HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2019 Cuma - 11:44

TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!

TMMOB İzmir Şubesi DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ve Konservatuvarı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili açıklamada bulundu. DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor' başlığıyla yapılan açıklamada, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tuttuğu hatırlatıldı.

TMMOB: DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF) ve Konservatuvarı'nın Narlıdere Kampüsü’nün, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili açıklamada bulundu. 'DEÜ Rektörlüğü ne yapmaya çalışıyor' başlığıyla yapılan açıklamada, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tuttuğu hatırlatılarak, "Söz konusu raporda riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması için neden bu kadar zaman beklenmiştir" denildi.

TMMOB İzmir Şubesi’nden, yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verilen ve 150 kişilik akademik ve idari personeli bulunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin ve DEÜ Konservatuvarı'nın Narlıdere'deki kampüsünün, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararıyla ilgili yazılı açıklamada geldi. Söz konusu fakültenin ve konservatuvarın, sadece İzmir için değil, yetiştirdiği sanatçı, yazar ve aydınlarla Türkiye’nin önemli ve kadim okulları arasında yer aldığı belirtilen açıklamada, "Bu kurumların özenle korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bünyesinde yer alan çeşitli birimlerin gereksinimi nedeniyle çeşitli atölye, tiyatro salonu, donanımlı stüdyolara ihtiyacı olan bir okulun, rektörlük gibi idari bir ihtiyaç planına göre inşa edilen bir binaya taşınmasının eğitim açısından kabul edilemez bir uygulama olduğunu hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin söylemlerinden anlıyor ve onları haklı buluyoruz. DEÜ Rektörlüğü’nün, GSF’nin taşınması konusunda almış olduğu kararları özensiz buluyor ve bir eğitim kurumuna yakışmadığını düşünüyoruz" denildi.

REKTÖRLÜĞE SÜREÇLE İLGİLİ SORULAR
Açıklamada, DEÜ Rektörlüğü’ne şu sorular soruldu:

"6 Şubat 2019 tarihinde hazırlanmış olan rapor neden bugüne kadar kamuoyundan, öğrencilerden, akademisyenlerden gizlenmiştir. Konu kamuoyunda bu kadar tartışıldığı için mi raporu açıklamak zorunda kalınmıştır? Söz konusu inceleme sadece GSF için mi yapılmıştır? Rektörlük, benzer incelemeyi GSF dışında başka binaları için de, örneğin Alsancak’ta bulunan rektörlük binası veya Tıp Fakültesi yaptırmış mıdır? Yaptırmışsa bu raporların sonuçları ne olmuştur? Madem amacınız fakülte öğrencileri, çalışanları ve akademisyenlerinin can ve mal kaybı yaşamamasıdır, neden bu süreç şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde yürütülmemektedir? İnsan yaşamını doğrudan etkileyen bu süreç, krize neden olmadan yönetilemez miydi? Bu süre zarfında raporda belirtilen binaların güçlendirilmesine yönelik proje- etüt çalışması yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonuç ne olmuştur? Kamuoyuyla paylaşılacak mıdır? 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, riskli binaların 2 ay içinde boşaltılıp yıkılmasını zorunlu tutmaktadır. Söz konusu raporda riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması için neden bu kadar zaman beklenmiştir? Bu süre içerisinde olası bir deprem sonucu meydana gelebilecek can ve mal kaybından Rektörlük sorumlu değil midir?" (DHA)

 
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na hediye: Tabloda Soyer de var
 
Ayaz bebekten sevindiren haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli ailenin evlat acısı: Bu kaza değil, cinayet!
 İzmir'de, 17 yaşındaki kızlarını kırmızı ışık ihlali yapan alkollü sürücünün ...
Çiftlik Bank'ın Tosun'u kayınpederini işten atmış!
Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın´ın kayınpederi olan davanın firari ...
3 ilçede kaçak göçmen operasyonları
Selçuk, Seferihisar ve Çeşme ilçelerinden yasa dışı yollarla Yunan adalarına ...
 
Egeli akademisyen keşfettiği bitkiye anne ve babasının adını verdi
 Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı ...
Karadeniz'de teröristlerin planları deşifre oldu!
Karadeniz kırsalında terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz Açılım Grubu ...
İzmir'de faciaya kıl payı!
İzmir'in Foça ilçesinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na ...
 
İzmir'de heyelan vuran köye Erdoğan'dan flaş hamle!
İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan ...
İzmir'de kan donduran olayda yeni detaylar: Damatla 'cinayet' havası!
İzmir'de geçen pazartesi günü, düğünün sabahında kız kardeşi S.G. ile ...
Emniyet Teşkilatı 2019 atamaları açıklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesindeki personelin 2019 yılı atama ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva