HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2015 Pazar - 15:32

TBMM yeni başkanını seçiyor: İkinci tur sonuçlandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlık seçiminde ikinci turda da hiçbir aday yeterli çoğunluğa ulaşamadı. AK Parti'li İsmail Kahraman 318, CHP'li Gülsün Bilgehan 126, MHP'li Yusuf Halaçoğlu 39, HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat 40 oy aldı. Boş ve geçersiz oy kullanılmadı. Oylamada üçüncü tura geçildi.

TBMM yeni başkanını seçiyor: İkinci tur sonuçlandı

Meclis Başkanlığı seçimi için toplanan Genel Kurul’a Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Oy kullanmak için kalktıkları sırada iki lider karşılaştı. Oy kabinine girmek için Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu birbirlerine yer verdi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun önden gitmesini istedi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu oylarını arka arkaya kullandı.

TBMM BAŞKAN ADAYLARI
TBMM Başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor.

Genel Kurul'daki ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki (367) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan Meclis Başkanı seçilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14.59'da Genel Kurul Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu CHP'li milletvekilleri ayakta alkışlayarak karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona girdi.

Genel Kurul Salonu'na en son Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. AK Parti'li milletvekilleri Davutoğlu'nu ayakta alkışlayarak karşıladı. Davutoğlu, AK Parti sıralarında TBMM Başkanı adayı, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman ile birlikte oturdu.

NUSAYBİN TARTIŞMASI
Meclis oturumunda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Mardin, Cizre ve Yüksekova'da uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. HDP Mardin milletvekillerinin şu an açlık grevinde olduğunu dile getiren Baluken, uygulamaların darbe uygulaması olduğunu söyledi.

Bu uygulamaların Meclis gündemine alınmasını isteyen Baluken'e Baykal, bu konuların önemli olduğunu belirterek, elbette önümüzdeki günlerde konunun ele alınabileceğini ifade etti.

DAVUTOĞLU'NDAN BAYKAL'A ALKIŞ
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti milletvekilleri Baykal'ın bu sözlerini alkışlarken HDP'lilerden tepki geldi. Baykal bunun üzerine, "İç tüzüğü uygulayan bir başkan olduğum için mi beni eleştiriyorsunuz" dedi.

HDP'li milletvekilleri Meclis Genel Kurulu'nda Doğu ve Güneydoğu'da çekilen bazı fotoğrafları havaya kaldırarak gösterdi. Baluken'in katliam yapıldığını söylemesi üzerine AK Partili milletvekilleri alkışla tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak konuştuğunu belirterek, kamu güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını savundu.

Yaşanan tartışmaların ardından yemin etmeyen milletvekilleri kürsüye çağrılarak yemin etmeleri istendi. Daha sonra tezkereler okundu.
 

 
Hemzemin geçitte feci kaza: 2 ölü
 
Marmaris'te sörf tutkunları rüzgarla dans etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam: Meclis'in başında oyunlar oynanıyor
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, bugün yapılacak Meclis Başkanlığı seçiminde ...
CHP'de olağan kurultay tarihi belli oldu!
1 Kasım seçiminin ardında yönetime muhalif isimler olağanüstü kurultay ...
CHP Konak'ta yeniden Başak dönemi
CHP Konak İlçe Örgütü başkanını seçmek için sandığa gittİ. Mevcut Başkan ...
 
Davutoğlu Türkmenler için talimat verdi
Suriye'de saldırıya uğrayan Türkmenler için Türkiye devreye girdi.
Bahçeli: Paris'e ağlaşanlar, Türkmen kıyımına susuyor
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'de Bayırbucak Türkmen bölgesine ...
Şahin'den 'yemin' yorumu: İçimize sindiği için...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP Milletvekili Leyla ...
 
HDP'nin Meclis Başkan adayı belli oldu!
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Meclis Başkan adayı olarak Dengir ...
Sertel Gezi acısına ortak oldu: O ailelere ziyaret
CHP İzmir Milletvekili, yemin töreni sonrası ilk ziyaretini ‘Gezi’ olaylarında ...
Ve MHP’de o isim genel başkanlığa resmen aday
MHP’li eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, düzenlediği basın toplantısı ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva