HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Kasım 2023 Cuma - 11:33

Şoförler Federasyonu İESOB’nin konuğu oldu

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF), yeni yılda uygulamaya girecek olan 'Karekodlu Plaka Sistemi' bilgilendirme toplantısı, İESOB Cemal Tercan Konferans Salonu'nda yapıldı.

Şoförler Federasyonu İESOB’nin konuğu oldu

Ege Bölgesi’ndeki şoför odalarının başkan, yöneticileri ve genel sekreterlerinin katılımıyla yapılan toplantıyı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ile Birlik yöneticileri de sonuna kadar izledi. İESOB’nin ev sahipliğini yaptığı toplantıda şoför odalarının temsilcilerine seslenen İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir’de gerçekleştirilen ulaşım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından, TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın İESOB binasını gezdi. İESOB Başkanı Yalçın Ata Apaydın'a, İESOB Ulaşım Birimi çalışmaları, eğitim tesisleri ve kısa süre sonra faaliyete geçecek olan televizyon stüdyosu hakkında bilgi verdi. 

Karekodlu Plaka
Motorlu taşıt satışı devir tescilinden sonra yeni bastırılacak plakalarda 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ‘Karekod’ uygulamasının yürürlüğe gireceğine dikkat çeken TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, uygulama ile sahte plakaların önüne geçilebileceğini söyledi. 

Plakanın seri numarası, nerede ve ne zaman üretildiğine ait bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınacağını belirten Apaydın, ‘Karekodlu plaka basım işlemleri noterden basım belgesi alan tüm yerler ve Şoförler Odalarında yapılabilecek. Bugün burada ayrıntılı bilgi vermek, kafalardaki soru işaretlerini cevaplandırmak için bir araya geldik. Bizi en iyi şekilde ağırlayan İESOB Başkanı Yalçın Ata’ya ve Birlik yöneticilerine teşekkür ederiz’ dedi.

Ata: Şoför esnafı zorda
Şoför esnafının içinde bulunduğu güç şartlara dikkat çeken İESOB Başkanı Yalçın Ata ise, akaryakıt fiyatlarındaki artışların can yaktığını söyledi.

Ata, ‘Kazanç elde edemeyen esnaflarımız aidatlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Bu durum, odalarımızın gelirlerini de olumsuz etkilemektedir. Birlikler ve odalar yeni projeler üretmeli ve değişime ayak uydurmalıdır.  Odalarımızın sadece plaka basımı konusunda değil, ulaşıma ilişkin birçok konuda yetkilendirilmesi gerekmektedir’ diye konuştu.  

İESOB Türkiye’de tek...
Ege Bölgesi’nden gelen oda temsilcilerine İzmir’deki ulaşım ile ilgili bilgi veren Ata sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İzmir’de 28 şoför ve 20 bine yakın taşımacı esnafı bulunmaktadır. Kentimizde 6361 adet s plakalı servis aracı, 3767 adet taksi, 1180 adet minibüs, 2884 adet güzergah izin belgeli araç ve  5 bine yakın da kamyonet kent ulaşımına katkı koymaktadır.

İESOB, Türkiye’de ulaşım birimi bulunan tek Birliktir. Yerel ve merkezi yönetimle olan iyi ilişkiler neticesinde İZTAŞIT, ENTAKSİ gibi ülkeye örnek projeler gerçekleştirmiştir. İBB ile protokol kapsamında, ticari araç sürücülerine şoför tanıtım kartı eğitimi verme yetkimiz bulunmaktadır. Bu yetki kapsamında, yılda 20 bin şoföre kart düzenlemekteyiz. Ayrıca, geçtiğimiz hafta yaptığımız lansman ile artık kart sürecini de online sisteme taşımış bulunmaktayız. 

Yine belediye ile yaptığımız protokol kapsamında, araçların çalışma ruhsatı başvuruları odalarımız aracılığı ile belediyeye iletilmektedir.

İESOB Binasını gezdi...
Toplantının ardından İESOB Başkanı Yalçın Ata, TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın’a İESOB binasını gezdirerek Birliğin çalışmalarını anlattı. 

Apaydın  İESOB Ulaşım Biriminin çalışmalarını yerinde incelerken, İESOB Başkanı Yalçın Ata ayrıca Birliğin eğitim tesisleri ve kısa süre sonra faaliyete geçecek olan televizyon stüdyosu hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi. 

İESOB tesislerini inceleyen Fevzi Apaydın, İzmir Birliği’nin ülkeye örnek çalışmalar planladığını ifade etti.

 

 
4,5 yılda 125 bin vatandaşa hizmet... Sağlıkta Bayraklı farkı!
 
Aliağa Petkimspor zorlu sınavda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dijital platformlara 166 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı dijital abonelik platformları hakkındaki şikayetler ...
Çin'e ihracat hedefi 12 milyar dolar!
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Çin Uluslararası ...
IFFCO Grup, FELDA IFFCO Gıda’nın tüm hisselerini satın aldı
IFFCO Grup, 26 Eylül 2023 tarihinde %50 ortağı olduğu grup şirketi Felda ...
 
Yılmaz: 100 milyar dolar turizm hedefimiz var
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2028'de 70 milyondan fazla turistin ...
Türkiye yabancı yatırımcının gözdesi konumunda
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye İklimlendirme Meclisi ...
Kurukahveci Mehmet Efendi'den İsrail açıklaması
İsrail askerlerine kahve gönderdiği iddia edilen Kurukahveci Mehmet Efendi'den ...
 
Microsoft yapay zekâ çipini piyasaya sürüyor
Microsoft, yapay zekaya yönelik çipi ile genel amaçlı programlama işlemleri ...
İZTO’da ‘Prestij Kitapları’ tanıtıldı
İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye’nin ilk ticaret müzesi olma özelliğini ...
TÜRK-İŞ, asgari ücret görüşmelerine 4 işçiyle katılacak
Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için aralık ayında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva