HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ağustos 2011 Pazar - 10:17

Muhtarlara teknolojik destek kaliteyi arttırdı

Bornova Belediyesi, vatandaşın en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara sağladığı teknolojik olanaklarla hizmet kalite ve hızını daha da arttırdı.

Muhtarlara teknolojik destek kaliteyi arttırdı

İZMİR -  Bornova Belediyesi 4 ay önce ilçedeki 33 mahalle muhtarına kendi aralarında ve belediye bürokratları ile ücretsiz konuşmaları için telefon dağıttı. Muhtarlara ayrıca dizüstü bilgisayar da verildi. Bu sayede muhtarlar, mahallelerdeki sorunları anında belediye yetkililerine iletip, çözümünü sağlıyor. Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı Dilek İduğ Çelik, iletişim sorunları çözüldükten sonra hizmetlerin iki kat arttığını belirtti

Bilgisayar ihtiyaçlarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a ileten muhtarların sorunu çözüldü. İlçe genelindeki 33 mahalle muhtarına Bornova Belediyesi tarafından 4 ay önce dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Muhtarlara ayrıca yurttaşlara daha iyi hizmet edebilmeleri için kendi aralarında ve belediye bürokratları ile ücretsiz konuşmalarına imkan sağlayan cep telefonu ve hatları da verildii. Bilgisayar ve cep telefonlarıyla belediye bürokratlarına daha hızlı ulaşarak yurttaşların istek ve sıkıntılarını anlatan muhtarlar, hizmetlerinin vatandaşa daha hızlı ulaşmasını sağladı. Böylece hizmetin hem kalitesi hem de hızı daha da arttı.



Yurttaşların sorun yaşadığında ilk önce muhtarlara başvurduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,  “Herkes gibi muhtarlarımızın da çağın gereği olan en temel iletişim ekipmanlarına sahip olmaları gerekiyordu. Muhtarlarımızın iletişim sorunu vardı. Bizden bilgisayar talep ettiler. Bizde kendilerine hizmette hızımızı arttırmak için dizüstü bilgisayar sağladık. Ayrıca kendi aralarında ve belediye bürokratları ile ücretsiz konuşabilecekleri telefonlar sağladık. Muhtarlarımız bu dizüstü bilgisayarlarla vatandaşa evlerinde de hizmet üretebilir hale geldi. Artık muhtarlarımız ben dahil tüm belediye yetkileri ile istedikleri kadar ücretsiz konuşabiliyorlar. Böylece mahallelerin sıkıntıları belediyemize daha çabuk ulaşıyor. Biz de sorunları daha hızlı çözüyoruz” dedi.

Muhtarların iletişim sorununun ciddi boyutlara geldiğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın bu sorunu çözdüğünü belirten Kazım Dirik Mahalle Muhtarı Dilek İduğ Çelik:  “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Eski bilgisayarlarımız  hem teknoloji olarak geri kalmış, hem de arıza yapıyordu. Şimdi bize verilen bu yeni bilgisayarlarla vatandaşlara daha çabuk ve iyi hizmet sunuyoruz. Ayrıca bize dağıtılancep telefonları ile de sorunları, cebimizden hiç para ödemeden ücretsiz olarak belediye birimlerine iletiyoruz. Bu sayede mahallelerimizin sorunlarını belediye yetkililerine ve başkanımıza daha hızlı ulaştırıyor, daha kolay çözüm sağlıyoruz. Hizmetlerimiz iletişim sorunumuz çözüldükten sonra iki kat arttı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÖDEMİŞLİ MUHTAR EVCİMEN 22 Ağustos 2011 Pazartesi 12:48

DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR MUHTARLAR.MAALESEF MEVCUT İKTİDAR BİZLERİ UNUTMUŞTUR.AYRICA 53 BİN DOLAYINDA MUHTARIZ.AMA ÖRGÜTSÜSÜZ.KAFASI TAKILAN BİR GENEL MERKEZ KURUYOR.EKONOMİK VE SOSYAL HAKLARIMIZI GELİŞTİRECEK VE SAVUNACAK HİÇBİR GÜCÜMÜZ VE MERKEZİMİZ YOK.NE OLACAK BİZİM HALİMİZ .BU DAĞINIKLIĞA NASIL BİR SON VERECEĞİZ.BAĞKUR PRİMLERİMİZİ DAHİ ÖDEYEMİYOR MAAŞLARIMIZ.SİYASİLERİN GÖZÜ ADETA KÖR OLMUŞ,BİZLERLE İLGİLENEN YOK.ARASIRA SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ANIMSIYOR BİZLERİ.

Yorumu oyla      16      5  
GÜROL KÜÇÜKGÖRÜR-MAVİŞEHİR MUHTARI 22 Ağustos 2011 Pazartesi 10:21

MUHTARINA DEĞER VEREN BELEDİYE BAŞKANLARINI KUTLUYORUM.DİĞER BELEDİYE BAŞKANLARI DA SAYIN SINDIR'I ÖRNEK ALMALARINI İSTERİM.ÇOĞU MUHTAR KENDİ PARALARI İLE ALDIĞI BİLGİSAYARLARI KULLANMAKTALAR.BÜYÜKŞEHİR'İN 10 SENE ÖNCE VERDİĞİ BİLGİSAYARLAR DURMADAN ÇÖKÜYOR.KARŞIYAKA BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNE LAPTOP DAĞITMIŞ BENCE BU DAHA YARARLI(!!!!)

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta nostaljik Ramazan'a büyük ilgi
Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor. On bir ...
Sahilevleri'nin alt yapısı yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sahilevleri’nin eskiyen ve sık sık sorun ...
Yaşlı barınma evinin çalışmaları tamamlandı
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, daire müdürleri ile birlikte projesi ...
 
'Yaşayan hazine'ye anlamlı ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Türkiye’nin “Yaşayan İnsan Hazineleri” ...
Mübadil torunları Gaziemir’de
Mübadele ile Yunanistan’a giden Rumların torunları, dedelerinden dinledikleri ...
Sasalı nüfusunun keyfine diyecek yok!
İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinlerinin sıcak yaz günlerindeki en büyük keyfi, ...
 
8 ay içinde kente kazandırılacak
“Yüzülebilir Körfez” hedefiyle Büyük Körfez Projesi’ni başlatan İzmir ...
Evka-4 Pazaryeri’nde ilk kazma vuruluyor
Bornova Belediyesi’nin ihalesini tamamlayıp yer teslimini yaptığı Evka-4 ...
Bayraklı'da kaçak bazlara geçit yok
Bayraklı Belediyesi, halkın şikâyet ettiği kaçak istasyonlara öncelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva