HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2024 Çarşamba - 11:28

Şükürer ‘İzmir payı’ dedi, adaylara seslendi: Alacağımız var!

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “Merkezi hükümetimizle ilişkilerin iyi tutulması çok önem taşıyor. İzmir belirli ölçülerde bu durumun handikaplarını yaşadı, yaşıyor. Ülkemizin toplam kaynaklarından İzmir'e ayrılacak pay konusunda, Sayın Adaylar “alacağımız var.” İster iktidar ister muhalefet adayları kazansın, bu konuda doğru iletişimin kurulması bu kentte yaşayanlar açısından hayati ölçüde kıymetlidir” dedi.

Şükürer ‘İzmir payı’ dedi, adaylara seslendi: Alacağımız var!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36’ncı Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı yoğun katılım ile start aldı. İlk bölümünde Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın katıldığı programda konuşan ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, dikkat çekici mesajlar verdi.

“FLAMİNGOLARIMIZ” VE “KUŞ CENNETİMİZ” ÇOK KIYMETLİDİR
Belediye bütçelerinin büyük projeler için yeterli olamayacağını söyleyen Şükürer, “Öncelikle belirtmek istiyoruz ki, İzmir sivil toplum kuruluşları 4,5 milyon nüfusa ulaşmış kentimizin sorunlarına ilişkin, on yıllardır, nerede ise gök kubbede söylenmedik, araştırması yapılmadık, seminerleri düzenlenmedik, öneri raporlara bağlanmadık çalışmalar bırakmamıştır. Böylesi bir birikim İzmir'de yerel yönetim boyutunda icraat yapacak karar vericilerin emrine amade olacağını, tüm sivil toplum kuruluşları adına, ifade etmek isterim. Tabii ki tüm çözüm önerileri temelde kaynak imkanlarına dayanıyor. Belediye bütçeleri, biliyoruz ki büyük projeler için yeterli olamıyor. Bu sebeple, geçmiş Başkanlarımızın da yönlendiği gibi, uluslararası kuruluşlardan uygun faizli ve uzun vadeli finansman temini önem taşıyor. Sayın Hamza Dağ “körfez geçiş projesi” için “Yap İşlet Devret” formülüne işaret ediyor. Bu yöntem Turgut Özal’dan beri uygulanır. Ancak temel kullanım şartı sadece gelir getirici projeler için anlamlıdır. Bu sebeple bahse konu yatırım nevilerinin fizibilitesinde kredi geri ödemelerinin kamuya ilave yük getirmemesi esastır. Yanı sıra, her yatırım bir ölçüde tabiatın istismarı demektir. Ancak artan nüfus da iş-aş ister. Bu sebeple yatırım kararları bu iki oksimoron unsur arasında makul dengeyi gözetmek durumundadır. Bu anlamıyla “flamingolarımız” ve “kuş cennetimiz” çok kıymetlidir ” dedi.

YATIRIMLAR OLACAK
İzmir’in çok yıpratılmış bir kent olduğunu söyleyen Şükürer, “Muhteşem tabiatına çok hoyrat davranmışız. Körfezimizi temiz tutamamışız, tarihsel dokusunu koruyamamışız. Kötü yapılaşmalarımız şimdilerde daha bir konuştuğumuz üzere deprem riskleri nedeniyle kâbusumuz olmuş, oluyor. Ekolojik götürüsü ekonomik faydasının çok üzerinde olan ve kötü işletilen sınai tesislerine, maden işletmelerine hala kolaylıkla yeşil ışık yakıyoruz. Sevgili Başkanlar temel mottomuz, “koruyarak gelişme” olmalı. Hiç şüphesiz yatırımlar olacak, ancak insanlık alemi ve çocuklarımıza olan sorumluluğumuzu da hep ön planda tutmalıyız” şeklinde konuştu.

TOPLANTI DÜZENİMİZDE BUNU BAŞARAMADIK
Şükürer sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

“Tüm değerli Adaylara bir ricamızı iletmek isterim; Tıpkı 70-80 hatta 90'larda olduğu gibi, bir araya gelinse, sohbet ortamının yumuşatıcılığında karşılıklı vaatleri, bizlerin de izleyeceği bir formatta tartışılsa, çok değerli ve geliştirici olmaz mı? Böylelikle bizler yönünden de net karşılaştırma imkânı doğacaktır. Bugün bu toplantı düzenimizde bunu başaramadık. Müsaadenizle bu husus Adaylarımıza sitemimiz olsun.”

AHBAP VE AKRABA KAYIRMACILIĞINA LÜTFEN GEÇİT VERMEYİN
“Sayın adaylarımız; ülkemizin gelir dağılımı bozukluğu ve hayat pahalılığı dar gelirli insanlarımız açısından kavurucu bir sıkıntıya işaret ediyor. Lütfen, sosyal belediyecilik anlayışını, akut ihtiyaç gösteren yatırımların hemen yanında tutunuz. Bu salonda bulunan herkes böyle bir anlayışı gönülden destekleyecektir. Değerli adaylar, ülkemizin kangren olmuş bir hastalığından söz etmeden geçemeyeceğim. Siyaseti meslek edinmiş ve kamu imkanlarından yararlanarak geçimini bu esas üzerinden temin etmeye çalışan her seviyedeki insanları, mümkünse belediyemizden temizlemeye çalışın. Zira, şeffaf belediyecilik kamu vicdanında çok önem taşıyor. Sizlere olan sevgi ve saygımız bu konularda hassas davranılması halinde daha da artacaktır. Diğer bir önemli husus da şu; Bu kentin en büyük organizasyonunu yönetecek kişiler olarak, yöneticilerinizi seçerken, siyasi yol arkadaşlığını tek kriter olarak almayın, yanı sıra; ahbap ve akraba kayırmacılığına lütfen geçit vermeyin. Liyakat hep en önemli tercih sebebiniz olsun. Buna riayet edilmediği haller dışarıdan bakıldığında o kadar açık anlaşılıyor ki, bu durum tüm İzmirlileri derinden yaralıyor. Halkımız, doğal olarak sizlerden iyi hizmet bekler. İyi hizmet, vurguladığımız gibi finansman imkanlarıyla doğrudan ilintili. Bu sebeple “merkezi hükümetimizle” ilişkilerin iyi tutulması çok önem taşıyor. İzmir belirli ölçülerde bu durumun handikaplarını yaşadı, yaşıyor. Ülkemizin toplam kaynaklarından İzmir'e ayrılacak pay konusunda, Sayın Adaylar “alacağımız var.” İster iktidar ister muhalefet adayları kazansın, bu konuda doğru iletişimin kurulması bu kentte yaşayanlar açısından hayati ölçüde kıymetlidir.”

LÜTFEN BU YAPIYA SİZLER DE SAHİP ÇIKINIZ
“Sayın Adaylar; Sayın Aziz Kocaoğlu döneminden gelen ve Sayın Tunç Soyer'in de çok değer vererek sürdürdüğü İEKKK, iş dünyası ile Büyükşehir Belediyesi arasında, karşılıklı besleyici, çok önemli bir istişare platformu. Lütfen bu yapıya sizler de sahip çıkınız. Son olarak; kentimizin kurumsallaşmış sivil toplum kuruluşları olarak bir “takım oyunu” anlayışı içerisinde, iş birliği imkanlarına her daim açık olduğumuzu tekraren belirtirken, sizlerden de sahici karşılıklar göreceğimizi umut ederek, sözlerime son veriyorum.”

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kadın Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmaya devam ediyor
 
Uzmanı uyardı: 'Sessiz iskemi’ye dikkat!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSK 28 Şubat 2024 Çarşamba 13:04

Cemil bey neden yok!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekonomik güven endeksi Şubat'ta düştü
Ekonomik güven endeksi şubat ayında yüzde 0,4 oranında azalarak 99 değerini aldı.
Dövizle ödemeler 6 yıl sonra esnetildi
Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağı 6 yıl sonra bazı alanlar için kaldırıldı.
Ekonomide gözler 3 önemli veride!
Ekonomide gözler birbiri ardına açıklanacak istatistiklere odaklanırken ...
 
Bakan Kacır: Nitelikli üretimin küresel merkezi haline geldik
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "22 yılda oluşturulan siyasi ...
Bankacılar hesapladı: TCMB net rezervlerinde sert düşüş
Bankacıların hesaplamalarına göre, Merkez Bankası (TCMB) net rezervleri ...
PlayStation oyun fiyatlarına zam geldi
PlayStation oyunlarında fiyat artışına gidildi. Oyun fiyatlarına en son ...
 
İzmir'de marketlere ramazan denetimi!
Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan ramazan ayı öncesinde İzmir'de marketlerde ...
Kredi kartı aidatlarına fahiş zam!
Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 artıran bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar yükseltti
Bakan Şimşek'ten kredi kartı açıklaması!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva