HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2012 Perşembe - 13:28

Tamaylıgil İzmir’de konuştu: Tarih tekerrür etmesin!

Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversite iş birliğinde gerçekleştirilen sempozyumu katılan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylgil, tarihten gereken dersin çıkarılarak herkesi barış için çalışmaya çağırdı.

Tamaylıgil İzmir’de konuştu: Tarih tekerrür etmesin!

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen aynı zamanda 32 derneğin destek verdiği “Savaştan Barışa Balkan Savaşlarının 100. Yılı” uluslararası sempozyumu düzenlenen açılış töreni ardından başladı. Üç gün boyunca devam edecek olan sempozyumun açılış törenine CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP il ve ilçe yöneticileri, balkan dernekleri temsilcilere ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
“KARDEŞ KAYBI ÇOK ACI”
Açılış konuşmasında söz alan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, Balkan çocuğu olmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek Makedonya yaşanan göçün ne gibi acı ve gözyaşına sebep olduğunu çok iyi bildiğini söyledi. Savaştan Barışa Balkon Savaşlarının 100. yılı Uluslararası Sempozyumu’nda konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, üç gün sürecek sempozyumun tarihe iz düşüreceğini belirterek, kendisinin de balkan coğrafyasından göç eden bir ailenin torunu olduğunu belirterek, “Balkan savaşlarında o göçü yaşamış bir anneannemin torunu olarak büyüdüm. Göç yollarında kaybedilen insanlar için dökülen gözyaşlarının izlerini görerek büyüdüm. Kolay değildi bir vatandan bir topraktan kopmak ne mutlu ki kucaklayan bir anavatana kavuştuk. Hem toprak hem vatan hem de kardeş kaybı çok acı. O tarihsel kesitin devamındaki gerçekleri gördüm” dedi.

 
“1 METREKARE BİLE KAYBETMEDİK”
Siyasetçilerin tarih üzerinden değerlendirme dinlemek zorunda olduğunu belirten Tamaylıgil, “Gerçek olmayan senaryoların peşinden koşulması yerine yaşanılan gerçeklerin peşinden koşarak siyaset yapmalıyız. O dönemde iki taraftan 500 yıldır bir arada yaşayan topluluklar kışkırtıldı. Sonrasında yaşanan çok büyük bir acı süreç var. Göç yolunda dökülen yaşlar anavatana bereket olmuştur. Ulusal kurtuluş savaşımızı birlik ve beraberlik içinde gerçekleşmiştir. Savaştan sonra 1 metrekare bile kaybetmedik. Bundan sonrada herhangi bir kayıp yaşamayacağız. Bu toplantılar çok önemlidir. Ayrımcılığa karşı bütünleşmeliyiz. Balkanlarda yaşanan acıları görerek ortak değerleri sahip çıkmamız gerekmektedir. Etnik ve dini temelli ayrımcılıkların ortadan kalkacağı eşitliğin yaşandığı bir ulusun parçası olmanın verdiği mutluluğu yaşamaktayız. Suriye ve Irak yaşananlar çok iyi irdeleyerek bu yönde kendi siyasetimizi belirlememiz gerekmektedir” diye konuştu. 

Açılış töreni sonunda Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’e, 10 Kasım’da Cumhuriyet Meydanı’nda 2 bin 400 kişi tarafından oluşturulan portrenin çekilmiş fotoğrafını hediye etti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi sergi alanında yer balkan savaşlarını anlatan 37 fotoğrafında sergisi açıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İP: İzmir ulaşımı, deniz feneri sanıklarına eslim edilemez
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. H. Tugay ...
Ulaşım zammı soluğu mahkemede aldı: DP’den dava!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen ulaşım zammı tarifesinin ...
AK Parti 'Atatürk ve Laiklik'i o yeminden çıkarıyor
AK Parti’nin başkanlık modelini önerdiği yeni anayasa çalışmasında, yemin ...
 
Asıl tehlike ‘AK Parti içindeki’ AK Parti!
İktidar Partisi İzmir’de ‘zafer’ kazanmayı gerçekten istiyor mu? İstiyorsa ...
CHP’li Susam zeytinyağı için ‘Kamu Spotu’ istedi
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ...
Şengül'den Başkan'a: Beceriksizliklerinizle ortamı germeyin
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, ESHOT ihalesi ile ilgili yaptığı ...
 
Türeli: Tirajlar düştü yönetmeliğe ne oldu?
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Meclis menüsüne 'Muharrem orucu' ayarı
CHP'li Sabahat Akkiraz'ın 'Muharrem orucu'yla ilgili başvurusu üzerine ...
‘Darbe’ sorularına yazılı yanıt verecek
Darbeleri Araştırma Komisyonu, Başbakan Erdoğan’ı dinlemek için davette ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva