HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2016 Çarşamba - 09:02

Tatlıses'in cenneti 'Sudanlı Abdullah'a emanet!

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in, Iraklı ortağı ile Erbil'de inşa ettikleri konutlar yarım kaldı. Yüzlerce villa ve daireden oluşan dev proje Sudanlı bir bekçiye 'emanet.' Abdullah Harun isimli Sudanlı aylık 800 dolar maaş aldığını söylüyor.

Tatlıses in cenneti  Sudanlı Abdullah a emanet!

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre İbrahim Tatlıses 5 yıl kadar önce Süleymaniyeli Rujdi Said Kadir ile ortak konut projesi hayata geçirme kararı aldı. Deşti Beheşt (Cennet Bahçesi) adı verilen proje Erbil’in Kesnizan bölgesinde bulunuyor. Ancak, ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlık proje için de sancılı bir süreci ortaya çıkardı. Rujdi Said Kadir’in topladığı paralarla ortadan kaybolduğu öne sürülürken, Tatlıses de eski ortağına yönelik "Ben eski projeyi sildim. Gönlümden, beynimden hem ortağımı sildim hem de eski projesi sildim” sözleri ile tepki göstermişti.

SUDANLI ABDULLAH PROJENİN BEKÇİSİ
İçinde 500 villa, 600 kadar daire, AVM, okul, caminin de bulunduğu proje Erbil’in yeniinşaat projelerinin bulunduğu alanda inşa ediliyor. Ancak anılan bölgede Deşti Beheşt isimli projenin yanı sıra benzer bir çok projenin durduğu anlaşıldı. Tatlıses’in projesini gezmek istediğimizde ise kapıda iki kişinin oturduğunu gördük. Söz konusu iki kişiden biri Sudanlı Abdullah Harun (51) Abdullah Harun eşini ve iki çocuğunu Sudan’da bırakıp geldiğini söylüyor. Harun, günün 24 saati inşaat alanında olduğunu anlattı. Aylık 800 liralık ücretini Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin verdiğini söyleyen Harun, proje bölgesine gelenlerle de muhatap olan tek isim gibi. Harun, iki yıla yakın bir süredir inşaata hiçbir faaliyetin olmadığını söylüyor.



YENİ YATIRIMCI ARANIYOR
Projedeki villa, daire ve AVM dükkanlarının önemli bir bölümü satılmış. Ancak, ortada, eski ortaklar olmadığı için muhatap da bulunamıyor. Edinilen bilgilere göre  Kürdistan Bölgesel Yönetimi, yeni bir yatırımcı arayışında. Eğer sağlam bir yatırımcı bulunursa projenin tamamlanması sağlanacak.
 
BİRÇOĞU UMUDUNU YİTİRDİ
Üç yıl önce tamamlanması gereken projeden yer alan gayrimenkullerin önemli bir bölümünü, Bağdat, Musul, Kerkük ve Erbil’den insanların aldığı öğrenildi. Birçoğu aldıkları evlere artık kavuşamayacaklarını düşünürken Bağdat’tan geldiğini söyleyen Eli Nevafi, hemen her gün proje bölgesinde olduğunu söylüyor. Eli Nevafi 3 yıl önce 130 bin dolara satın altığı villanın tamamlanıp kendisine teslim edilmesini beklediğini söyledi. 

EĞİTİM ALANI OLARAK KULLANILDI
Geniş bir arazi üzerine kurulu proje üç kadar önce de askeri bir eğitime ev sahipliği yapmış. Edinilen bilgilere göre, Amerikan askerleri Deşti Beheşt proje bölgesinde Peşmerge güçlerini eğitti. Bir ay kadar süren eğitim programının, IŞİD’e karşı planlanan Musul operasyonu kapsamında verildiği öne sürüldü. Kaynaklar, proje bölgesindeki villa ve evlerin, şehir savaşına hazırlık yapmak üzere kullanıldığı kaydedildi. Ancak bu bilgi resmi kaynaklardan doğrulatılamadı.

ESKİ ORTAĞA HAPİS CEZASI
Yarım kalan projenin mağdurlardan bir bölümü bir yandan evlerine kavuşmak için çaba gösterirken öte yandan mahkemeye de başvurmuştu. Duhok Suç Mahkemesi’ne başvuran 300 kadar kişinin yaptığı başvuru sonrası Tatlıses’in eski ortağı Rujdi Said Kadir’e 180 yıl hapis cezası verilmişti. Bu kişinin ev sahiplerinden topladığı 9 milyon dolarla ortadan kaybolduğu iddia edilmişti.(hürriyet) 

 
İzmir'de rüya gibi gala: IF Wedding Rinaudo ile yola çıktı!
 
Erdoğan: Almanya, Fransa bizden fakir mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşadamını gasp eden 3 zanlı tutuklandı
İzmir'de, bir işadamı arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştığı kadının arkadaşları ...
İstanbul'da yine silahlı saldırı: 1 ölü, 3 yaralı
Eyüp Yeşilpınar’da Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’ne ...
Kırdağ anlattı: Muavin 'Türk müsün' diye sordu!
Adana-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsünde seyahat ederken muavinin ...
 
Diyarbakır'da emniyet binasına saldırı
Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü binasına teröristler tarafından uzun ...
Bakıcı’dan operasyon: O iki ismi görevden aldı
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı parti içinde krize neden olan iki ...
İzmir Valiliği’nden kritik dolandırıcılık uyarısı
İzmir Valiliği son günlerde bazı vatandaşların, kamu yetkililerin adına ...
 
Fadik Adıyaman ve İsmail Akkol kimdir?
Söke'de yakalanan İsmail Akkol Sabancı cinayetiyle ilgili aranan kişilerden ...
Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
İzmir’de 4 odadan PKK terörüne lanet açıklaması
İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası ve İzmir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva