HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2016 Pazartesi - 14:02

Sur'u ziyaret eden HDP'lilere tepki!

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, ile bazı milletvekilleri Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde dün bazı sokaklarda sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgedeki esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir grup esnaf HDP'lilere tepki gösterip protesto etti.

Sur u ziyaret eden HDP lilere tepki!

Sur İlçesi'nin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 2 Aralık 2015 günü başlatılan operasyonlar kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı halen 5 mahallede devam ederken, dün saat 08.00'den itibaren 3 mahallenin 14 sokağında uygulanan yasak kaldırıldı.

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, beraberinde milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu partililerle birlikte yasağı kaldırıldığı Hz. Süleyman Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnaflar HDP'lilerle yaşadıkları sorunları dile getirdip, ekonomik anlamla büyük zarara uğradıklarını ve kepenkleri kapatma noktasına geldiklerini anlattı.

PROTESTO ETTİLER

Ziyaret sırasında 10 kişilik esnaf grubu HDP'lilere tepki gösterip, yuhaladı. Tepki gösterenler, "Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan" diye tepkilerini dile getirdi. Bu sırada HDP'lileri koruyan polis ekipleri araya girerek, esnafları sakinleştirip uzaklaşırırken, gerginlik büyümeden önlendi.

Dabanoğlu Mahallesi'nin sokağa çıkma yasağını kalktığı bazı sokaklarında incelemelerde bulanan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sur İlçesi'nde yaşanan tahribata tepki gösteren Baluken, "Sokağa çıkma yasağının bittiği sokaklarda, 6 aya aşkın bir süredir Kürt illerinde uygulanan vahşet yıkım ve katliam tablosunun bir özetini görüyoruz. 21'inci yüzyılda düşünün ki, bir ülke, kendi yurttaşına karşı tankları, topları, ağır zırhlı araçları kullanarak, kent merkezinin kalbinde yıkım tablosu oluşturmuş. Ve bunu hukuka ve kendi yasasına aykırı bir şekilde yapmış" dedi.

Baluken açıklamasında, Dokunulmazlıklarla ilgili Meclis'ten çıkan kararı HDP'ninAnayasa Mahkemesi'ne götüreceği esnada CHP'nin desteği konusuna da değinerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerine yaptığı uyarıya tepki gösterdi.

Baluken, şunları söyledi:

"CHP'nin bu darbe teklifiyle ilgili tutumundan rahatsız olan çok sayıda milletvekilinin olduğunu biliyoruz. 100'e yakın milletvekilinin Antalya kampında da bu konuyu gündeme getirdiklerini ve çok sert tartışmaların yaşandığını biliyoruz. Bu rahatsızlığını dile getiren milletvekilleri arkadaşlar Anayasa Mahkemesi'ne anayasa aykırı bu maddenin iptal edilmesi için başvurmayı düşündüklerini bize illettiler. Ancak bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerini tehdit etmesi tam bir Erdoğantaklidine başvurma yöntemidir. Uzun süredir sarayın savaş ve darbe planlarına eklemlenen bir Kılıçdaroğlu pratiği vardı. Ancak son çıkışla birlikte artık bu eklemlemelerin yeterli olmadığını, onu taklit etmenin daha doğru olduğunu düşünmüş olacak ki, Sayın Kılıçdaroğlu, milletvekillerine baskı kurmaya çalışıyor. 'İmza veririnseniz ya istifa ederseniz, ya HDP'ye gidersiniz' diyor. Gizli oylama sırasında Erdoğan'ın komiserlerinin AKP'li milletvekilleri üzerinde oluşturduğu baskının bir başta türüdür. Milletvekili iradesini hiçe saymadır. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ne olursa olsun, CHP'li milletvekillerinin kararlı bir şekilde anayasa aykırı olan bu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için ya kendi tekliflerine sahip çıkmalarını ya da bugün yarın kamuoyuna deklere edilecek olan HDP'nin metnine imza atmalarını bekliyoruz." (dha/a.a)

 
'Konak için el ele'ye tam not!
 
5 kişi ve üzeri çalışanı olanlar ücretleri bankadan ödeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının şifreleri
Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak'ta 12 Alman vatandaşının öldüğü ve 16 ...
İzmir'de kaçak sigara TIR'ına baskın!
İzmir'de, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 günlük ...
İzmirli avukat Ege'de ada işgali iddiasını AYM'ye taşıdı!
HKP İzmir İl Başkanı avukat Tacettin Çolak'ın, Türkiye'ye ait adaların ...
 
O komutan Kobani’den sonra Türkiye’de!
Önceki gün Kobani’de de PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin de içinde yer aldığı ...
Cezaevinde cinayete ‘süre geçti’ diye tazminat yok!
İzmirli Kılkışlılar, uyuşturucu suçundan hükümlü bulunduğu Afyon E Tipi ...
İzmir’de dehşet: Çöp kamyonu Sevgi Yolu’na girdi!
Bayraklı’da freni boşalan çöp kamyonu ara sokaktan ilçenin en işlek bölgesi ...
 
Karnında mala unutulan hastaya 42 bin lira tazminat!
Nezihe Yılmaz, 8 yıl kadar önce, eski adı Vakıf Gureba olan Bezmialem ...
Dünya İnsani Zirvesi İstanbul'da başladı
Küresel insani yardım sisteminin masaya yatırıldığı Dünya İnsani Zirvesi, ...
GATA'da tedavi gören asker şehit oldu
Genelkurmay Başkanlığı, 12 Mayıs 2016 tarihinde Şırnak'ta devam eden operasyonlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva