin tanınan ve sevilen isimlerinden eski belediye meclis üyesi ...
Korkulan oldu... Alevler termik santrale ulaştı!
Muğla Milas'ta alevler rüzgarın da etkisiyle alevler santrale sıçradı. ...
 
Bakanlar açıkladı: Yeni söndürme uçakları geliyor!
Bakanlar orman yangınlarındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. ...
Son 24 saatte 122 can kaybı, 26 bin 822 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte 262 bin 48 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 822 ...
Kahvecilerden karar: Aşı olmayana çay yok!
Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, 2 doz aşısını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva