HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2016 Cuma - 08:52

TASD Başkanı Gürsoy’dan Fuar İzmir’in için dev öneri!

SHOEXPO için İzmir’e gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy, sektör ve İzmir’in değerlendirdi. Türkiye’deki uluslararası ayakkabı fuarlarının İzmir’de birleştirilebileceğini söyleyen Gürsoy, İstanbul’un sembol fuarı AYMOD için Fuar İzmir önerisinde bulundu.

TASD Başkanı Gürsoy’dan Fuar İzmir’in için dev öneri!

Onur DENİZ/EGEEDESONSÖZ - Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir, 40. kez kapılarını açan SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı ile İzmir’in ayakkabı üreticilerini dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileriyle buluşturdu.

Fuar programı kapsamında İzmir’e gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Gürsoy, sektöre ve fuarcılık politikaları hakkında soruları yanıtladı.

SAHTE AYAKKABIYA NEDEN ENGEL OLUNMUYOR?
Ayakkabı sektöründe en büyük sorunlardan birinin sahte ayakkabı üretimi ve sahte ayakkabıların piyasada kolaylıkla sürülebilmesi olduğunu ifade eden TASD Başkanı Gürsoy, “Taklit ayakkabı Türkiye’nin bilineni. Bunu her zaman söylüyoruz, görüyoruz.  Adres belli gidin Hamam Caddesi’nde gezin, bakın. Açın internetten, Instagram’dan bakın. Sahte ayakkabı satan bir sürü yer var. Sahte ayakkabıyla ilgili neden önlem alınmıyor biz bir türlü anlayamıyoruz. Ayakkabı Türkiye’de sokaklarda caddelerde özgürce satılıyor. Buna neden engel olunmuyor bir türlü anlayamıyorum” şeklinde konuştu.

İZMİR OLMAZSA OLMAZIMIZDIR
İzmir’in Türkiye’nin ayakkabı üretiminde önemli bir üs olduğunu söyleyen Gürsoy, “Biz Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği olarak hiçbir yerde ayrım yapmıyoruz.  Ayakkabı sektöründe İzmir olmazsa olmazlarımızdır. İzmirli çok sayıda üyemiz var. Hepsi ihracat yapan, üretim yapan firmalar. Biz hep beraber bir iş yapmak istiyoruz” dedi.

YAPANLARIN ELLERİNE SAĞLIK
40. SHOEXPO’da ilk defa Fuar İzmir’e katıldığını söyleyen Süleyman Gürsoy, yeni fuar alanının Türkiye’ye örnek olabilecek bir yapıda olduğunu ifade etti. Gürsoy, ”Biz Fuar İzmir’i hep Çeşme’ye giderken, buradan geçerken dışarıdan görüyorduk. Yapanların ellerine sağlık... Gerçekten çok donanımlı, başarılı bir fuar alanı olmuş. Fuar alanları içindeki fuarlarla değer kazanıyor. İnşallah uluslararası fuar organizasyonları artar da burası da değerlenir” diye konuştu.

FUARLAR İZMİR’DE BİRLEŞTİRİLEBİLİR
Geçtiğimiz dönem organizasyonlarında Antalya ile İzmir’de gerçekleştirilen ayakkabı fuarlarının çakışması konusu hakkında konuşan Gürsoy, “Bence fuarlar çakışmamalı. Zaten Türkiye’de yapılacaksa bu fuarlar birleştirilmeli. Daha güçlü fuarlar gerçekleştirilmeli. İç piyasadaki fuarlara bir şey diyemem ama uluslararası arenada uluslararası müşterileri buraya çekebilmemiz için güçlü görünmemiz lazım. Ne kadar bölünürseniz o kadar zayıflıyorsunuz. İzmir’in fuar alanı çok güçlü... Bu birleşme burada değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

AYMOD İZMİR’DE YAPILABİLİR
TASD Başkanı Gürsoy, Türkiye’nin sembol ayakkabı fuarı AYMOD İstanbul Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı için İzmir’in uygun bir yer olduğunu söyledi. İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen AYMOD için yeni, yer arayışlarında olduklarını söyleyen Gürsoy, “AYMOD bizim için çok önemli bir fuar. Biz şu an AYMOD’u nerede yapabiliriz, onu düşünüyoruz. AYMOD’u İzmir’de de yapabilirsiniz. Çünkü bizim böyle yeni, modern bir fuar alanına ihtiyacımız var. Burası yeni yapıldı. Burayı yapanlar belli ki düşünerek yapmışlardır. İleriye dönük bir projedir bu” ifadelerini kullandı.

OTURULUR, KONUŞULUR
Gürsoy, “Burası AYMOD için uygun bir yer. Oturulur konuşulur. Her şeyden önce katılımcının yapılacak fuarı kabul etmesi lazım.  Yani sadece biz İzmir’de yapalım desek arkamızdan katılımcı gelmezse o fuar bir işe yaramaz. Hep beraber oturulup konuşulmalı mantıklı bir karar verilmeli” şeklinde konuştu.

 
İzmir’de köylüler kendi et entegre tesisini kuruyor!
 
İzmir’i faciadan kurtaran operasyonda çarpıcı detay: O terörist…
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 22 Ekim 2016 Cumartesi 10:57

Geçtiğimiz hafta uluslararası fuarların en büyüklerinden SIAL Paris'te vardı. Acaba SIAL/PARIS , örneğin Marsilya kuru meyve şirketleri ile birlikte- kuru meyve işi Marsilya'da daha kuvvetli diye beraberce stand organizasyonu yapıyor mu ?

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 21 Ekim 2016 Cuma 12:26

Gunumuz dunyası artık merge denilen birleşme ve daha da güçlenme dönemi bu nedenle AYMOD ' un izmir de yapılması dusunulebilir FUARIZMIR dunya olceginde olaylara imza atacak bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte ...

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 21 Ekim 2016 Cuma 10:50

İzmirimizin fuarı henüz daha çok yeni. Tecrübelenmeli ve gelen teklifleri iyice düşünmeli. Ne demişler 'kesmeden önce 7 defa ölç' Acaba İzmirli şirketler- 'sizdeki fuarlara bizde ortak olalım' derse- İstanbullu ne cevap verir-

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de köylüler kendi et entegre tesisini kuruyor!
Kemalpaşa’nın Halilbeyli Köyü, kendi et entegre tesisini kuruyor. 9 buçuk ...
THY'de flaş gelişme: Genel Müdür Kotil...
Türk Hava Yolları’nın 2005’ten bu yana genel müdürlüğünü yapan Temel Kotil’in ...
Serbest Bölge’ye dev atık depolama tesisi geliyor!
İzmir Serbest Bölge, bölgedeki atıkların depolanması için 5 milyon TL’lik tesis kuruyor.
 
Dolar hızla geri sayıyor!
Merkez Bankası'nın faizi sabit bırakma kararının ardından dolar 3,06'nın altına indi.
Flaş karar: Merkez Bankası faize dokunmadı!
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Banka faizlerde değişikliğe ...
Müteahhitlerden yasa talebi!
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) ve Menderes İnşaatçılar Derneği'nin gerçekleştirdiği ...
 
Ege-Koop'tan yatırım için '3 altın anahtar' önerisi
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, İzmir Körfezi Evleri 1.Etap’ta son 35 dairenin, ...
Gördes ayvasını büyüten proje
Manisa'nın Gördes ilçesinde, üreticinin tütün ekimine yönelmesiyle bitme ...
Denizi olmayan kentten 15 ülkeye balık ihracatı
Kilometre başına düşen su kaynakları bakımından Türkiye ve dünyada önemli ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva