HABERLER>EGE
22 Temmuz 2014 Salı - 12:07

Somalı madencilere ilk evler Beşiktaş Belediyesi’nden

Soma’da 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal eden İstanbul Beşiktaş Belediyesi, buraya harcanacak parayla madencilerin aileleri için 30 daire satın aldı. Kaloriferli, beyaz eşyaları ve oturma gruplarıyla dayalı döşeli hazırlanan Soma'daki daireler, ihtiyaç sahiplerine, Kadir Gecesi'nde noter huzurunda yapılan çekilişle teslim edilecek. Konut yardımını organize eden Devrim Bağdatlı, "Acılı ailelerimiz için her şeyi düşündük. Tüm ihtiyaçları ellerinin altında olacak" dedi.

Somalı madencilere ilk evler Beşiktaş Belediyesi’nden

MANİSA - Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta çıkan yangın sonrasında 301 işçi hayatını kaybetti. Faciada kurtarma çalışmaları henüz devam ettiği sırada maden sahasına gelen ilk isimlerden birisi ise CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar oldu. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'la birlikte gelip çalışmaları yerinde takip eden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşen Murat Hazinedar, geniş kapsamlı olarak yapmayı planladıkları19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal ettiklerini ve bunun için harcanacak parayla, madenciler için ev kampanyası başlattıklarını açıkladı.
 
Ev yaptırmak için arsa tahsisi konusunda Soma Kaymakamlığı'na müracaat eden Beşiktaş Belediyesi, inşaat sürecinin uzun sürmesini göz önünde bulundurarak, ilçede inşaatı devam eden mevcut siteleri yapan müteahitlerle görüştü. Bu görüşmeler sonrasında da Esentepe Mahallesi'nde, inşaatı tamamlanan siteden 30 daire satın alındı. Dairelerin iç dizaynı, madenci ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapıldı. Dört bloktaki toplam 30 dairenin, merkezi sistem kaloriferli olacağı, beyaz eşyadan koltuk takımlarına, yatak odalarından perdelerine kadar tüm ihtiyaçlarının da yine belediye tarafından karşılanacağı belirtildi.
 
DAİRELER KURAYLA DAĞITILACAK
Bu arada dayalı döşeli olarak dağıtılacak evlerin ihtiyaç sahibi acılı ailelere ulaşması için de, belediye görevlileri, Soma Kaymakamlığ, Soma Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü'nde araştırma yaptı. Bu araştırmalar sonrasında evi olmayan ailelerin isimleri tek tek belirlendi. Evlerin 23 Temmuz Çarşamba günü Kadir Gecesi teslim edilmesi planlandı. Beşiktaş Belediyesi, Kadir Gecesi Soma'da hem iftar verecek hem de daireler, isimleri belirlenen ailelere, noter huzurunda çekilecek kura ile teslim edilecek.
 
TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar adına projenin detaylarını takip edip dairelerin hazırlanmasını sağlayan Devrim Bağdatlı, acılı ailelere böyle bir destekte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Bağdatlı, "İşçilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ev yaptırmak yerine hemen ev almayı, gerek Başkanımız Murat Hazinedar gerekse belediye yönetimimiz uygun buldu. Bunun üzerine bu sıfır daireler satın alındı ve ailelerin ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edildi. Şimdi inşaat tamamlandı. İç döşemeleri tamamlanmak üzere. Bunun sonrasında hak sahiplerine dağıtacağız. Anahtar teslimi olacak. Aileler, her şeyiyle kendileri için hazırlanmış dairelere taşınıp, bundan sonraki hayatlarını burada devam ettirebilecekler. Biz belediye olarak her zaman onların yanında olacağız" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’de yine deprem: Bu kez 3.5’le sallandı
Ege Denizi'nde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
13 günlük bebeği çöpe attılar!
Denizli’de Merkezefendi İlçesi'nde, çöpten bebek ağlama sesi gelmesi üzerine ...
Marmaris'te 10 kişilik İsrail protestosu
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 10 kişilik bir grup, İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto etti.
 
Spil'in 14'üncü endemik türü 'safran'
Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza ...
Bodrum'da gay barda şovmene dayak iddiası
Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir barda 'Madam Marika' karakteriyle şov ...
'Çatı aday' İhsanoğlu'na Denizli’den ortak destek
Denizli'de, yedi partinin il başkanları düzenledikleri ortak açıklamayla ...
 
Antik Kent’te bin 500 yıllık keten parçası
Denizli’nin Eskihisar Mahallesi yakınlarındaki Laodikya Antik Kenti'ndeki ...
Sinek gözüne yumurtladı!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde 29 yaşındaki Mehmet Orhan'ın sinek kaçan gözünden ...
Cunda Adası’nda sokak ortasında cinayet!
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Cunda Adası'nda çıkan kavgada, İstanbullu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva