HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2015 Cuma - 13:25

‘Siz tatile biz tadilata’ ilk fırça Başkan Piriştina’dan

“Eğitime yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek, eğitim projelerine ağırlık veren Buca Belediyesi yaz tatilinde 40 okulun tadilatını yapacağı projenin startını verdi. ‘Siz Tatile Biz Tadilata’ sloganıyla yola çıkan belediye, 40 günde bitirmeyi hedeflediği çalışmalara, Göksu Mahallesi’nde ki Gazi Ortaokulu’ndan başladı. Eline boya fırçasını alan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk fırçayı kendisini sürdü.

‘Siz tatile biz tadilata’ ilk fırça Başkan Piriştina’dan

Buca Belediyesi “Siz Tatile Biz Tadilata” sloganıyla yola çıkarak yaz sezonunda ilçedeki 40 okulun bakım ve onarımını yapacağı projesine, Göksu Mahallesi’ndeki Gazi Ortaokulu ile start verdi. Başkan Piriştina çalışmalar başlamadan önce Gazi Ortaokulu’nun eksiklerini yerinde inceledi. Piriştina, incelemelerin ardından projenin startını sınıfın duvarını boyayarak verdi.  Eline boya fırçasını alan Başkan Piriştina, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ile birlikte sınıfın duvarını boyadı.



“BUCA’YA YAKIŞIR EĞİTİM KURUMLARI YARATACAĞIZ”
Bucalı öğrencilerin daha temiz ve huzurlu ortamlarda eğitim almalarını hedeflediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu ülkenin, İzmir’in, Bucamızın geleceği çocuklarımızın yaz tatili sonrası döndüklerinde daha iyi ortamda eğitim almaları ve sağlıklı şekilde yetişmeleri için pırlantalarımızın okullarında tadilata başladık. Öğrencilerimiz zor şartlarda, bazen imkansızlıklarla eğitim mücadelesi veriyorlar. Biz de bir çalışma yaptık ve 80 okul içinden acil olan 40’ını belirledik. 40 gün 40 gece uyumazsak bunu tamamlarız dedik. Daha mutlu, huzurlu, eğitime ve Buca’ya yakışır eğitim kurumlarını hazırlamak istedik. Okullarda farklı ihtiyaçları var, tamamlayacağız. Bütünsel bakıldığında kaliteli eğitim ortamı ağlayacağız. Çorbada tuzumuz olsun, mücadelede payımız olsun istedik” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZN YÜZÜ GÜLSÜN YETER”
Önümüzdeki sene de diğer 40 okulda çalışma yapacaklarını belirten Piriştina, çalışmalarda toplam maliyetin 1,5 milyon TL olacağını söyledi. Piriştina, “Tüm belediye başkanlarımız aslında bunu yapıyor ama tek tek yapınca hem uzun zamanda bitiyor hem de masraflı oluyor. Şimdi ciddi bir kazanç sağladık. 40 gün sonra çocukların yüzü güldüğünde ne kadar özel bir iş yaptığımızı daha da iyi anlayacağız” şeklinde konuştu.
 
“BÜYÜK BAŞKANA TEŞEKKKÜRLER”
Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur ise Piriştina’ya yardımları için teşekkür etti. Okur, “73 bin öğrencimiz var, büyük bir ilçeyiz. İhtiyaçların karşılanması konusunda belediyemizden isteklerimiz vardı, başkanımız ilgi gösterdi ve bize destek verdi. Ben belediyenin tüm çalışanlarına ve başkanıma teşekkür ediyorum. Bittiğinde daha güzel olacak. Çok sağolsun büyük başkanım. Bizimle beraberliğini sürdüreceğine eminim. Zaten 40 okulla başlıyor, kendisine Buca halkı adına yüzlerce, binlerce kez teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında okullarda önce iç ve dış boya işleri tamamlanacak. Hemen ardından okul içinde bulunan çok amaçlı spor salonları düzenlenecek. Yine okul içinde yer alan engelli sınıfı, tuvalet ile lavabolar, anasınıfı ile çocuk oyun alanlarında da tadilat yapılacak. Ayrıca okul bahçelerinin tümüne de çocukların tiyatro oyunları oynayabileceği, resmi törenlerin yapılacağı tören alanı yapılacak. Okullar 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin kullanımına hazır olacak.

 
İzmir’deki bombacı soruşturmasında yeni bilgiler
 
Köpek kulübesinden bile zehir çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KENT A.Ş. işçisine erken bayram
İşçiden ve emekçiden yana çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, ...
Kemalpaşa’da öğrencilere danışmanlık desteği
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine ...
Gültepeli kadınlardan Pekdaş’a teşekkür
Gültepe Atatürk Meydanı’nda verilen bin kişilik iftar yemeğinde mahalle ...
 
Torbalı yatırımda şaha kalktı: 7 ayda 70 fabrika!
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in bütün yatırımcılara ‘pozitif ...
Doğan’dan Kocaoğlu’na: Köstek olmayın yeter
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ...
Karabağlar’da ibadethanelere bayram temizliği
Karabağlar Belediyesi, yaklaşan bayram ile birlikte ibadethaneler için ...
 
Bornova'nın duvarlarında sanat var!
Bornova Belediyesi Doğa ve Köy Turizmini geliştirmek amacıyla yaptığı ...
İzmir'de bir ilk: Elektrikli otobüs filosu
ESHOT, 12 Ağustos’ta 20 elektrikli otobüs için ihaleye çıkıyor. Sistem ...
Konak Meclisi CHP Grubu’nda ‘gezi’ krizi: 9 üye…
Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde oynanacak Kadın Futbol Takımı’nın ...
 
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva