HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
17 Mart 2021 Çarşamba - 08:57

İzmir'de deprem konutu seferberliği: İlk teslimatlar Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir depreminde yıkılan konutların yerine yenilerinin teslimine ilişkin, "Depremden 10 ay sonra yani 2021 yılının ağustos ayı itibariyle ilk teslimlerimize başlayacağız ve etaplar halinde 5 bin konutun teslimini yapacağız" dedi.

İzmir de deprem konutu seferberliği: İlk teslimatlar Ağustos ta!

Bakan Kurum: İzmir'de ağustos ayında ilk konut teslimlerimize başlayacağız

 

 

 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Depreme Karşı Alınacak Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda sunum yaptı. Kurum, Türkiye nüfusunun yüzde 70'inin ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem tehlikesi altında olduğunu söyleyerek, meydana getirdiği hasar ve can kaybı açısından yüzde 61'lik bir oranla deprem afetinin Türkiye'de yaşanan afetler içerisinde birinci sırada yer aldığını kaydetti.

'İZMİR'DE AĞUSTOS İTİBARİYLE KONUTLARIN TESLİMİNE BAŞLIYORUZ'
İzmir depremi sonrası yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Kurum, "İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde yerinde ve hızlı bir şekilde başlattık. TOKİ eliyle toplam 5 bin konut inşa ediyoruz. İzmir depreminden en çok Bayraklı ilçesi Adalet, Salhane, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahalleleri etkilenmiştir. Bu mahallelerde 75 bin 400 metrekarelik 7 alanda yerinde dönüşüm uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Yine rezerv konut üretiminde kullanılmak üzere Bayraklı İlçesi, Bayraklı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3 milyon 750 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv yapı alanının planlamasını yaptık. Bu alanda inşa edeceğimiz konutların tamamını İzmir'i afetlere hazırlamak için, İzmir'in deprem dönüşümü için kullanacağız. Yerinde yapılacak bin 444 konut, 208 dükkan ile rezerv alanımızda yapılacak 397 konutumuz olmak üzere toplamda yatırım değeri 800 milyon TL olan bin 841 konutun temel atma törenini Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 22 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirdik. Depremden 10 ay sonra, yani 2021 yılının ağustos ayı itibariyle ilk teslimlerimize başlayacağız ve etaplar halinde 5 bin konutun teslimlerini yapacağız" diye konuştu.

'TAMAMLANAN HER YAPIYA ELEKTRONİK ETİKET VERİLECEK'
Kurum, inşa edilen bütün yapıların kimlik kartı olacağını kaydederek şöyle devam etti: "2021 yılının ikinci yarısından itibaren uygulamaya başlayacağımız Bina Kimlik Sistemi (BKS) ile tamamlanan her yapıya sertifika niteliğinde QR kodu ve elektronik etiket verilecek. Teknolojik bir levha halinde binaya monte edilecek sertifika sayesinde o binanın teknik bilgilerine rahatlıkla ulaşılabilecek. Bina Kimlik Sistemi'ne dahil olan binalarda yapı denetimi daha kolay gerçekleştirilecek. Binada izinsiz yapılmak istenen değişiklikler engellenecek ve bu sayede mimari kirliliğin önüne geçilmiş olacak. Binaya yerleştirilecek elektronik etiket sayesinde bina bilgilerine 50 metre mesafeden dahi ulaşılabilecek. Böylece yangın ve deprem gibi afet anlarında bina kat planları, yapının genel verileri ve yapıda ikamet eden vatandaş bilgilerine çok kısa sürede erişilebilecek. Bu yılın sonuna kadar 100 bin binanın bu sisteme geçmesini sağlayacağız. Bina Kimlik Sistemi hem depremle mücadele de önemli bir kilometre taşı olacak hem de yurt içinde ve yurt dışında gayrimenkul sektörümüze olan güveni tazeleyecek, ülkemize katma değer sağlayan yenilikçi bir ürün olacaktır. Nisan ayı içerisinde bakanlıklarımız, özel sektörümüz ve yerel yönetimlerimizle birlikte, deprem dönüşümü ile ilgili çok kıymetli olan bu projemizi milletimizle paylaşacağız." (DHA)

 
Biden'dan göçmenlere mesaj: Buraya gelmeyin
 
Karşıyaka ile İKÇÜ arasında iş birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık açıkladı: Daireye göre otopark zorunluluğu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan yönetmelik taslağına göre ...
Çamlıkküme Planları’na şehir plancılarından itiraz!
Şehir Plancıları İzmir Şubesi, Balçova-Çamlıkküme Nazım İmar Planı Revizyonu planına itiraz etti.
O arazide pürüz kalmadı: Bakanlık onayladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyeti Nevvar Salih İşgören Vakfı’na ...
 
Buca'daki üniversite planlamasına 'ıslah' ayarı!
Buca'da yapılması planlanan İzmir Tınaztepe Üniversitesi planlamasında ...
Öğrenci evi çok, kiralayan yok!
Balçova ve Buca'da binlerce daire, öğrencilerin uzaktan eğitime devam ...
Kentsel dönüşümde 'garantili' model
Kentsel dönüşümü hızlandırmak ve mağduriyetleri önlemek için yeni bir ...
 
Narlıdere'de rakamlar metroyla arttı: 6 milyona daire, 20 milyona villa!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yapımı devam eden metronun 2022 ...
Torbalı Ticaret Odası’ndan zam tepkisi: İnşaat maliyetleri Bitcoin gibi!
Konut stoğunun tükendiğini ifade eden TTO Başkanı Olgun; inşaat maliyetlerine ...
Doğal afetler İzmirlileri kırsal alanlara yöneltti
İzmir'de, koronavirüs salgını sonrası başlayan kırsala yöneliş, yıkıcı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva