HABERLER>DÜNYADAN
23 Şubat 2016 Salı - 12:28

Şok iddia: Putin, Erdoğan'ı nükleerle tehdit etti!

'Irangate' skandalı sırasında Associated Press ajansının Orta Amerika muhabiri olan ve skandalın aydınlatılmasında büyük payı olan ünlü araştırmacı gazeteci Robert Parry, Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı nükleer silah kullanmakla tehdit ettiğini öne sürdü.

Şok iddia: Putin, Erdoğan ı nükleerle tehdit etti!

1980’li yıllarda patlak veren Irangate skandalının ortaya çıkmasında büyük payı olan ABD'li ünlü araştırmacı gazeteci Robert Parry, Türkiye-Rus gerginliğiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Parry, Moskova’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, "taktik nükleer silah kullanmakla" tehdit ettiğini ileri sürdü.

ABD yönetim kademesinden bazı kişilerin İran’a silah satması ve buradan elde edilen gelirlerin yasa dışı bir şekilde Nikaragua’da solcu gerillalara karşı mücadele eden antikomünist Kontraları desteklemek için kullanıldığının ortaya çıkmasıyla patlayan "Irangate" skandalı sırasında Associated Press ajansının Orta Amerika muhabiri olan ve skandalın aydınlatılmasında büyük payı olan ünlü araştırmacı gazeteci Robert Parry, 1995 yılından beri Yazı İşleri Müdürlüğü’nü yaptığı Consortiumnews.com adlı haber sitesinde, Türk ve Suudi askerlerinin Suriye’ye kara harekatı düzenleyeceği yolundaki haberleri kastederek, "Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova’nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi" diye yazdı.

'TOPYEKÜN BİR NÜKLEER SAVAŞA DÖNEBİLİR'
Perry, Türkiye’nin NATO üyesi olması dolayısıyla böyle bir çatışmanın süratle topyekün bir nükleer savaşa dönüşebileceğini ileri sürdü. Associated Press (AP) dışında yıllarca Newsweek dergisinin muhabirliğini de yapan ve CIA’nin Nikaragua’da yürüttüğü psikolojik savaşı belgeleriyle kitap haline getiren Perry, 18 Şubat’ta Consortiumnews.com’da yayımlanan "El Kaide uğruna nükleer savaş riskine mi giriyoruz?" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

'EĞER TÜRKİYE VE SUUDİ ARABİSTAN SALDIRIRSA...'
"Başkan Barack Obama Salı günü gazetecilerden soru alırken sorulması gereken ama sorulmayan soru, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’yi işgal etmesini engelleyip engellemediği idi. Çünkü kirli Suriye savaşının bir Üçüncü Dünya Savaşı’na ve muhtemelen de nükleer bir hesaplaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceği konusu bu soru etrafında dönmekteydi. (Suriye sınırına yığdığı yüz binlerce askerle) Türkiye ve (ileri teknolojili hava kuvvetiyle) Suudi Arabistan dediklerini yapar ve aralarında El Kaide uzantısı Nusra Cephesi’nin de bulunduğu muhalif yandaşlarını Rusya destekli güçlü Suriye hükümeti saldırısından korumak için askeri müdahalede bulunursa, o zaman Rusya da Suriye’deki 20 bin civarındaki askeri personelini korumak için bir karar vermek zorunda kalacaktır. Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova’nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi. Türkiye NATO üyesi olduğu için de böyle bir çatışma süratle topyekün bir nükleer savaşa dönüşebilir." (dha)

 
CHP İzmir Silivri’de umut nöbetinde!
 
Bodrum'da dolunay hayran bıraktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik tarih belli oldu: Esad'tan seçim çağrısı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, parlamento seçimlerinin 13 Nisan'da ...
ABD'den Türkiye'ye 'ateşkes' çağrısı!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner Suriye'deki çatışmasızlık anlaşması ...
Bulgaristan Türk diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etti
Bulgaristan, ülkede görevli bir Türk diplomatı, sosyal işlerde görevli ...
 
ABD ve Rusya Suriye'de ateşkes için anlaştı
Rusya ve ABD'nin ortak yaptığı açıklamada, Suriye'de ateşkesin 27 Şubat'ta ...
Ukrayna'dan Rusya'yı kızdıracak şarkı
Ukrayna Mayıs ayında İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak Eurovision ...
ABD’nin resmi kayıtlarına göre PYD, PKK’nın kolu!
PYD, ABD’nin terörle mücadeledeki istihbaratlarını bir araya getiren ana ...
 
Mülteci yurdundaki yangını sevinç çığlıklarıyla izlediler!
Almanya'da bir mülteci yurdunda çıkan yangının sevinç çığlıklarıyla izlenmesi tepki topladı.
Vurulup düşen Filistinli'yi kurşuna dizdiler!
İsrail askerleri Kudüs'teki bir geçiş noktasında bıçakla sınır polisine ...
Ukrayna'da Rus bankalarına saldırı
Ukrayna'da yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiği Maidan Olayları’nın ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva