HABERLER>POLİTİKA
24 Ağustos 2015 Pazartesi - 13:09

Tarihin en kısa meclisinde İzmir raporu: Hangi vekil/ne yaptı?

Kasım ayında sandık kurulması durumunda en kısa meclis dönemi olarak tarihe geçecek sürede İzmirli vekiller ne yaptı?

Tarihin en kısa meclisinde İzmir raporu: Hangi vekil/ne yaptı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 7 Haziran genel seçimleri sonrası koalisyon görüşmeleri süreci sonuçsuz kalınca erken seçim yoluna girdi.

Kasım ayında sandık kurulması durumunda 25.dönem Meclis tarihini en kısa dönemi olarak kayıtlara geçecek. Peki İzmir’in vekilleri 7 Haziran’dan bu yana Başkent’te hangi çalışmalara imza attı? İşte o rapor…

Süreçte bazı vekiller Meclis’te hiçbir yazılı ve sözlü soru önergesi vermezken, önerge sayısıyla dikkat çeken isimler ise CHP’li Tacettin Bayır, Musa Çam, Zeynep Altıok, AK Partili Kerem Ali Sürekli ve Nesrin Ulema, MHP’li Oktay Vural ile HDP’li Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan oldu.
 
İZMİRLİ VEKİLLERİN ÇALIŞMALARI:
 


CHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ
Kemal Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 33 Milletvekilinin, Kemal Kılıçdaroğlu ve ailesinin malvarlığının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önergede ilk imza sahibi olarak görünüyor.

Selin Sayek Böke: İmzasının olduğu 2 tane meclis araştırma önergesi bulunuyor.

Tacettin Bayır: Meclise İzmir’deki stat sorunları, atanamayan öğretmenler, RES yatırımları, ÇED kararları ve göçmen kaçakçılığı gibi konuları kapsayan önergeler verdi.  Bayır’ın sahibi olduğu 10 yazılı soru önergesi, imzasının yer aldığı 1 meclis genel görüşme önergesi ve 13 meclis araştırma önergesi bulunuyor.

Özcan Purçu: Edirne'nin Keşan ilçesinde Romanların yaşadığı bir bölgede gerçekleştirilen operasyona ilişkin sahibi olduğu yazılı soru önergesi bulunuyor. Purçu’nun ayrıca imzasının yer aldığı 4 tane meclis araştırma önergesi var.

Mustafa Ali Balbay: İzmir'in Kınık ilçesinde şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle oluşan zararın giderilmesine ilişkin sahibi olduğu yazılı soru önergesi mevcut. Balbay’ın imzasının yer aldığı meclis araştırma önergesi de bulunuyor.

Ali Yiğit: Emeklilerin mağduriyetinin giderilmesi, kredi kartı mağduriyetlerinin çözümü ve Suriyeli sığınmacılara ilişkin sahibi olduğu 3 yazılı soru önergesi bulunuyor. İmzasının yer aldığı 1 meclis genel görüşme önergesi bulunan Yiğit’in 21 meclis araştırma önergesinde de imzası bulunuyor.

Tuncay Özkan: Sadece LGBTİ bireylerine şiddetin önlenmesi konusunda meclis araştırma önergesinde imzası bulunuyor.

Musa Çam: İmzasının bulunduğu 4 meclis araştırma önergesi bulunuyor. Çam’ın ayrıca, “Teşekkür ediyorum Sayın Başkan. 10 Temmuz 2013, Eskişehir'de üniversitede okuyan Ali İsmail Korkmaz, Gezi olaylarını protesto eden ve Gezi'de hayatını kaybeden kardeşlerini telin etmek için polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürüldü. Yarın onun aramızdan ayrılışının 2'nci yılı. Kendisine yapılan bu şiddeti kınıyoruz ve kendisini öldürenlerin yargılanarak, tutuklanarak cezalarını çekmesini istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan korkar, Ali İsmail Korkmaz!  Teşekkür ediyorum” şeklinde bir genel kurul konuşması da mevcut.

Kamil Okyay Sındır: Devlet üniversitelerinde hemşire yetersizliği, mevsimlik tarım işçileri sorunları, Bornova’daki bazı taşınmaz ve kültür merkezine ilişkin sahibi olduğu 6 yazılı soru önergesi mevcut. Sındır’ın ayrıca LGBTİ bireylerine şiddetin önlenmesi konusunda da meclis araştırma önergesinde imzası bulunuyor.

Aytun Çıray: İmzasının bulunduğu 2 araştırma önergesi bulunuyor.

Zekeriya Temizel: Yok

Zeynep Altıok Akatlı: Suruç'ta meydana gelen patlamaya, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Madımak Anıt Mezarı'na yapılan saldırıya ve Orman ve Su İşleri Bakanı'nın İzmir için açıkladığı projelere ilişkin sahibi olduğu 4 tane yazılı soru önergesi mevcut. Altıok’un imzasının bulunduğu meclis genel görüşme önergesi, LGBTİ bireylerine şiddetin önlenmesi konusunda ilk imzasının olduğu meclis araştırma önergesi, imzasının bulunduğu 10 meclis araştırma önergesi bulunuyor.
 
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLLERİ



Veysel Eroğlu: Yok

Cemil Şeboy: İmzasının bulunduğu meclis araştırma önergesi var.

Fatma Seniha Nükhet Hotar: Yok

Hamza Dağ: Yok

Hüseyin Kocabıyık: Yok

Kerem Ali Sürekli: Yurt içi yük ve yolcu taşımacılığında demir yolunun payının artırılmasına ilişkin sahibi olduğu sözlü soru önergesi verdi. Fakat önerge daha gündeme alınmadı. Sürekli’nin imzasının bulunduğu bir meclis araştırma önergesi de mevcut.

Mustafa İbrahim Turhan: Yok

Nesrin Ulema: Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, eğitimde fatih projesi, Türkiye genelindeki spor salonu, öğrenci pansiyonu, kütüphane, okul ve derslik sayılarına ilişkin sahibi 4 tane sözlü soru önergesi bulunuyor. Önergelerin tümü gündeme girmeyi bekliyor. 
 
MHP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ



Oktay Vural: Mevsimlik tarım işçilerinin ulaşım, barınma, sağlık ve güvenlik ile ilgili sorunları ve iş sağlığı ve güvenliği alanındaki temel noksanlıkların giderilmesi konularında ilk imzasının bulunduğu 2 tane meclis genel görüşme önergesi bulunuyor. Vural’ın imzasının olduğu 1 meclis araştırma önergesi ve 4 tane genel kurul konuşması mevcut.

Ahmet Kenan Tanrıkulu:  Ulaşım ağlarının genişletilmesi, otoyollar, çiftçiler, engelliler ve sağlık kuruluşlarındaki sorunlar gibi konuları kapsayan 32 yazılı soru önergesi mevcut. Tanrıkulu’nun imzasının bulunduğu 1 tane de meclis araştırma önergesi var.

Aslan Savaşan: Alsancak Stadyumu’nun inşasına ilişkin yazılı soru önergesi mevcut.

Murat Koç: Kaymakam atamalarına ilişkin sahibi olduğu yazılı soru önergesi bulunuyor. Koç’un imzasının yer aldığı bir de meclis araştırma önergesi mevcut.
 
HDP İZMİR MİLLETVEKİLLERİ



Ertuğrul Kürkçü: Güvenlik operasyonlarına, IŞİD ile petrol alışverişi iddialarına ve zorunlu askerlik hizmetini yapmakta iken şüpheli bir şekilde ortadan kaybolduğu iddia edilen bir ere ilişkin sahibi olduğu 3 yazılı soru önergesi mevcut.

Müslüm Doğan: Zorunlu din dersleri, cemevlerine yasal statü verilmesi, Narlıdere’de IŞİD üyelerinin bulunduğu iddiaları, yol kusurlarından oluşan trafik kazalarına ilişkin sahibi olduğu 5 tane yazılı soru önergesi bulunuyor. Doğan’ın imzasının bulunduğu 18 tane meclis araştırma önergesi mevcut.

 
Ailesini ziyarete giden polis PKK kurşunuyla şehit oldu
 
Pınar Karşıyaka Kartal’a talip
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in vekilleri yollara düştü: Kim/nereye gidiyor?
Genel Merkez erken seçim yolunda ülke çapında bir çalışmaya imza atarak ...
Erken seçime doğru: Gözler Erdoğan’da…
Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da. Önce Meclis Başkanı ile görüşecek. ...
Bayraktar: Ölmüş bir adama daha fazla vurmayın
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Çiğdem Toker bugün köşesinde eski Çevre ve ...
 
Baykal'dan flaş açıklama: Erdoğan seçim istemiyordu!
Eski CHP genel başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ilginç değerlendirmelerde ...
CHP'de 'olaylı' PM’de flaş karar: Önseçim yapılacak mı?
Koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmamasının ardından Türkiye erken seçime ...
Müezzinoğlu o sözleri tekrar etti: Kaosun nedeni...
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’dan sonra Edirne’de yaptığı konuşmada ...
 
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu’na görev verilmemesi…
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da basının sorularını yanıtladı. Davutoğlu ...
CHP Lideri'nden flaş koalisyon mesajları
Kılıçdaroğlu, PM toplantısı öncesi olumsuz sonuçlanan koalisyon görüşmelerine ...
Karataş'tan Bakan Zeybekci'ye: İzmir’in meydanını boş mu sandın?
AK Parti Danışma Meclisi’nde verdiği mesajlarla gündeme damga vuran Ekonomi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva