HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2012 Pazar - 11:53

Son yılların en ilginç mudi batık banka öyküsü

Leyla Gaytan'ın dilencilik yaparak biriktirdiği 108 bin dolarını yatırdığı Egebank'a bir gün sonra BDDK el koydu. Gaytan'ın offshore hesabında olan parası 'garanti dışı' denilerek iade edilmedi. Gaytan'ın başvurduğu mahkeme davayı reddetti. Ancak Yargıtay, 'dolandırılmış olabilir' diyerek kararı bozdu

Son yılların en ilginç mudi batık banka öyküsü

İSTANBUL - Leyla Gaytan 13 yıldır süren hukuk mücadelesini SABAH'a anlattı. Leyla Gaytan (61) dilencilik yaparak edindiği mütevazı servetini yatırdığı Egebank, bir gün sonra batınca, Gaytan mahkemeye başvurdu. Mahkeme davayı reddetti. Ancak Yargıtay kararı bozdu... Gaytan'ı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile karşı karşıya getiren olaylar zinciri 21 Aralık 1999'da sokaklarda dilenerek biriktirdiği 108 bin doları mesai bitimine yakın bir saatte Egebank'a yatırması ile başladı. Ancak bankaya bir gün sonra yani 22 Aralık 1999'da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla el konuldu. Talihsiz kadın el konulduğunu öğrenir öğrenmez bankaya gitti. Gaytan'a ödeme yapılacağı söylenerek bazı kâğıtlar imzalatıldı. Okuma yazma bilmediği için uzatılan kâğıtların tümünü imzalayan Gaytan, ödeme yapılmasını beklerken hesabındaki paraların kendi rızası ile offshore hesabına aktarıldığını öğrendi.

YARGITAY 'ESASTAN' BOZDU
Bunun üzerine BDDK'ya başvuran Gaytan, 108 bin dolarını istedi. BDDK, Gaytan'ın durumunu inceledikten sonra hesabının güvence kapsamında olmadığı gerekçesiyle ödeme yapılamayacağını söyledi. Gaytan bunun üzerine paranın kendisine iadesi için, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak, bankanın yönetimini devralan TMSF'ye dava açtı. Gaytan, banka tarafından kandırıldığını, parasının offshore hesaplara aktarıldığını gösteren evrakta imzası olsa da okuma yazma bilmediği için imzasının bilgisi dışında attırıldığını savundu. Mahkeme, Gaytan'ın kendi rızasıyla parasını offshore hesabına aktardığına hükmederek iadeyi reddetti. Davayı temyiz eden Gaytan, geçtiğimiz günlerde Yargıtay'dan müjdeli haber aldı.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Egebank yöneticileri hakkında mudilerini dolandırdığına dair davanın halen sürdüğünü gerekçe gösterip, Gaytan'ın da dolandırılmış olma ihtimalini göz önünde bulundurarak yerel mahkemenin kararını esastan bozdu.

'Yıllardır tek uğraşı parasını kurtarmak'
Komşuları , Gaytan'ın yaşadığı sıkıntılara tanık. Gaytan'ın Mecidiyeköy'de dilendiğini söyleyen komşuları, "Parasını kaptırınca psikolojisi bozuldu. Yıllardır tek uğraşı parasını kurtarmak. Sürekli resmi kurumların kapısını aşındırıyor" dedi. Gaytan'ın bir dönem avukatlığını yapan Şükrü Güldoğan da, "Dilenerek geçimini sağladığını ben de bir çok kişiden duydum. Benimle anlaşamayınca dosyasını aldı" diye konuştu.

'Varlık içinde yokluk çekiyorum'
Gaytan, parasını kurtarmak için başvurmadık kapı bırakmadığını söyledi. 108 bin doların yılların birikimi olduğunu söyleyen Gaytan, "Gecekondumu satıp 21 Aralık 1999 günü paramı Egebank'a yatırdım. Sabah oldu bankaya el konuldu. Yıllardır paramı alamıyorum. Hakkım olan paramı istiyorum. Faizi onların olsun, istemem. Evimde elektrikler kesik, sular akmıyor. Varlık içinde yokluk çekiyorum. Dilendiğim zamanlar oluyor. Eşim öldü, kardeşlerim beni kapıya attı. Şimdi de beraber yaşadığım oğlum beni istemiyor. Bir an önce paramı vermelerini istiyorum. Başbakana, cumhurbaşkanına dilekçe verdim" diye isyan etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
28 Şubat soruşturmasında 9 kişi tutuklandı, 7 kişi serbest
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat ...
Titanik'te iki Bingöllü! Yıllar sonra çıkan gerçek
Dünyanın ilk lüks transatlantik yolcu gemisi Titanik’in batışının 100’üncü ...
Sezar’ın ‘Veni, vidi, vici’ sözüne Zile tescili
Zile Belediyesi, Roma İmparatoru Julius Sezar’ın, Tokat’ın Zile ilçesinde ...
 
Aman dikkat! Gıda teröristlerinin yeni hedefi yumurta
Balla başlayıp, tavuk, süt ve et ürünleriyle devam eden gıda teröristleri, ...
Darüşşafaka’da ‘ Vatandaş’ devrimi
Başbakan Erdoğan, ‘Darüşşafaka’nın Başkanı’ sıfatı ile Darüşşafaka Cemiyeti’nin ...
28 Şubat soruşturmasına 3 farklı boyut!
28 Şubat soruşturmasında, Devrimci Karargah davasının sanığı eski Emniyet ...
 
Bakanlık bu sefer kadın cinayeti davasına müdahil
Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı, boşanmak üzere olduğu eşini bıçakla ...
Annelerin gözü arkada kalmayacak
Darüşşafaka'ya artık sadece babasını değil annesini kaybetmiş çocuklar da kabul edilecek.
"Babam resimde bana gülümsüyor"
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva