HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2014 Perşembe - 09:16

Sosyal Demokrat Başkanlar AB ile buluşuyor

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri, 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komiseri Maroš Šefčovič, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, Avrupa Parlamenterleri ve Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve Artis Pabriks ile Brüksel’de görüşecek.

Sosyal Demokrat Başkanlar AB ile buluşuyor

AB bünyesinde çeşitli çalışmalar yapmak ve temaslarda bulunmak üzere AB’nin başkenti Brüksel’e gelen SODEM üyesi Belediye Başkanları ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 6-9 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan, 6000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” etkinliklerine katılacak ve AB kurumları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
 
SODEM Yönetim Kurulu Başkanı  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 6 Ekim 2014 tarihinde, Avrupa Parlamentosunda, 12:00-13:00 saatleri arasında, Avrupa Parlamenteri İsmail Ertuğ ev sahipliğinde, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella ile bir araya gelecek.
 
Ardından Avrupa Parlamentosu üyelerini ve SODEM üyesi Belediye Başkanlarını bir araya getiren “SODEM-AP Buluşması”nda, 13:15’de basın toplantısı gerçekleştirilecek ve AB-Türkiye ilişkileri değerlendirilecek. Toplantıda ayrıca SODEM faaliyetleri AP parlamenterlerine tanıtılacak, işbirliği ve diyalog çalışmalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak.
 
SODEM heyeti saat 17:00’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelecek.
 
6 Ekim 2014 akşamı saat 20:00’de Avrupa Parlamentosu “Members Salon”da Avrupa Komisyonu üyesi Komiser Maroš Šefčovič, Avrupa Parlamenterleri, Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanları İsmail Ertuğ ve  Artis Pabriks ve AP parlamenterlerinin katılımıyla bir kokteyl resepsiyon düzenlenecek.
 
SODEM üyeleri, OPEN DAYS 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası bünyesinde 27 yerel yönetim ile işbirliği içerisinde 3 konferans düzenleyecek ve ileriye yönelik işbirliği, iyi proje paylaşımı konusunda çalışmalar yapacak. Konferans ve işbirliği konuları, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, daha rekabetçi yerel ekonomiler, küçük işletmelerin desteklenmesinde yerel perspektifler olacak.
 
SODEM, sosyal adalet, dayanışma, eşitlik, özgürlükler, demokrasi gibi ortak değerler etrafında üye belediyeleri bir araya getirmektedir. SODEM, misyon olarak kendisine Sosyal Demokrat Belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı belirlemiştir. SODEM çalışmalarını 4 başlık altında yürütmektedir.
 
1.      Üyeleri arasında ve diğer paydaşlar ile iletişim kanalı kurmak ortak işbirliği platformu oluşturmak,
2.      Üye belediyelerinin hedeflerini desteklemek ve savunmak,
3.      Üye belediyelere performanslarını artıracak  hizmetler sunmak,
4.      Uluslararası ve Avrupa seviyesinde temsil.


2011 yılından beri faaliyet gösteren SODEM, 30 Mayıs 2014 tarihinde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Başkanlığında yeni yönetim kurulunu oluşturmuştur.


Türkiye, henüz müzakere sürecinde bir ülkede olsa da,  AB içerisindeki yerel yönetimlerin sürdürdüğü yoğun işbirliği çalışmalarına katılma koşul ve imkânına sahip bulunmaktadır. Bu koşul ve imkandan yararlanarak vatandaşa sundukları hizmet kapasitelerini artırmak isteyen SODEM belediyeleri Brüksel’de çalışmalar gerçekleştirmektedirler.

SODEM heyeti ikili görüşmelerinde, dernek bünyesinde kurulan, çalışma gruplarının temaları çerçevesinde bilgi alışverişi yapacak ve yeni işbirliği fırsatları oluşturacaktır. Bu çalışma gruplarının temaları kadının sosyal hayatta güçlendirilmesi, kent yoksulluğu, gençlerin istihdama katılımı, göç ve entegrasyon, Trakya belediyeleri, hukuk ve mevzuat işleri, kentsel gelişim ve kıyı belediyeleridir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da girişimci kadınlar artık daha güçlü
Urla Belediyesi’nin Urla’daki üretici kadınları sosyal ve ekonomik hayata ...
Başkan Arslan yaşlıları unutmadı
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kurban Bayramı öncesinde İlk ziyaretini ...
Balçova’da engelleri kaldıran masa!
Balçova Belediyesi tarafından yeni oluşturulan Engelli Hakları Masası, ...
 
Başkan Akpınar sert konuştu: Tribüne oynamayın!
Meclis oturumunda Yamanlar’a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ...
Karşıyaka’da sanat sokağa taştı
Kültür ve sanat etkinliklerini kentin her sokağına taşımak için çalışma ...
Narlıdere Kadın Danışma Merkezi’nden yeni sezona hızlı başlangıç
Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş Kadın Danışma Merkezi, Yaz döneminin ...
 
Dünya mirası Bergama örnek olmaya devam ediyor
Kapsamlı ve özverili bir çalışma yürüterek Unesco Dünya Mirası Listesi’ne ...
Karabağlar Kurban Bayramı’na hazır
Karabağlar Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Kurban Bayramı’na ...
Güzelbahçe’nin yolları güzelleşiyor
Güzelbahçe Belediyesi, ilçede Avrupa standartlarında kilit parke yol ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva