HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2021 Çarşamba - 09:09

Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ortak çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temele oturtulması için iş birliği protokolü imzaladı.

Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesiiş birliği ile çeşitli projeler hayata geçiriyorlar. Karşıyaka Belediyesi’nde gerçekleşen ve çeşitli alanlarda ortak çalışmalar yapılmasını amaçlayan protokol Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve İzmir Kâtip Çelebi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse tarafından imzalandı.  Törene Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ertan, Önder Koç veİKÇÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Yasin Bulduklu da katıldı. İmzalanan protokol ile; çeşitli etkinlikler, çalışmalar, araştırmalar ve projeler geliştirerek, Karşıyaka’da her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel çalışmaların birlikte yapılması hedefleniyor. İlk aşamada Kent A.Ş.’ye ait Taypark, Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nin gerçekleştireceği projelerin uygulama merkezi haline gelecek.

“ÜLKEMİZE BİLİMSEL KATKILAR YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. SaffetKöse “Öncelikle Karşıyaka Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ile Karşıyaka Belediyesi arasında imzalanan bu protokol ile Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş.’ye ait Taypark’ta üniversitemizin farklı bölümlerindeki öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, farklı etkinliklerle şehrimize, üniversitemize ve ülkemize bilimsel katkılar yapacağını düşünüyorum. Bu protokolün hem iyi bir örnek olacağını hem de iki kurum açısından iyi bir netice doğuracağını ifade etmek istiyorum. Temel yaklaşımımız, üniversitede üretilen bilginin ve teknolojinin yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili kurumlar aracılığıyla hizmete dönüşmesidir. Bu iş birlikleri bizim için hem şehrin hem kurumlarımızın gelişimi ve ilerlemesi adına önem arz etmektedir. Sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

“BUGÜN ÇOK ÖZEL VE TARİHİ BİR PROTOKOL İMZALADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bugün Karşıyaka ve İzmir için çok özel ve tarihi bir protokol imzaladığımızı düşünüyorum. Kentimizin bilim yuvalarından birisi olan Kâtip Çelebi Üniversitesi’ni temsilen Rektör Hocamız Saffet Köse ile imzaladığımız bu protokol ile; bize ait tesislerden bazılarını öncelikli olarak da Taypark’ı, turizm başta olmak üzere çeşitli organizasyonlar için hem bir eğitim alanı hem de etkinlik alanı olarak kullanılacağız. Biz değerli hocamız ve üniversitemiz ile bundan sonraki süreçte de daha farklı iş birlikleri ile hem kente bilimsel yoldan hizmetler üretilmesi, hem de üniversitemizin gerçekleştirmeye çalıştığı eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmesine elimizden geldiğince destek vermek için, yeni modeller ile çalışmaya çok istekli olduğumuzu söylemek isterim. Değerli hocamıza olumlu yaklaşımları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Ve bundan sonrası için her iki kurum adına, birlikte daha iyi çalışmalar yapmayı diliyorum.” dedi.

 
İzmir'de deprem konutu seferberliği: İlk teslimatlar Ağustos'ta!
 
Davutoğlu'ndan 'Andımız' açıklaması: İhtiyaç yoktur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılara 18 Mart’ta ekmek ve hoşaf
Bornova Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin ...
Mahkeme kararını verdi: Memurlara 'sosyal denge' müjdesi
Gaziemir Belediyesi'nde imzalanan ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ...
İzmir'e Mart karı!
Ödemiş Belediyesi, yurdun batı kesimlerini yeniden etkisi altına alan ...
 
Çiğli’de 29 yıl sonra bir ilk gerçekleşti: İşçilerin promosyon hasreti son buldu
Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel-İş 8 No’lu şube arasında imzalanan Toplu ...
Turuncu Çember SunExpress ile uçuşa geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Vakfı ortaklığı ile başlattığı Turuncu ...
Başkan Soyer'den Güzelbahçe'ye müjdeler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projeleri ile Yarımada'nın gözde ...
 
İzmir Valiliği'nden karantina süresine ayar!
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, İngiltere ve Danimarka'da kente ...
Başkan Selvitopu'ndan sağlıkçılara karanfil
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, özellikle koronavirüs ...
Bucalı gençlerin sınav sürecine destek
Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden ödün vermeden, anaokulundan üniversiteye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva