HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2014 Cumartesi - 16:07

TGF Genel Başkanı Sertel: Barıştan yana tarafız

Çözüm sürecine katkıda bulunmak, medyada barış dilinin oluşmasına öncülük etmek ve TGF Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere 81 ilden Diyarbakır’a giden 150’ye yakın gazeteci kentteki temaslarına devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun öncülüğünde, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Diyarbakır’da buluşan basın meslek örgütü başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

TGF Genel Başkanı Sertel: Barıştan yana tarafız


TGF heyetinde yer alan gazeteciler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi girişinde güllerle karşılandı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel de, Eş Başkan Fırat Anlı’ya barışın simgesi zeytin dalı hediye etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette karşılıklı kardeşlik ve barış mesajları verildi.

TGF Genel Başkanı Atila Sertel, barışa katkı için Diyarbakır’da olduklarının altını çizerek, “Türkiye bütün olarak güzel. Türkiye birlikte güzel. Aynı bayrak altında ama herkesin demokratik hak ve hukukunun sağlandığı, kimsenin kimseyi dili, rengi, mezhebi nedeniyle ötekileştirmediği ve kardeşliğin, birlikte yaşamanın ortak koşullarının kalıcı olarak sağlandığı bir döneme girelim diye buradayız. Türkiye’de eksik olan ne varsa, el birliği ile yapmanın mücadelesinin verilmesi gerektiği bir süreci yaşıyoruz. Gazeteciler tarafsızdır, objektiftir öyle de olmalıdır. Ama biz gazeteciler daima barıştan yana tarafız” dedi.

SAMİMİYET ÇAĞRISI
Barış çağrılarının söylemde kalmaması gerektiğini belirten Sertel, şunları söyledi: Barış çağrıları söylemde güzel ama samimiyetle bunun altına imza koymak gerekir. Kimki bu konuda samimiyetsizlik yapar, kimki bu olayların yanındadır, bu topraklarda yaşayan insanlar tarafından suçlanacaktır. Irkçılık, mezhepçilik hiç kimseye bir yarar sağlamamıştır. Dünya tarihinde, Ortadoğu’da yaşananların temelinde bunlar vardır. Savaş, gazeteciler tarafından asla benimsenemez. Gazetecilerin savaşı körüklememesi gerektiğini savunan insanlarız. Aynı bayrak altında 1.5 milyon Türk ile Kürdün evlendiği bu güzel ülkede, bu bütünlüğün korunmasının Türkiye’nin hayrına olduğunu düşünüyorum.

İYİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Daha sonra söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da,şehirlerin arasında yeni köprüler oluşturulması gerektiğini söyledi. Kardeşliğin güçlenmesinde toplumun tüm kesimlerine önemli bir görev düştüğünü vurgulayan Anlı, “Ön yargı duvarlarını kırmak, birbirimize yüreklerimizi açmak için iyi bir dönemden geçiyoruz. Burada gazetecilerin son derece önemli rol ve sorumluluğu var. Medyanın toplum üzerindeki etkisi, negatif sonuçlara da ulaşmakta ancak basın ve ifade özgürlüğünü sonuna kadar savunmak zorundayız. Kamuoyunun haber alma hakkına yani hepimizin hakkına saygı göstermeliyiz. Bunu daha pozitif bir dille yapmak hepimizin daha büyük bir çatıda buluşmasına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.  Konuşmaların ardından TGF Genel Başkanı Atila Sertel, ziyaretin anısına Başkan Fırat Anlı’ya zeytin dalı hediye ederken, Fırat Anlı’da TGF heyeti adına Sertel’e barışı simgeleyen bir tablo takdim etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in göbeğinde vahşet: Kağıt toplayıcısı…
İzmir’in Basmane Semti'nde, kaldırım taşıyla başı ezilen atık kağıt toplayıcısının ...
Ve İzmir’deki römorkör faciası hakim karşısına çıkıyor
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde, bakımı yapılan ...
Gelin arabasının önünü kesene para cezası
Düğün konvoyunun önünü kesenler ile ışıkta bekleyen araçların camını silip ...
 
Urla villalarında kritik gelişme: Yeni bilirkişi heyeti
Hacılar Koyu’nun sit statüsünü 1. dereceden 3’e düşürmeyi sağlayan rapor, ...
İzmir’de 10 parmak yarış: 90 kişilik kadroya binlerce başvuru
İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görev yapacak 90 kişilik kadrolu zabıt katipliği ...
Türk Yıldızları’na ‘gürültü’ şikayeti
Konya’da çocuğunu uyutamadığı gerekçesiyle şikayet eden kadına Türk Yıldızları’ndan ...
 
‘Adrenalin Max’ dehşetinde acı rapor: Kerem ihmal kurbanı
Lunaparkta bindiği 'Adrenalin Max' adlı aletin güvenlik kemerinin açılması ...
Komisyon Başkanı'ndan kritik 'bedelli' açıklaması
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, bedelli askerlikle ...
Özal ailesi gizli tanık kurbanı: Her gün bir daha…
Turgut Özal’ın ölümü soruşturmasında şüpheli olduğu ve dinlendiği ortaya ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva