HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 09:16

Tatı'dan meclise 'sermaye' çalımı

Bucamar’a sermaye artırımını belediye meclisine kabul ettiremeyen Buca Belediye Başkanı, parayı encümen aracılığıyla kasaya koydu.

Tatı dan meclise  sermaye  çalımı

İZMİR - Buca Belediyesi’nin gündemden düşmeyen şirketi Bucamar, Belediye Meclisi’nin onay vermediği sermaye artışıyla istediği kaynağı, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın, “zekice operasyonu” sayesinde kasasına koydu. Başkan Tatı, Belediye Meclisi’nin onay vermediği kaynak aktarımını, encümen kararıyla gerçekleştirerek önergesine “hayır” oyu veren 23 meclis üyesini ters köşeye yatırdı.

Bucamar’a kaynak aktarımı, Belediye Meclisi’nin temmuz toplantısında gündeme geldi. Belediye Başkanı Tatı, daha önceden sermaye artırımı kararı alınan Bucamar’a 1 milyon 250 bin lira kaynak aktarılması için meclise önerge verdi. Ancak bu önerge, 36 üyenin yer aldığı mecliste, uzun tartışmalardan sonra CHP ve Ak Partili 23 üyenin oyları ile reddedildi. Meclis üyeleri, red kararına gerekçe olarak da, Bucamar’a aktarılacak kaynağın nerede kullanılacağının belirsizliğini gösterdiler.

Sermaye artırımını mecliste yapamayan Ercan Tatı, konuyu Belediye Encümeni’nin 14 Temmuz’daki toplantısında gündeme getirdi; “ödünç” kaydıyla 250 bin lira aktarılmasını talep etti. Encümen’in CHP’li üyesi Emre Aykut’un karşı çıkmasına rağmen bürokratların çoğunlukta olduğu encümen aktarıma onay verdi. Belediye Encümeni’nin 9 Ağustos tarihli toplantısında Bucamar konusu yine gündeme geldi. Bu toplantıda da şirkete belediye kaynaklarından 200 bin lira ödenmesi istendi. Emre Aykut, bu öneriye de muhalefet şerhi koydu. Ancak oyçokluğu ile 2. aktarım da gerçekleşti ve bir ay içinde Bucamar’ın kasasına 450 bin lira konmuş oldu.
 
Paranın nereye gittiği belirsiz
Belediye Meclisi ve encümenin CHP’li üyesi Emre Aykut, Bucamar’a kaynak aktarımına muhalefet şerhi koymasının nedenlerini açıklarken, “Karşımızda kötü yönetilen bir şirket ve nereye gittiği bilinmeyen bir para var” ifadesini kullandı. Emre Aykut, Ercan Tatı’nın meclisi devre dışı bırakarak gerçekleştirdiği kaynak aktarımı ve Bucamar konusunda şunları söyledi: “Bucamar iyi yönetilen bir şirket olsaydı, bu kadar açık vermezdi. Biz, halkın parasını korumakla görevli meclis üyeleri olarak Bucamar’ın nerelere harcama yaptığını, neden zarar ettiğini bilemiyoruz. Zira karşımızda şeffaf bir şirket yok. Bu şirkette geçmişte neler yaşandığını bilemediğimiz gibi, aktarılacak paranın nereye kullanılacağını da bilmiyoruz. Bize bunun bilgisi de verilmiyor. Bu şartlar altında, böyle bir aktarımı onaylamam mümkün mü?”Uygulamaya tepki gösteren bazı Buca Belediye Meclis üyeleri, Başkan Tatı’nın bu yolla yıl başına kadar encümen üzerinden Bucamar’a aktaracağı kaynağın 1 milyon 250 bin lirayı bulacağını iddia ettiler.(İzmir Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 56 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FIRTINA 16 Eylül 2011 Cuma 10:52

MERHABA ARKADAŞLAR BÜTÜN YORUMLARI OKUDUM AMA MALASEFKİ ŞUNU GÖRDÜM ERCAN TATIYLA ALAKALI ALEYHTE YORUM YAPAN ARKADAŞLAR MALESEFKİ MUHALİF OLANA MECLİS ÜYELERİNİN YANDAŞLARI.AMA ADALETLİ MUHALİF DEĞİLLER BEYENMİYEBN VARSA ÇEKER GİDER.

Yorumu oyla      11      5  
COCO 27 Ağustos 2011 Cumartesi 20:35

ERCAN TATI GİDERSE CHP OYLARI 2.5 SENE SONRA ARTACAKMI YOKSA CHP DİYE BİR PARTİ KALACAKMI ACABA Bİ BUNU SORUN KENDİNİZE BUCA GİTSE NE OLUR GİTMESE NE OLUR. BIRAKIN BUCA YI DA MADEM BU KADAR CHP LİSİNİZ TÜRKİYE GENELİNDE CHP NE İŞ YAPAR ACABA? Bİ BUNU SORUN KENDİNİZE HERGÜN BURDA ATIŞIYORSUNUZ HEPİNİZ ÇIKAR KAVGASINDASINIZ YARIN TATI SİZEDE Bİ İHALE VERSE ACABA NELER YAZARDINIZ MERAK EDİYORUZ GERÇEK BUCALI ?

Yorumu oyla      13      7  
BUCALI 23 Ağustos 2011 Salı 22:57

bizim belediye başkanını sevenler köşesi olmuş çıkmış burası yahu :))yada BUCA belediyesi tarafından burda özel görevlendirilmiş kişiler , DEMOKRAT BEY SİZİN HER KELİMENİZE KATILIYORUM . BEN ERCAN BEYDEN FERDİ TAYFURU GETİRMESİNİ ÇOK İSTİYORUM :))

Yorumu oyla      16      10  
BELEDİYE BAŞKANINI SEVEN VATANDAŞ !!!! 23 Ağustos 2011 Salı 17:18

SEÇİM ÖNCESİ VE SEÇİLDİKTEN SONRA VERDİĞİ BEYANATLARDA - MUSTAFA KEMAL KIZ ÖĞRENCİ YURDUNU 2010’UN SONUNDA BİTİRİP HİZMETE SUNACAĞINI SÖYLÜYORDU. SÖZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ.? - TAŞERONU KALDIRACAĞINI SÖYLÜYORDU,KALDIRDI ? - KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRECEKTİ. GERÇEKLEŞTİRDİ. ? - TRAFİĞİ DÜZELTECEĞİNİ SÖYLÜYORDU. DÜZELTTİ ? - BUCA MAR İZBETONLA YARIŞIR HALE GETİRECEĞİM DİYORDU. GERÇEKLEŞTİRDİ. - BUCA YA YATIRIMCILARI GETİRİP BUCANIN İŞSİZLİK PROBLEMİNİ ÇÖZECEKTİ. ÇÖZDÜ ? - BÜTÜN ÇALIŞAN İŞÇİLERİ SENDİKALI YAPACAKTI. YAPTI ? - YEDİ GÖLLERİN DAHA İYİSİNİ YAPACAKTI. YAPTI ? - MASKI KALDIRACAKTI. KALDIRDI ? - BUCADA YAPILAN STADIN PROBLEMİNİ ÇÖZECEKTİ. ÇÖZDÜ ? - MAKAM ARABASI KULLANMAYIP, HEP HALKIN İÇİNDE OLACAĞIM DİYORDU, OLUYOR. ? - BÜTÜN BELEDİYE ÇALIŞANLARI MUTLU OLACAKTI. OLDU ? - BÜTÜN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİYLE ORTAK KATILIMLA VE ORTAK AKILLA BELEDİYEYİ YÖNETECEKTİ. YÖNETİYOR. ? - BÜTÜN BUCA HALKI MUTLU OLACAKTI. OLDU ? DAHA NE İSTİYORSUNUZ…

Yorumu oyla      22      13  
DEMOKRAT 23 Ağustos 2011 Salı 13:04

Ah Be Ali"cim,Bunlarda Olmasa Kiminle Stres Atacağız.O kadar Amatörlerki Neyi, Niçin ,Neden Savunduklarını dahi bilemiyorlar.Acaba diyorum bunlar Belediyenin herhangi bir biriminde bize cevap vermekle görevlendirilmişmidir diyede düşünüyorum.Adam birçok Güzellikten söz ediyor,bekliyoruz bakalım şu güzellikleri bizde görelim.Adamcağızda haklı düşünmeden Salladı Lafı,şimdi nasıl kıvırayım diye düşünüyordur.

Yorumu oyla      21      13  
ali 23 Ağustos 2011 Salı 12:45

25 belediye çalışanı 25 spartalıya karşı; kazanan: 2.5 yıl daha belediye. uğraşmayın demokrat, isimsiz 46. vizyon yok kalite yok anlatamazsınız. taşının buca'dan kafanız rahat etsin. memnun olan arkadaşlarda belediyedeki öneri kutularına tebrik kartlarını atsınlar. bak ne kadar güzel buca mutlu bucalı mutlu gülen yüz mutlu. bi siz mutsuzsunuz.

Yorumu oyla      21      13  
DEMOKRAT 23 Ağustos 2011 Salı 12:29

Bak Ali Osman.Bir şeyler geveliyorsun ama bunları anlatman gerekiyor.Şu güzellikleri sıralarmısın bizlerde Buca"da dolaşıp görelim.Biz hiç bir şey göremiyoruz,acaba gözlerimizde bir sorun varsa doktora gidelim.Sen madde madde yaz bizde Okey Diyelim.Yanlız Parklar Yenileniyor deme o zaman külahları değişiriz ona göre.

Yorumu oyla      19      13  
Ali Osman 23 Ağustos 2011 Salı 12:22

Bazı yorumculara;kafanızı kumdan çıkarında Buca daki güzellikleri görün.Buca halkı başkanını seviyor sayıyor,güveniyor.çamur atmayı bırakında emeği saygılı olun lütfen.Başkanımıza ve tüm belediye çaılışanlarımıza güveniyoruz.

Yorumu oyla      20      13  
isimsiz 46 23 Ağustos 2011 Salı 11:07

chp , maalesef buca ' da yıllar boyunca , E.T.' nın partiye ve buca ' ya verdiği zararla özdeşleştirilip hep sırtındaki bu kamburla anılacaktır...Genel merkezin hızlı aksiyon alarak ve halkın sesine kulak vererek bu kişiyi partiden ihraç etmesi belki Buca ' da notu düşen partiye tekrar itibar sağlayabilir...

Yorumu oyla      21      12  
Muallif belediyeci.. 23 Ağustos 2011 Salı 10:17

Ali Osman Bey.. Siz başka bir Buca ' da yaşıyosunuz herhalde..?

Yorumu oyla      18      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESHOT'tan hem tasaruf hem çevre hamlesi
ESHOT Genel Müdürlüğü, DEÜ ile birlikte yürüttüğü “Ölü Kilometre Minimizasyon ...
Muhtarlara teknolojik destek kaliteyi arttırdı
Bornova Belediyesi, vatandaşın en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara ...
Konak'ta nostaljik Ramazan'a büyük ilgi
Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor. On bir ...
 
Sahilevleri'nin alt yapısı yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sahilevleri’nin eskiyen ve sık sık sorun ...
Yaşlı barınma evinin çalışmaları tamamlandı
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daire müdürleri ile birlikte projesi ...
'Yaşayan hazine'ye anlamlı ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Türkiye’nin “Yaşayan İnsan Hazineleri” ...
 
Mübadil torunları Gaziemir’de
Mübadele ile Yunanistan’a giden Rumların torunları, dedelerinden dinledikleri ...
Sasalı nüfusunun keyfine diyecek yok!
İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinlerinin sıcak yaz günlerindeki en büyük keyfi, ...
8 ay içinde kente kazandırılacak
“Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi’ni başlatan İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva