HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2014 Pazartesi - 09:39

‘Son tekmeyi’ silen bilirkişiye 3 yıl hapis!

Eskişehir'de, üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüleri, kurtarması gerekirken iki kez silen Bilirkişi Serkan Uğurluoğlu hakkında 'gerçeğe aykırı bilirkişilik' suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlendi.

‘Son tekmeyi’ silen bilirkişiye 3 yıl hapis!

İddianamede, “bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaada bulunduğunu ve görevinin gereğini yerine getirdiği sırada gerekli özeni göstermediğini” belirtildi.
 
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesi sonrasında, hiç kayıt yapmadığı iddia edilen Harman Ermek Fırını’nın güvenlik kamerası harddiski, bilirkişi olarak atanan Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’nda verilmişti. Uğurluoğlu, 26 Haziran 2013’teki raporunda, “Fırına ait diskin içeriğinde bir veri tespit edilememiş, disk boş olarak görülmüştür” demişti. Ardından aynı hardisk, Jandarma Kriminal Dairesi’ne gönderilmişti.
 
JANDARMA KURTARMIŞTI
Korkmaz’ın dövüldüğü ana ilişkin görüntüleri kurtararak geri getiren jandarma, hazırladığı raporunda, kayıtların dört kez silindiğini tespit etmişti. Kayıtların ilk olarak 6 Haziran 2013’te, Korkmaz’ı akrabalarıyla birlikte yere düşürüp tekmeleyen fırıncı İsmail Koyuncu tarafından iki kez formatlama yoluyla silindiği ve ertesi gün polise verildiği anlaşılmıştı. Üçüncü ve dördüncü silme işlemlerinin ise 21 ve 22 Haziran’da yapıldığı belirlenmişti. Hard diskin bu tarihte, bilirkişi sıfatıyla görevlendirilen Bilirkişi Uğurluoğlu’nda olduğu, görüntüleri kurtarması istenen bilirkişinin ‘formatlama’ yoluyla silme işlemi yaptığı ortaya çıkmıştı.
 
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Uğurluoğlu, “görüntüleri açmak için çalıştığını ancak başaramadığını, format atmadığını, veri kurtarma programlarıyla aldığı imaj üzerinde çalışma yaptığını, imaj üzerinde bu görüntüleri elde edemeyince disk üzerinde veri kurtarma programlarıyla çalıştığını” anlattı. Kayıtları silmek istese veriler üzerinde yeni kayıt yapabileceğini savunan Uğurluoğlu, diskleri ‘Encase’ ve ‘SFrorensis’ programı ile imaj alarak alarak içeriklerini araştırdığını, silinmiş dosya olması ihtimaline karşılık veri araması yaptığını ve diskin Jandarma’ya gönderilmesi yönünde öneride bulunduğunu anlattı.
 
Savcı Hasan Ali Erkan, “bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaada bulunduğunu ve görevinin gereğini yerine getirdiği sırada gerekli özeni göstermediğini” belirterek, Uğurluoğlu hakkında geçen 11 Kasım’da iddianame düzenledi.
 
Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre iddianamede, Uğurluoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 276. maddesine göre ‘gerçeğe aykırı bilirkişilik’ iddiasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame, Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Bu arada, ana Ali İsmail Korkmaz Davası’na 26 Kasım’da Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. (Radikal)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den lavaş atağı!
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, 'lavaş'ın UNESCO'nun kültürel miras listesine ...
Süleyman Aslan'a milyonluk 'hukuk yardımı' kıyağı!
17 Aralık operasyonu sırasında evindeki ayakkabı kutusunun içinde 4.5 ...
Ankara'da genç kızın kabusla biten SMS sohbetleri!
Nişanlı bir genç kızın yeni tanıştığı erkekle cinsel içerikli mesajlaşması ...
 
Bugün öğretmenlerin günü ama: Yüzde 70'i...
EĞİTİM-İş’in yaptığı ankette araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73’ü ...
İzmir'de kadın cinayetleri protestosu: Durduracağız
İzmir'de toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir ...
AFAD'dan Ermenek açıklaması: 24 saatte 35 metre
AFAD'dan Ermenek'teki kurtarma çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, ...
 
Türkiye'de ilkti kapandı: 140 işçi 1.5 yıldır mağdur!
İzmir'de, Türkiye'nin ilk plastik boru fabrikası olarak kurulan ve borçları ...
İstanbul'daki tekne faciasında flaş gelişme
Rumeli Feneri açıklarında meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği ...
Kan donduran gerçek: Afgan kaçaklar...
Nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Budakdoğanca ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva