HABERLER>DÜNYADAN
26 Ağustos 2014 Salı - 12:36

Şok Türkiye iddiası: 10 dolara cihat turu!

İngiliz basını Türkiye sınırından her gün 20 cihatçının Suriye ve Irak’a geçtiğini, sınırdaki görevlilerin de bu duruma sadece 10 dolar karşılığında göz yumduğunu iddia etti.

Şok Türkiye iddiası: 10 dolara cihat turu!

Daily Mail gazetesi muhabiri Sam Greenhill imzasıyla yayımlanan haberde, Avrupalı cihatçıların Türkiye sınırlarının “rahatlığından” yararlanarak oldukça kolay bir şekilde Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldığını, hatta bu rotanın “Cihat Ekspres” ya da “Cihada giriş kapısı” olarak adlandırıldığını yazdı.
 
Haberde Avrupalı cihatçıların sınır görevlilerine sadece 10 dolar rüşvet vererek güvenli bir şekilde Suriye’ye geçtiği ve savaşta ihtiyaç duyabilecekleri tüm malzemeleri de Türkiye’deki mağazalardan aldığı öne sürüldü.
 
SPA REZERVASYONU YAPTIRMIŞLAR
İngiliz cihatçıların turist gibi davranarak Antalya’ya ya da doğrudan Hatay havalimanına gittiği ve buradan IŞİD içindeki bağlantılarının yardımıyla Suriye’ye geçtiği belirtildi.
 
Haberde İngiliz Müslümanları cihada çağırdıkları video ile ünlenen Cardiffli militanlar Nasser Muthana (20), erkek kardeşi Aseel Muthana (17) ve Reyaad Khan’ın (20) da Antalya’daki bir spa’ya bir haftalık rezervasyon yaptırarak Türkiye’ye geldiği ancak otelde sadece bir gün kaldıktan sonra Konya üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına katıldığı belirtildi.
 
İngiliz cihatçıların kaldıkları otelde sadece boş bavullar ve bir tıraş makinesi bıraktığı ifade edilirken, bu eşyalara daha sonra İngiliz istihbarat ajansı MI6’den ajanların el koyduğu bildirildi.
 
“REYHANLI CİHATÇILARIN ALIŞVERİŞ MERKEZİ”
Gazete konuyla ilgili haberinde Reyhanlı’da dükkan işleten Ebu Salih isimli bir adamın da ifadesine yer verdi. Ebu Salih Avrupalı cihatçıların dükkanından “av bıçağı, dürbün, kamuflaj kostümü” gibi savaşta kullanabilecekleri malzemeler satın aldığını belirtti.
 
Dükkan sahibi, bir keresinde sakallı bir adamın kendisine nakit 50 bin dolar vererek yedek AK-47 şarjörlerini taşımak için bin adet şarjör yeleği satın aldığını söyledi.
 
Haberde yakın zamanda 30 kadar İngiliz cihatçının Reyhanlı’daki bir otelde konakladığı ve buradan sınırı geçerek Suriye’ye ulaştığı da belirtildi.
 
Kilis’te ise İbrahim isimli bir kaçakçının İngiliz cihatçıları sınır görevlilerine sadece 10 dolar rüşvet vererek Suriye’ye götürdüğünü iddia ettiği aktarıldı.
 
“ASKERLER KAÇAKÇILARI GÖRMEZDEN GELİYOR”
Daily Mail muhabiri Türkiye- Suriye sınırını geçmenin ne denli kolay olduğuna bizzat tanıklık ettiğini de belirtti. Haberde Türkiye’den Suriye’ye giden kaçakçılık rotalarından birini takip ettiğini belirten gazeteci, gündüz sınırı kaçakçılarla birlikte geçmeye çalışırken yanlarından bir kamyon dolusu askerin geçtiğini ancak askerlerin kaçakçılara neredeyse hiç bakmadıklarını öne sürdü.
 
Haberde cihatçıların da gün batımından sonra aynı rotayı kullandığı ve Suriye’ye giderken çoğu zaman hiçbir yetkiliyle karşılaşmadıkları belirtildi.
 
VALİNİN SÖZLERİ HATIRLATILDI
Haberde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in ise Avrupalı cihatçılarla ilgili iddiaları “şehir efsanesi” olarak tanımladığı belirtildi.
 
Ancak Daily Mail, Lekesiz’in üstlerine ilettiği gizli bir yazıya ulaştıklarını ve bu belgede valinin, 15 Mart’ta Türkiye’den Suriye’ye yaklaşık 150 silahlı militanın geçtiğini ve bu militanların geçişten önce Reyhanlı’daki bir otelde kaldıklarını panik dolu bir tonla üstlerine aktardığını iddia etti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den habersiz Libya operasyonu!
Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, ABD'ye haber vermeden Libya'da askeri ...
Bağdat'ta yine kanlı gün: 8 ölü
BAGHDAD (AP)’nin haberine göre Irak’lı yetkililerin yaptığı açıklamada ...
71 liraya akıllı telefon!
Firefox tarayıcısıyla ünlü şirket Mozilla, yeni akıllı telefonuyla çok ...
 
ABD’nin bir gözü de Suriye’nin IŞİD’inde!
ABD Başkanı Obama'nın IŞİD mevzileriyle ilgili istihbarat edinmek amacıyla ...
Ukrayna parlamentosu feshedildi
Rus yanlısı devrik lider Yanukoviç destekçisi çok sayıda parlamenter olduğunu ...
Boko Haram'dan hilafet ilanı
Nijerya'nın kuzeydoğusunu ele geçiren Boko Haram örgütü bölgede hilafet ilan etti.
 
Schwarzenegger ve Stallone'den İsrail'e destek
İsrail’in Gazze’de bir ayı aşkın süredir yürüttüğü operasyona Hollywood’un ...
Devrim: Depremi önceden haber verdi!
Berkeley Üniversitesi’nde geliştirilen erken uyarı sistemi, San Fransisco'da ...
Fransa’yı sarsan istifa: Hükümette deprem
Ekonomi Bakanı Montebourg'un hükümete yönelik sert eleştirileri istifa ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva