HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2020 Pazartesi - 00:29

Tartışmalı satışta Ankara’dan flaş açıklama: İnceleme başlattık, gerçerli değil!

Karşıyaka Belediyesi’nin Mavişehir’de 20 milyon TL’ye Cengiz İnşaat’a sattığı araziyle ilgili başlayan tartışmada “her şey kanuna uygun” açıklaması yapan Harita Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin açıklamasına genel merkezden yanıt geldi.  Harita Mühendisleri Odası Genel Merkezi, “Şubemizce eksik değerlendirmelerle hazırlanan bu talihsiz görüş metni, TMMOB ve odamızca benimsenen toplumcu mühendislik değerleri ve kamu yararı ilkesi ile örtüşmemektedir. İnceleme başlatılmış olup metnin odamız nezdinde bir geçerliliği yoktur” dedi.

Tartışmalı satışta Ankara’dan flaş açıklama: İnceleme başlattık, gerçerli değil!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karşıyaka İlçesi Mavişehir bölgesinde belediye tarafından satışa çıkartılan ve İşadamı Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından 20 milyon TL bedel ile satın alınan arsayla ilgili tartışmalar sürüyor.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte birçok kişinin açıklama yaparak sürece dahil olduğu satış krizinde Harita Mühendisleri Odası İzmir Şubesi de bir açıklama yapmıştı. Arazideki düzenlemelerin kanuna uygun olduğunu belirten oda yapılan işlemleri destekleyen açıklamışını kamuoyuyla paylaşmıştı.

TMMOB Harita Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Oda genel merkezi İzmir şubesinin açıklamalarıyla ilgili inceleme başlattıklarını ve açıklama metninin kendileri açısından bir hükmünün bulunmadığını vurguladı.

İŞTE O AÇIKLAMA!
“Odamız İzmir Şubesinin 24.04.2020 tarihinde sosyal medya hesaplarından "KARŞIYAKA BELEDİYESİ 25470 ADA 2 PARSEL İMAR PLANI UYGULAMASI HAKKINDA HKMO İZMİR ŞUBE GÖRÜŞÜ"  başlığı ile İzmir ili/Karşıyaka ilçesi/Şemikler Mahallesi, 25470 ada 2 no`lu parselde bulunan taşınmazın imar uygulaması ve Cengiz İnşaata satışına yönelik bir açıklama yaptığı görülmüştür.

Söz konusu Şube görüşü metninin TMMOB ve HKMO`nun benimsediği, savunduğu ve mücadele ettiği değerler ışığında incelendiğinde; Odamızın görüşlerini yansıtması söz konusu değildir.

Öyle ki; söz konusu açıklamada yer alan işlemin yalnızca teknik açıdan ve ilgili mevzuat açısından doğru olup olmadığının incelenmesi, kentin çıkarlarından ve kamu yararından söz edilmemesi, konunun sebep-sonuç ilişkisinden arındırılması, yaşam alanlarımıza yönelik işlenen kent suçlarının arttığı son yıllarda TMMOB ve bağlı meslek odalarıyla birlikte bu suçlara karşı yoğun bir mücadele verilirken ve söz konusu taşınmazda yeni bir kent suçunun işleneceği tartışmaları gündemde iken Şubemizce bu şekilde eksik bir görüşün kaleme alınması kabul edilebilir bir durum olmadığı gibi süreç, Odamız iç işleyişi açısından doğru yürütülmemiştir.

Odamız adına kamuoyuna yapılacak açıklamaların ve teknik görüşlerin ilgili teknik komisyonlarımızın ve Yönetim Kurulunun görüş ve onayına sunulması genel esastır. Oysaki Şubemizce yapılan açıklamada yer alan  "Bu hususta son dönemde basına yansıyan ve farklı spekülasyonlara sebep olan paylı mülkiyete konu 25470 ada 2 no`lu taşınmaz Karşıyaka Belediyesi ve Cengiz İnşaat. San. ve Tic. A.Ş. arasındaki söz konusu imar uygulaması ve süreçleri odamızca teknik açıdan incelenmiştir." ifadesinde yer aldığı gibi bir durum söz konusu olmayıp ilgili konu, Odamız Genel Merkezi ve teknik komisyonları ile paylaşılmamıştır.

Şubemizce eksik değerlendirmelerle hazırlanan bu talihsiz görüş metni, TMMOB ve Odamızca benimsenen toplumcu mühendislik değerleri ve kamu yararı ilkesi ile örtüşmemektedir. Konuya dair Oda Yönetim Kurulumuzca inceleme başlatılmış olup söz konusu metnin Odamız nezdinde bir geçerliliği yoktur.

Gerek Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) gerekse Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO); kuruluşundan bugüne dek başta kamu yararı ilkesi olmak üzere bilimin ve tekniğin toplumcu mühendislik anlayışıyla halkın yararına kullanılmasını savunmuş, bu değerler çerçevesinde mücadele etmiş, kamu kaynaklarının talan edilmesinin, doğa katliamlarının ve kent suçlarının karşısında yasal yetkileri çerçevesinde eylemlilik halinde olmuştur. Geçmişten gelen mücadele ruhunu geleceğe aktarmak için de çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. 

 
Korona şüphelisi hastaneden kaçmaya çalışırken canından oldu!
 
Sokağa çıkma yasağı sona erdi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 27 Nisan 2020 Pazartesi 20:05

Metrekare birim fiyatı 925 TL bedelle satılmış 27 bin metrekarelik arsa. Adam durduk yerde değerini en az 5'e katladı sadece arsa olarak. Burayı satan adam zannedilen akp zihniyetine öykünen şahıs hâlâ Chp içinde cirit atıyor mu merak ediyorum? Ya da bu satışın altına imza atan vasıfsızlar? Chp bununla ilgili açıklama yapmalıdır millete küfredenlere bu araziyi neden satmışlar bizler de bilelim.

Yorumu oyla      2      3  
alo 27 Nisan 2020 Pazartesi 13:02

ATEŞ YANMASI DUMAN TÜTMEZ EY CHP LİLER SAVUNMA YAPAN HATALIDIR

Yorumu oyla      3      5  
haritacı 27 Nisan 2020 Pazartesi 12:45

bi allahın kulu de dememiş bu işin harita mühendisliği ile alakası yok, daha meslek alanını bilmeden odacılık yapıyor bunlar...

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 27 Nisan 2020 Pazartesi 10:33

O fark neden olmuştur? İndiragandiden olmasın? Yalnız zaten kilitlenmiş olan Mavişehir trafiği artık bitti. Daha da adam olmaz.

Yorumu oyla      2      3  
ÖNERİ 27 Nisan 2020 Pazartesi 09:30

Baş ile ayak uyum içerisinde çalışmaz ise böyle komik manzaralar ortaya çıkar. Oda Genel Merkezi ile Şube arasındaki bu yaklaşım farkılığına kim neden olmuşsa, mutlaka hesap vermeli ve gereğini yapmalı.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşine ve baldızına dehşeti yaşattı!
Antalya’nın Manavgat ilçesinde C.Y. (37), kendisini aldattığını iddiasıyla ...
Koronavirüsü yenen profesör hastalarına koştu!
İzmir'de Kovid-19'u yenerek hastanedeki görevine geri dönen Prof. Dr. ...
İçişleri: 35 bin 422 kişiye işlem yapıldı
İçişleri Bakanlığı 4 günlük 'sokağa çıkma yasağı' sürecinde, kurallara ...
 
İftar için ekmek yaparkan odunluğu yaktılar
Bolu'da, merkeze bağlı Yakabayat köyünde iftar için ekmek yapılan taş ...
Aileler arasında silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
Diyarbakır'da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada Abdullah Yıldız ...
Bakan Koca açıkladı: Can kaybı 2 bin 805'e yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı 'Türkiye Günlük Koronavirüs ...
 
3 yaşındaki Mehmet'in feci ölümü!
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde elektrik akımına kapılan Suriye uyruklu ...
Başıboş pitbull dehşet saçtı!
Antalya'nın Elmalı ilçesinde başıboş pitbull, 2 sokak köpeğini parçalayıp, telef etti.
Kuzey Irak şehidine veda!
Irak'ın kuzeyinde şehit olan Sözleşmeli Er Ahmet İnce'nin cenazesi, memleketi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva