HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2020 Cumartesi - 15:13

Sokağa çıkma yasağına İzmir’in siyasilerinden tepkiler!

CHP ve İYİ Partili siyasiler bakanlık tarafından alınan sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösterdi. Sokağa çıkmanın yasaklanma saati ve uygulamasına eleştiriler getirildi.

Sokağa çıkma yasağına İzmir’in siyasilerinden tepkiler!

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de koronavirüs salgını ile mücadele edilirken önceki akşam İçişleri Bakanlığı, İzmir’in de aralarında bulunduğu 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan etti. Karar sonrasında sosyal medyaya yansıyan bazı görüntüler oluştu. Vatandaşlar market, fırın, benzinlik ve ATM’lerin önünde kuyruklar oluşturdu.

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ve İYİ Partili siyasiler kararın açıklanma saatine ve uygulamaya tepki gösterdi.

İşte o çıkışlar:

İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: Sokağa çıkma yasağını ilan etmeyi bile planlayıp beceremeyen bir hükumet tarafından yönetilmek içimizi acıtıyor. Yazık bu ülkeye!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan:  Evde ekmek yok, ilaç ihtiyacı olan var! Sokaklar kuyruk dolu. Haftalardır uygulanan sosyal izolasyon bir gecede hiç edildi! Kriz yönetimi ne bilmiyorlar! Liyakatsiz ellerde doğru bir karar, koca bir yanlışa döndü! Ancak Koronavirüs yayılsın isteyen bir kafa bunu yapardı! Bravo. İnsanların acil ihtiyaçlarının karşılayacağı yerlerin açık olacağını neden önceden açıklamadınız? 9 Nisan'da alınan kararı neden yasağa 2 saat kala açıkladınız? Gecenin hayrından gündüzün şerri iyidir der büyükler. Bunu da bilmiyorlar. Sabah neden açıklamadınız? Sokaklardaki kuyrukların sorumlusu, 9 Nisan'da alınan kararı yasağa 2 saat kala duyuranlardır! CHP'li belediyelerle uğraşmaktan başka bir iş yapmayanlardır! Yönetemiyorsunuz, dökülüyorsunuz. Bırakın belediyelerimiz yapsın! Fırıncılar Odası Başkanı'na sokağa çıkma yasağını haber verip, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na haber vermemişler! Korona günlerinde yaptığınız siyasetiniz batsın! Sizin yöneteceğiniz kriz bu kadar olur. Kininizde boğulun!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Cuma akşamı saat 22.00'de yasağa 2 saat kala bütün marketler kapalıyken sokağa çıkma yasağı! Herkeste panik ve izdiham.Tamam sokağa çıkma yasağı ilan edilsin dedik ama baskın basanındır anlayışıyla değil. Hayırdır devlet vatandaşına gol mu atıyor?

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Sokağa çıkma yasağını gece saat 22.00’de duyurmak hangi aklın eseridir. Hazırlıksız yakaladığınız insanlarımızı gece yarısı sokağa döktünüz. Onbinlerce insanımız ekmek ve gıda kuyruğuna girdi. Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Bu gece panikle sokağa çıkanları tehlikeye attınız.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: An itibariyle sokaklar bu durumda hem geç kalmış hem de halkı hazırlamadan alınmış bir karar. Millet 20 gün uydu yasağa şimdi evlerine hasta dönecekler. Bulaşı durdurayım derken bulaşı artıran bir karara dönüştü.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Sokağa çıkma yasağını, vatandaşa önceden haber vermeksizin market, bakkal ve büfelerin tamamı kapandıktan sonra ilan ülkeye Türkiye denir!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: İzmir'in birçok yerinde insanlar alışveriş yapmak için sokağa dökülmüş durumda. Alınan tedbirler yurttaşlarımızı korumaya yönelik olması gerekirken panik havası yaratmıştır. 2 günde yaratılmak istenen izole ortam şimdiden amacının dışına çıkmıştır.

CHP İzmir Milletvekili Sevdan Erdan Kılıç: Temas, izolasyon bir anda yerle bir oldu. Bütün marketler, fırınlar, sokaklar insan seli. Plansızlığın kitabını yazdı iktidar akşam. Genelgesiz ve 2 saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağı  sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Akıl var izan var!

 
Pınar Karşıyaka'da sadece Taylor kaldı
 
Bakanlıktan flaş karar: O araziler kamulaştırma dışına çıktı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalçın 11 Nisan 2020 Cumartesi 20:21

Biz çok adaletli davrandık bir sağdan bir soldan astık diyen darbeci faşistler bile bu milleti ekmeksiz bırakmamıştı bu neyin paniği arkadaş.

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet79 11 Nisan 2020 Cumartesi 17:06

Size katılmıyorum, daha erken duyurulsaydı gün boyu izdiham olacaktı, marketler talan edilecekti, yasak haberi asıl daha geç saatte duyurulmalıydı.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den sağlık çalışanları için kanun teklifi!
CHP, sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesi için hazırladığı ...
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir'de yoğun bakımlarda son durum ne?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, bazı ...
'Küresel çapta ekonomik krizle karşı karşıyayız'
Türk Konseyi Liderler Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ...
 
AK Partili Sürekli'den Türk Emniyet Teşkilatı mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Türk Emniyet Teşkilatı’nın ...
CHP’li Sındır: Atanan öğretmenlerimiz ortada kaldı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ataması gerçekleşen fakat koronavirüs ...
CHP’li Polat: Maske ihracatı yapan firmalar açıklansın
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, koronavirüsü salgını ...
 
AK Partili Dağ sosyal mesafeye uydu, zirveleri uzaktan gerçekleştirdi!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, koronavirüs salgınıyla ...
CHP İzmir’in patronu Yücel açıkladı: Kardeş ilçe uygulamasına geçtik!
İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar gereği CHP’nin iktidarda ...
Yabancıya toprak satışına sınırlama talebi
CHP'li Ali Mahir Başarır, son 18 yılda 115 milyon metrekare toprağın yabancılara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva