HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2017 Cuma - 12:49

Sürekli açıkladı: Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olacak

Sürekli, Milli Eğitim bakanlığının başlattığı “Yaşayan Diller ve Lehçeler” programı dâhilinde Arnavutça ve Boşnakça dilleri seçmeli ders olarak seçilebileceğini açıkladı.

Sürekli açıkladı: Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olacak

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Milli Eğitim bakanlığının başlattığı “Yaşayan Diller ve Lehçeler” programı dâhilinde Arnavutça ve Boşnakça dilleri seçmeli ders olarak seçilebileceğini açıkladı. Sürekli,  Ortaokullarda 2018 yılından itibaren başlayacak programa öğrencilerin 7 Mart’a kadar bulundukları okul müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığında yapılan ve  Milli Eğitim Bakan yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim Genel müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Varol, Arnavutça Eğitmeni Şevket Balla ve çeşitli Balkan Derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Yaşayan Diller ve Lehçeler” içinde Arnavutça ve Boşnakçanın seçmeli ders olarak okutulması istişare edildi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli, konuya büyük önem verdiklerini belirterek TBMM’ye bu konu hakkında bilgi vereceğini ifade etti.

İzmir milletvekili Sürekli, başta Balkan dernekleri olmak üzere tüm ilgililere bu programın duyurulması konusunda çalışma yapacaklarını söyledi. Sürekli, “Arnavutça ve Boşnakça öğrenmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz 7 Mart Salı akşamına kadar bulundukları okul müdürlüklerine seçmeli ders tercih dilekçelerini vermeleri gerekiyor. En az 10 öğrencinin istemesi durumunda okul Arnavutça ve Boşnakça dil derslerini verilecek. Bu konuyla ilgili talimat 81 ilin valiliklerine ve Milli Eğitim müdürlüklerine bir yazı ile iletildi. Öğrencilerin seçmeli ders olarak Arnavutça ve Boşnakçayı tercih etmesi durumunda, bu okullar için Arnavutça ve Boşnakça bilen öğretmenler alınabilecek. Öğretmenler, başvuru yapan 4 yıllık lisans eğitim almış Arnavutça ve Boşnakça bilen kişiler arasından seçilecek. Seçilen öğretmenler güvenlik soruşturmasından geçtikten sonra ilgili okullarda göreve başlayabilecekler” dedi.

Konuyla ilgili konuşan 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Mart Ay’ı içinde İzmir’de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenleneceğini ve toplantıya Milli Eğitim Bakan yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili Rifat Sait, Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim Genel müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nun katılımlarının yanı sıra Arnavutça ve Boşnakça dillerini kullanan Kosova, Arnavutluk ve Bosna-Hersek gibi ülkelerin Milli Eğitim Bakanlık yetkilileri ile ağırlıklı bu ülkelerden göç edenlerin kurdukları sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin davet edileceğini söyledi.

Sait, Arnavutça ve Boşnakçayı sadece Arnavut ve Boşnak kökenlilerin değil herkesin seçebileceğini ve bu dillerin bilinmesinin ileriki kariyer hayatlarında öğrencilere büyük avantajlar sağlayabileceğini söyledi.

 
Flaş: İşte darbe girişimini yöneten 38 isim
 
Mahkeme Başkanı'ndan darbeci albaya: Köylü Mehmet Ağa bile...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anonim 3 Mart 2017 Cuma 15:06

Milli eğitimin balkan dillerine el atması çok sevindirici bir olay.Çok ta geç kalınmış bir durum.Balkan göçmen dernekleri bu işte öncü olması lazım,yüz yıldan fazla Anavatanımız sürekli değişik sebeplerden göç almakta,bizim gençlerimizin bu göçü bilgileriyle,becerileriyle,çalışkanlıklarıyle,atalarının çok iyi bir idareci olduklarını ispatlamak için,Bulgar dili öğreten kurslara daha fazla ihtiyacın olacağını düşünüyorum.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Işık: Bölgede ciddi bir hareketlilik başladı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Bölgede ciddi bir hareketlilik başladı. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Almanya'ya iptal tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Sivas dernekleri ile ...
Bakan Özlü 'FETÖ temizliği' bilançosunu açıkladı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "FETÖ ile mücadele kapsamında, ...
 
Delican: Halk oyun kurucu olacak!
İzmirlilere ‘Bir ‘evet’le neyin değişeceğini’ birebir anlattıklarını söyleyen ...
Bozdağ: Tam anlamıyla faşist bir uygulama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'daki toplantısının yasaklanmasına ...
"Alman derin devletinin sistematik uygulaması"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'daki Türklerle ...
 
16 Nisan'a doğru!
Ümit Yaldız iki cephede son durumu anlattı
Meclis'te tasarı kabulü rekoru!
TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ...
AK Partili Kaya’dan HDP’li Önder’e sert tepki: Sen İzmir’i bilmezsin…
AK Parti İzmir Milletvekili Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva