HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Haziran 2019 Cumartesi - 11:51

Tarih öğretmeninden ilgi çeken resim sergisi

Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi tarih öğretmeni Leyla Sarıavcı açtığı Leyl-a Kişisel Resim Sergisinde resim yapmaya çok küçük yaşlarda başladığını, Güzel Sanatlar Lisesinde çalışan bir tarih öğretmeni için resim sergisi açmanın çok kolay bir durum olmadığını söyledi.

Tarih öğretmeninden ilgi çeken resim sergisi

Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih bölümü mezunu, yüksek lisansını Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Yeniçağ Tarihi üzerine yapan, Kemalpaşa Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi tarih öğretmeni Leyla Sarıavcı’nın ‘Leyl-a Kişisel Resim Sergisi’ büyük ilgi gördü.

İlkokul yıllarından beri resim yapan tarih öğretmeni,Leyla Sarıavcı‘’Çizgilerle ve renklerle çevreyi ve duyguları tasvir etmek farklı bir anlam ifade ediyor. Resim yapmak zihni dinlendiriyor. En çok meraklı olduğum alan yağlı boya… Ancak karakalem çalışması yapmadan yani temel atmadan resim ile ilgili diğer alanlarda gelişmeniz mümkün olmuyor. Bu nedenle karakalem çalışmalarına yoğunlaşarak bu resim tutkusunu teknik olarak geliştirme çabası başladı. Yaptığım çalışmaları öğrencilerim ile ve de çevremle paylaşmak amacıyla görev yaptığım okul bünyesinde yılsonu etkinlikleri kapsamında sergi düzenlemeye karar verdim’’ dedi.

Resim sergisinde geçmiş yıllardan bugüne kadar ki süreçte gelişim aşamalarının görülebileceği farklı teknik ve konuda çalışmalara yer veren Leyla Sarıavcı29 Mayıs tarihinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Yağlı boya röprödiksiyon çalışmalarım Oryantalist ressamların eserlerinden oluşuyor. Karakalem çalışmalarım çoğunlukla portre... Dünyanın farklı coğrafyalarından çocuk ve kadın portleri… Sergide yer verdiğim bir kısım resimler ise renkli kalem çalışması. Çizgiler kadar renkler arasında gezinerek de bir çok duyguyu daha rahat ifade edebiliyorsunuz.Soft pastel olarak bir çalışma da yer alıyor; Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girişi.

Serginin 29 Mayıs tarihinde olması tesadüf değil. Tarih öğretmeniyim ve tarih, resim sevgisinin çok daha üzerinde bir yerde bulunuyor. Tarihte resmini yaptıran ilk Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, II. Mehmet’i “Fatih” yapan İstanbul’un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs gününün, bir tarih öğretmeninin resim sergisi için en uygun gün olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

‘’Tüm Öğrencilerimin Eleştirisini Alabilirim’’

Tarihi ve öğretmenlik mesleğini sevdiğini belirtenSarıavcı‘’Tarihi ve öğretmenlik mesleğini seviyorum, bu nedenle resim çalışmalarımı öncelikle, çok sevdiğim öğrencilerimle paylaşmak istedim. Tabii Güzel Sanatlar Lisesinde çalışan bir tarih öğretmeni için çok kolay bir durum değil. Zira bütün öğrencilerimin eleştirilerini alacağım demektir. Ancak eleştirilmeyen insanın kendisini geliştirmesi de mümkün değildir. Öğrencilerimin eleştirileri ve desteği sayesinde çok güzel işler yapacağım umuduyla gerçekleştirdiğim sergiye okulumuz resim öğretmenleri en büyük katkıyı ve yardımı sağladı’’ dedi.

Kimler Katıldı

Tarih öğretmeni Leyla Sarıavcı’nınaçtığı kişisel resim sergisine İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muvaffak MEŞE,  Kemelpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Ragıp Güllü, Kemalpaşa Belediyesi Meclis ÜyesiDr.Metin Yaşar, Türk Eğitim Sen Izmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Ufuk Akış, Kemalpaşa Türk Eğitim Sen Temsilcisi İsmail Uysalkatıldı.

Kemalpaşa Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin canlı performans gösterdiği müzik eşliğinde Okul Müdürü Mete Karapınar’ın konuşması ile açılan sergide İzmirli sanatseverler bir araya geldi.

 
İzmir'deki cinayette karar! Yargı 'pardon' dedi
 
Yeniden nakil başladı: Dualar Öykü Arin için...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekor ziyaretçi... İzmir, Folkart Gallery'e akın etti
Geçtiğimiz Ekim ayında Folkart Gallery’de açılan “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA ...
Konak'ta el emeği, göz nuru sergi
Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı ...
Yağ tenekesinden enstrüman... Türkiye'de sadece İzmir'de!
Türkiye'nin tek kadın kanun yapım ustası Burçin Bayar Babaoğlu (33), İzmir'deki ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
TÜİK açıkladı: İzmir ne kadar sanatsever?
Orkestra izleyici sayısı 2017-2018 sezonunda orkestra gösterisi yapılan ...
İzmir'de Gülsin Onay ile Chopin Akşamı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), Kültür ve Turizm Bakanlığı, ...
 
Konak'ta 'özel' buluşma
Konak Belediyesi Başkanı Mimar Abdül Batur, Konak Belediyesi ve Konak ...
Narlıdere’de yeni ressamlar yetişiyor
Narlıdere Belediyesi'nin sezon boyunca süren yetişkin resim kurslarına ...
Karşıyaka Çiçek Festivali'yle renklendi
Karşıyaka ilçesinde düzenlenen geleneksel 18.Çiçek Festivali'nde rengarenk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva