HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Nisan 2019 Salı - 11:10

Soyer'den 'büyüme' mesajı ve 'yatırım alanı' çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’i makamında ziyaret eden İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) yönetimi, sektör adına önemli taleplerde bulundu. Yatırım ve üretimin önünü açmadan büyümenin mümkün olmayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Soyer belediye imkanlarının kamu yararına sonuna kadar kullanılacağını söyledi.

Soyer den  büyüme  mesajı ve  yatırım alanı  çıkışı

Yüzlerce mobilyacı esnafı ve binlerce sektör çalışanını temsil eden İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı, EXPO 2015 İzmir Genel Sekreterliği ve Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde Tunç Soyer’in başarılı çalışmalara imza attığını hatırlatan İZMOD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir’i çok daha ileriye taşıyacağını söyledi.

SEKTÖRÜ BİRLİKTE ŞAHLANDIRALIM

Dünya standartlarının üzerinde mobilya üretiminin İzmir’de yapıldığını vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan, sektörün önünün açılması gerektiğini ifade etti. Başkan Özkoparan, “Büyük istihdam sağladığı için önemli ülkeler kendi mobilya üreticilerini destekliyor. Mobilya, cari açık vermeyen Türkiye için önemli bir sektör. İzmir’de üreticinin önünü açarak sektörü birlikte şahlandıralım. Kentimizde en az 3 yeni Mobilya Sanayi Sitesine ihtiyaç var. Karabağlar Mobilya Sanayi Sitesinin altyapı sorunları ivedilikle giderilmelidir. Karabağlar ve Buca ilçelerinde kalan Mobilya Sanayi Sitesinin kentsel dönüşümünde Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonuna ihtiyaç var. Küçük esnafımızın tanıtım ve satış kampanyaları düzenlemesine destek olmak gerekiyor. Yeni dönemde bu desteği sizden göreceğimize olan inancımız tamdır”dedi.

İMKANLAR SONUNA KADAR KULLANILACAK

İZMOD’un verdiği dosyayı inceleyen ve talepleri tek tek not alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yatırım ve üretimin önünü açarak kentte büyüme sağlayacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Soyer, “İzmir birçok konuda liderdir. Bu liderliğini sürdürmesi gerekir. Yatırım ve üretim yapmak isteyenlere alan göstermemiz gerekir. Biz belediye olarak arsa üretmiyoruz. Bizim arsa üretmemiz lazım. Yer göstermemiz lazım. Her türlü yatırımcı için yer göstermemiz lazım. Nasıl büyüteceğiz biz bu şehri yatırımın üretimin önünü açmazsak. Sürekli kendi kendimize devam edersek nasıl büyüyeceğiz. Bizim mutlaka yeni yatırım alanları sahaları arazileri açmamız lazım. Sanayici için de turizmci için de tarım için de. Yapacağız ama bunlar için çalışıyoruz. Belediye imkanlarını sonuna kadar kamu yararına kullanacağız. Mevcut yatırımları da en verimli şekilde kullanacağız”şeklinde konuştu.

Ziyaret programına İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, Başkan Vekili Bülent Şimşek, Yönetim Kurulu Üyelerinden Soner Büyüktalaş, Arif Eroğlu, Hakan Kabayegit, Munir Erol, Alper Bilen, Halil Bal, Tuncay Duğan, Eğitim Danışmanı Zafer Koç ve Basın Danışmanı Nihat Ak katıldı. 

 
Merkez Bankası enflasyon tahminini açıkladı
 
Fatih Terim iki futbolcuyu 'gönderin' dedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da toplu sözleşme bayramı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un ilk icraatları emekçilerle ...
Sakin Şehir'de 'Tohum Takas Şenliği'ne çağrı
Yerel tohumun yaşaması için Tohum Takas Şenlikleri başlatan ve Türkiye’ye ...
Başkan Batur kalemi, kağıdı eline aldı ve...
111 mahalle muhtarlığı bulunan İzmir’in merkez ilçesi Konak Belediye Başkanı ...
 
Başkan Gümrükçü'ye Karadenizlilerden destek
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Genel Başkanı Aydın Özyar, ...
Selçuk'ta leyleklerin yuvaları hazır
Selçuk'ta leyleklerin yuvaları hazır
Balçova'nın yeni ressamları
Semtevleri’nde meslek edinme kurslarına katılan kadınlar, bir yandan da ...
 
Başkan İduğ verdiği sözü tuttu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Karşıyaka'da başarılı öğrenciler ödüllendirildi
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), ...
Menderes’te toplu sözleşme sevinci
Menderes Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva