HABERLER>GÜNCEL
16 Aralık 2013 Pazartesi - 09:15

THY Müdürü’nden şok Fethullah Gülen Tweet’i

Türk Hava Yolları’nda (THY) marka müdürü olarak görev yapan Serdar Öztürk’ün, Fethullah Gülen’e yönelik attığı tweet, üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu gerekenin yapılacağını söyledi.

THY Müdürü’nden şok Fethullah Gülen Tweet’i

THY’de marka müdürü olarak görev yapan Serdar Öztürk’ün sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden "bi akp’li fetrullah hocayi bir kizla bule halvet halde hasna fisneli capslese, sonra bi da sen vs biz de eglensek" tweetini attı. Tepkiler üzerine sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Thy müdürü ne maksatla olursa olsun edep dışı attığı twitt i kabul etmemiz mümkün değildir gereken yapılacaktır" dedi.

CEMAATTEN BÜYÜK TEPKİ
Öztürk’ün bu mesajı üzerine twitter’da kısa sürede organize olan gruplar #ThyBuLekeyiTemizle ve #THYGönderŞuTerbiyesizi başlıklarıyla Öztürk’e tepki gösterdi. Bu tepkilere cevap AK Parti cephesinden geldi. Çok sayıda kullanıcı Başbakan Erdoğan ile ilgili hazırlanan fotoğrafı ve bunu RT eden İbrahim Öztürk'e tepki gösterirken Serdar Öztürk'e de sahip çıktı.
 
Tepkiler üzerine sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY Müdürü ne maksatla olursa olsun edep dışı attığı twitt i kabul etmemiz mümkün değildir gereken yapılacaktır" dedi.
 
Serdar Öztürk’e Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de "Kötü örnek olmaz. Kötü kötüyü temizlemez. Ne İbrahim Öztürk’ün dün söylediklerine ne de THY müdürü’nün bugün söyledikleri tasvip edilmez" diyerek tepki gösterdi.
 
Hamdi Topçu'ya cevap AK Parti'nin gayrı resmi sosyal medya yöneticisi akkulis ve son olarak partiden gönderilmeden önce İdris Bal'la polemiğe giren Rahmi Kopar'dan geldi. Topçu 'gereğinden erken davranmaması' konusunda 'uyarıldı'.
 
'ÜZGÜNÜM'
Bu açıklamaların ardından twitter hesabından açıklama yapan Serdar Öztürk üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
Attığım bir twit dolayısıyla bazı kötü niyetli kişilerin bilinçli bir şekilde bir linç kampanyası başlattığını hayret ederek izliyorum. Bu açıdan ilgili twit'in hangi konjektürde atıldığını, maksadını ve sonuçlarını kısaca açıklamak istiyorum. Paylaşılan resmin yanlışlığını göstermek amacıyla, yapılan yanlışın doğuracağı olası çatışmayı alaycı ve ironik bir dille eleştirmek isterken kullandığım ifadelerin yanlış anlaşılması oldukça üzücü. Niyetim ve kastım çok net! Karşı tarafa ironi yapayımda, kışkırtıcı mesajlar yaymasınlar diye başvurduğum dil ve kullandığım tarz ise yanlış anlaşılmaya oldukça açık. Sürecin gelişimini, niyetimi ve kalbimdekileri paylaşmak istedim. Bazı iyi kalpleri kırdığımı görmekten dolayı da ayrıca üzüldüm.
 
GÜLEN: ŞAHSİ HAKLARIMI HELAL EDİYORUM
Tartışmalara son cevap da Fethullah Gülen’den geldi. Gülen’in internet sitesi Herkul.org’da editörlük yapan ve Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Osman Şimşek, Gülen’in bu konudaki görüşlerini twitter hesabından takipçilerine iletti:
 
Bamteli çekimi yaptığımız sohbetten yeni çıktık; #ThyBuLekeyiTemizle etiketiyle yazılanlara henüz muttali oldum; çok üzüldüm.
Daha önce de hakaret, istihza, incitici söz ve kötü davranışın zatında çirkin olduğunu kimden kaynaklanırsa kaynaklansın ve muhatap kim olursa olsun kınanması gerektiğini yazmıştım. Haddi aşan malum mesajı da kınayıcı bir iki cümle yazmaya hazırlanırken Hocamızın yanına vardım.
Muhterem Hocamızın da üzülmüş olduğunu gördüm; “Acaba ne düşünüyor?” derken şunları söylediğini not ettim: “İnsan hata yapabilir, sürç-i lisan olmuştur. Ben şahsî haklarımı helal ediyorum. Dostlarımın da o türlü çirkinlikleri görmezlikten gelmelerini ve dil iffetini muhafaza etmelerini arzuluyorum.”
“Lütfen, biz çirkin söz ve kaba davranışlarla hiç kimseyi rencide etmeyelim. Mü'min üslubundan katiyen ayrılmayalım”
 
BİR TEPKİ DE HAKAN ŞÜKÜR'DEN
Serdar Öztürk’ün Fethullah Gülen’e yönelik attığı tweete Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de tepki gösterdi.
 
Şükür, "Kötü örnek olmaz. Kötü kötüyü temizlemez. Ne İbrahim Öztürk’ün dün söylediklerine ne de THY müdürü’nün bugün söyledikleri tasvip edilmez" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nur Hanım 16 Aralık 2013 Pazartesi 10:08

Hayret Hakan Şükür'ün sesi çıktı. Neydi o en son vekildi sanırım? Var mıdır icraatı? Ayrıca bu tweet olayı son karalamalardan sonra senaryo olmasın?

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcının ölümünde şoke eden ayrıntı!
Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’un ...
Erzurumlular Vakfı yine bir Kırkpınar’a emanet
Geçtiğimiz yıl vefat eden Cevat Kırkpınar’ın kardeşi eski MHP Milletvekili ...
İzmir'de hasta mahkumlar için 'insan hakları' çıkışı!
İzmir'de, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasında, ...
 
İZSU'nun eski çalışanlarına şok ceza!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nde görevli eski abone ...
Şok uyarı: Küresel ekolojik kaos yaklaşıyor
Dikili’ye bir araştırma için gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ...
Vali Toprak'dan okullarda güvenlik zirvesi
İlçelerde yürütülmekte olan kamu hizmetleri ve kamu yatırımları hakkında ...
 
Ödemişli kadınların el emeğine yoğun talep
Ödemiş’te Eylül 2011'de 23 girişimci kadının bir araya gelerek kurdukları ...
Suriye sınırında eylem yapan başkandan şok açıklamalar
Sınırdaki duvarı açlık grevi ile protesto eden başkan Nusaybin Belediye ...
İZBAN'da kaza: Sokak köpeğine çarmamak için...
Bayraklı’da bir köpeğin aniden yola çıkması üzerine el frenini çeken sürücünün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva