HABERLER>OTOMOBİL
10 Ekim 2019 Perşembe - 11:52

Taksicilerin Başkanı Anık’tan muhalefete: Beni sallarlar ama yıkamazlar!

Araçlara takılacak kameralar üzerinden hedef alınmasıyla ilgili konuşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık, “Her şeyi bildiğini iddia eden, kendini mehdi gibi gören dernek başkanıyım diye ortaya çıkan arkadaşımızın açtığı dava var” dedi. Anık ayrıca kendisine yönelik muhalefete, “Muhalefetin de Allah hayırlısını versin. Esnaf bunları da beni de tanıyor. Ben bunlara pabuç bırakmam. Bunlar beni ne kadar sallarlarsa sallasınlar ama yıkamazlar” cevabını verdi.

Taksicilerin Başkanı Anık’tan muhalefete: Beni sallarlar ama yıkamazlar!

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Anık, 2019 yılının sonuna kadar kamera sistemi takma zorunluluğunun 6 bin 500 liraya mal olduğunu belirten ve bu yönde şikayetlerini dile getiren ayrıca dava açan Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala’ya isim vermeden yüklendi.  

Yeni sistem olan ‘Taksim İzmir’in tüm eksikliklerinin tamamlandığını ve en kısa sürede tanıtımının yapılacağını duyuran Anık zamlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

KENDİNİ MEHDİ GİBİ GÖREN, DERNEK BAŞKANIYIM DİYE ORTAYA ÇIKAN BİRİ VAR
Anık araçlara kamera takılması üzerinden kendilerinin hedef alınmasıyla ilgili konuştu ve “Bu kamera takılmasını ben mi istedim? Kameranın takılmasını isteyen İçişleri Bakanlığı… Uygulamayı yapan, karar alan Büyükşehir Belediyesi. Çünkü yetki belediyede. Genelge için karar alınıyor. İzmir’deki 16 bin araç için geçerli. Böyle bir uygulama varken birileri çıkıp sanki bu işin sorumlusu İzmir Şoförler Odasıymış gibi davranıyor. Sanki Türkiye’deki taşıma gurubunu ben yönlendiriyormuşum gibi! Her şeyin sorumlusu olarak beni gösteriyorlar. Bunlar zavallılık. Okuduğunuzu anlamıyorsanız, ne yaptığınızı bilmiyorsanız, mevzuattan habersizseniz, bir adamı hedef seçiyorsanız ben bir şey diyemem. Onların seçtiği adam onlara ağır gelir. Ben devletle kavga etmem. Bürokrasi neyse o olur.  Kamerayla ilgili bir arkadaşımız dava açtı. O da idarenin aleyhine sonuçlandı. O da bölge idarede. O beklenirken her şeyi bildiğini iddia eden, kendini mehdi gibi gören dernek başkanıyım diye ortaya çıkan arkadaşımızın açtığı dava var. Her şeyi çok biliyorlar ya. İşleri karıştırmakta üstlerine yok! Şikayet etsinler dava açsınlar, açtıkları dava kendi aleyhlerine sonuçlandı. Senin açtığın ve kaybettiğin bu davadan dolayı yılbaşına kadar herkes kamerasını takmış olacak. Araç devrilerinde de bu isteniyor. Bunlar olacak işlerdi. Arkadaşımız da bu işi hızlandırdı. Çok biliyor, esnafın hakkını arıyor! AVM’lerde bizim taksi duraklarımız var. Buralara gidip ‘bu arabalarda kamera var, buraya sokmayın’ diyor. Üst mahkeme aleyhte karar erirse seninle beraberim. Ama sen ne yaptın? Her şeyi berbat ettin! Bunu araç duraklarına asacağım” dedi.  

İSTEDİKLERİ KADAR SALLASINLAR BENİ YIKAMAZLAR
Sözlerini sürdüren Anık, “Düşmanın hayırlısı olsun derler. Muhalefetin de Allah hayırlısını versin. Esnaf bunları da beni de tanıyor. Ben bunlara pabuç bırakmam. Bunların amacı para para para! Biz önümüze bakıyoruz. Dedikoduyla işim yok. Bunlar beni ne kadar sallarlarsa sallasınlar ama yıkamazlar. Bekliyorlar, nerden soruşturma açtırabiliriz diye düşünüyorlar. İstediklerini yapsınlar. Biz kendi önümüze bakıyoruz, esnafın geleceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.  

15 KASIM’A KADAR YENİ SİSTEMİ TANITACAĞIZ
Yeni sistemin tanıtımı hakkında konuşan Anık, “25 Ekim ile 15 Kasım arasında Büyükşehir Belediye Başkanımızdan lansman için randevumuzu alcağız. Sistemimizi açıyoruz. Esnafımıza duyurulur” dedi.

ZAM  VE YAKIN MESAFE AÇIKLAMASI
Zamlar üzerinden açıklamalar yapan Anık, “Mutlaka fiyat artışı olacaktır. Günü geldiğinde açıklayacağız. Kısa mesafede bir çalışmamız var. İstanbul’da ve Ankara’da bir çalışma başladı. Bu yakın mesafeyi çözeceğiz. Bölge toplantıları yapacağız. Bu konuyu netliğe kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

KORSAN ÇIKIŞI: BİZE DESTEK OLUNMASI LAZIM!
Korsan hakkında da konuşan Anık, “Buna özenen yerel anlamda ve dışarıdan gelen belirli gruplar var. 30-40 tane araç almış sosyal medyadan ilan vererek ‘seni şehrin şu noktasından bu noktaya götürürüz’ diyorlar. Bunların yaptığı işlemler yasal değil. Bu konuda bize destek olunması ve elin taşın altına konulması lazım. Bu araçların kapatılması gerekiyor” dedi.  

SOSYAL MEDYA SİZİ KURTARMAZ
Anık ayrıca sosyal medya üzerinden hedef alınmasıyla ilgili de kısa bir açıklama yaptı ve “Benim hakkımda, oda hakkında istediğinizi yazabilirsiniz ama sosyal medya sizi kurtarmaz” ifadelerini kullandı. 

 
Gar Katliamı'nda can veren 103 kişi İzmir'de unutulmadı
 
Kasaplar Federasyonu: Ete bir-iki ay zam yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi!
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 7 Ekim'den geçerli olmak üzere otoyol ...
Otomotivde Ortadoğu'ya ihracat yüzde 71 arttı
Otomotiv sektörünün eylül ayında yaptığı ihracat yüzde 0,4 azaldı. AB'ye ...
Volkswagen'den bir kente daha yatırım müjdesi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen Grubu'na ait MAN ...
 
Resmen açıklandı: Volkswagen, Manisa'da şirketi kurdu
Alman otomotiv devi Volkswagen, Manisa merkezli olarak Volkswagen Turkey ...
Taşıt kredisi kampanyasına 2 marka daha katıldı!
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın Otomotivde Yerli Üretime Özel ...
Düşük faizli kampanyaya iki araç markası daha katıldı
Yüzde 0.49-0.69 faiz aralığında taşıt kredisi kampanyası yapan kamu bankaları ...
 
Üç bankada taşıt kredisi oranı düştü
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye'de üretilen binek ve ticari ...
İzmirli taksiciden örnek davranış
ABD’li ve Nijeryalı turistlerin bindikleri taksilerde unuttuğu içinde ...
Korsana büyük darbe!
Kayıtdışı taşımacılık yapanların araçlarının trafikten men edilmesi kanunlaştı, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva