HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2021 Çarşamba - 11:43

Soyer, 'mutlaka telefonunuza indirin' dedi... İzmir’in ‘yaşam butonu’ yola çıktı

'Acil İzmir' uygulamasının tanıtımında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilere çağrıda bulundu. Başkan Soyer, " Belki bu uygulama olsaydı, depremden sonra birçok can daha kurtulacaktır. Bizi duyan herkes lütfen bu uygulamayı kullansın. Akıllı kent dediğimiz şey tam olarak bu. Bu uygulama ile kurtarabilecek onlarca can olacak. Deprem coğrafyamızın bir gerçekliğinin sonucu… Her felaketle hatırladığımız bu felaket, depreme karşı hazırlık olmamızı gerekli kılıyor" ifadelerini kullandı.

Soyer,  mutlaka telefonunuza indirin  dedi... İzmir’in ‘yaşam butonu’ yola çıktı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de meydana gelebilecek olası bir deprem durumunda enkazda mahsur kalan vatandaşlara ulaşılmasını sağlamak amacıyla geliştirdiği mobil uygulama olan 'Acil İzmir' uygulamasının tanıtımını gerçekleştirdi.

'Acil İzmir' uygulaması ile depremde enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmayı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca deprem sonrasında gönüllü olarak çalışacak vatandaşlar arasındaki iletişimi ve düzenli gönüllü koordinasyonunu sağlamayı da hedefliyor.

Düzenlenen tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra,Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Kınık Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Ata Temiz,  AFAD ve AKUT personelleri katıldı.

Toplantının başında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ekim İzmir depremi sonrasında yaşanan kurtarma çalışmaları hakkında hazırlanan kısa video gösterimi yer aldı.

HAZIR OLMAK ZORUNDAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Ata Temiz, hayata geçirilen 'Acil İzmir' uygulamasının birçok hayatı kurtaracağına inandıklarını söyledi. Temiz, "30 Ekim  depreminden sonra birçok sorun ile karşılaştık. Tüm bu zorluklar bize ışık tutu ve ne yapabiliriz diye kendimize sorduk. Çalışma arkadaşlarımız ile bir araya gelip Acil İzmir uygulamasını temelini attık. Deprem ülkemizin bir gerçeği ve bizde buna hazır olmak zorundayız. Acil İzmir uygulaması da bu durumda ortaya çıkacak. Umarım hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız ancak deprem anında birçok canı kurtaracağından eminiz" diye konuştu. Temiz konuşmasının ardından hazırlanan slayt ile birlikte uygulamayı katılımcılara ve izleyicilere tanıtıldı.

HERKES MUTLAKA BU UYGULAMAYI İNDİRSİN
Akın'ın ardından kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir kez daha İzmirli olmaktan gurur duyduğunu belirtti. Soyer, "Bugün bir kez daha İzmirli olmaktan gurur duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olmaktan gurur duyuyorum. 30 Ekim İzmir depreminde arama kurtarma çalışmalarının önemini bir kez daha gördük. Deprem sonrası yıkılan binaların altındaki canlarımızı kurtarmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri AFAD, AKUT ve farklı illerden gelen ekipler günlerce süren çalışmalar gerçekleştirildi. Tüm yurttaşlarımızın emekleri ile yüzlerce insanı kurtarabilirdik. 118 can kaybetsek de depremden sonra kurtarılanlar umudumuz olmuştu. Belki bu uygulama olsaydı, depremden sonra birçok can daha kurtulacaktır. Bizi duyan herkes lütfen bu uygulamayı kullansın. Akıllı kent dediğimiz şey tam olarak bu. Bu uygulama ile kurtarabilecek onlarca can olacak. Deprem coğrafyamızın bir gerçekliğinin sonucu… Depreme karşı hazırlıklı olmamızı gerekli… 30 Ekim sonrası önceliğimizin bu çalışmalar olması İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir zorunluluk oldu. Bu uygulama sayesinde şehrimizde meydana gelecek olası bir depremde vatandaşların konumları itfaiye ulaştırılması ve internet bile olmadan bluetooth üzerinden vatandaşlara ulaşabilecekler. Hemşerilerimize en yakındaki toplanma alanlarını da gösterecek olması farklı bir özelliği daha.  Bu uygulamayı deprem öncesi bilgilendirmeleri içerecek ve deprem sonrası ise vatandaşların her türlü yardımı alabilecek şekilde tasarladık. Deprem anında enkaz altında kalacak vatandaşlarımızın kurtulana kadar itfaiye ekipleri ile iletişimini kurmasını sağlayacak çok önemli bir uygulama” dedi.

30 Ekim depreminde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iyi bir sınav verdiğini söyleyen Başkan Soyer, “Hiçbir vatandaşımızı deprem sonrası açıkta bırakmayacağız demiştik, depremden 30 gün ardından hiçbir çadır kalmadı. Başlattığımız yardım kampanyası ile vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını sağladık. Depremde evi zarar görmüş vatandaşlarımızın hak kaybına uğramasına müsaade etmeyeceğiz dedik ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yasamızı geçirdik. İzmir'in yapı envanteri stokunu çıkartacağız dedik ve odalar ile yaptığımız protokol ile 200 milyon TL'lik kaynakla bunun için çalışmaya başladık" diye konuştu.

Acil İzmir nasıl çalışır?
*Acil İzmir mobil uygulaması akıllı telefonların app store ve play store platformlarından ücretsiz indiriyor.

*Deprem sonrası yurttaşların telefona ulaşamadıkları durumlarda dahi uzaktan seslenerek “Beni Bul” komutuyla ya da “Enkaz altındayım” butonu ile otomatik olarak yardım çağrılarını ve konumlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri ile paylaşabilmesini sağlıyor.

*Enkaz altındaki yurttaşların Bluetooth yayını açılır ve sinyal gücü, kalan batarya seviyesi gibi bilgileri Arama Kurtarma Ekiplerine iletiyor.

*17 Mhz ses yayını başlatılarak kurtarma ekiplerinin enkaz çalışma faaliyetlerinde, depremzedenin yerini tespit etmesi kolaylaşıyor. Enkaz altında bulunan yurttaşların sesli komut ile “Konumun ekiplere gönderildi. Korkma, seni bulmamıza çok az kaldı!” mesajı gönderiliyor.

*Çağrı yapan kişi, yanında bulunan kişi sayısını da arama kurtarma ekiplerine, akustik dinleme yönteminde yerini bildirmek amacı ile uygulama üzerinden siren sesi ile işaret verilebiliyor. Yurttaşlar “güvendeyim” butonuyla daha önce oluşturdukları güven odalarında bulunan yakınlarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Birimi yetkililerine konum bilgilerini gönderebilir, güvende olduklarının bilgisini mesajla paylaşabiliyor.

 
Antalya-Denizli yolunda kar engeli!
 
Ege'nin turizm cennetine beyaz örtü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Reyhan Rendeci 18 Mart 2021 Perşembe 18:57

Mükemmel gerçekten. Rabbim muhtaç etmesin tabi ama deprem anında birçok hayatı kurtaracağız kesin. Emeği geçen herkese so suz teşekkürler ??????

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur örgütle buluştu: CHP’nin iktidarı artık çok yakın!
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütünün, Konak’taki 111 Mahalle Temsilcisini ...
Torbalı Belediyesi'nin 3 birimi için inşaat başladı
Torbalı Belediyesi, belediyenin kilit birimleri olan Fen İşleri Müdürlüğü, ...
Cinsiyet eşitliği mesajları otobüslerle yollarda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ...
 
Bayraklı'da trafo tartışması... Başkan Sandal'dan iş birliği çağrısı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Adalet Mahallesi'nde Elektrik ...
Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ...
Bornovalılara 18 Mart’ta ekmek ve hoşaf
Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
 
Mahkeme kararını verdi: Memurlara 'sosyal denge' müjdesi
Gaziemir Belediyesi'nde imzalanan ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ...
İzmir'e Mart karı!
Ödemiş Belediyesi, yurdun batı kesimlerini yeniden etkisi altına alan ...
Çiğli’de 29 yıl sonra bir ilk gerçekleşti: İşçilerin promosyon hasreti son buldu
Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan Toplu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva