HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2015 Cuma - 10:39

Torbalı yatırımda şaha kalktı: 7 ayda 70 fabrika!

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in bütün yatırımcılara ‘pozitif bürokrasi, her türlü kolaylık’ çağrısına kısa sürede cevap geldi. Son 7 ayda 70 yeni girişimciye kuracakları fabrikalar için sanayi inşaatı yapı ruhsatı verildi.

Torbalı yatırımda şaha kalktı: 7 ayda 70 fabrika!

İZMİR - İlçede üretim yapan 800 dolayındaki fabrikaya yakın sürede 70 sanayi kuruluşunun daha ekleneceğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, havzadaki mevcut tarımsal potansiyeli, toprağı, suyu doğal yaşamı korurken, sanayininde bu değerler üzerinden gelişmesine hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yanıbaşımızda önemli teşvikler sağlayan Manisa faktörü olmasına rağmen, Torbalı’ya yatırımcıların gösterdiği ilgi bizi mutlu ediyor. Belediye olarak gerek bürokraside sağlanan pozitif yaklaşım, gerekse altyapı ve girişimcilerimizle ile kurduğumuz ikili ilişkilerin geri dönüşü olduğunu görüyoruz. İlçemizdeki fabrikalarda halen 50 binin üzerinde çalışanımız bulunuyor. Bu sayının yeni fabrikaların devreye girmesiyle daha da artacak.”



YAZIBAŞI, PANCAR VE SUBAŞI ARTIK SANAYİ ALANI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘sanayi alanı’ ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı’nda yeni tesislerin hizmete gireceğini, mevcutların ise kapasitelerini artıracağını vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez:

“Torbalı’da sanayinin büyümesinin önündeki en büyük engel olan imar sorunu çözülme sürecine girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘sanayi alanı’ ilan edilen Yazıbaşı, Pancar ve Subaşı bölgelerinde yatırımcı artık daha rahat.100 binlik imar planı hazırlanıyor. Bu 15 yıldır çözüm bekleyen önemli bir sorundu. Bazı itirazlar var, onlar da giderildiğinde yeni yatırımcılar bekliyoruz” şeklinde konuştu



TİCARET ODASI BAŞKANI’NDAN TEŞEKKÜR
Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun ise yerel yönetimlerin yatırımcılara uyguladığı pozitif bürokrasi yaklaşımının  ellerini daha da güçlendirdiğini  belirterek, “İlçemiz; Ege'nin en önemli yatırım kenti haline geldi. Marmara’nın Gebze’si olma yolunda hızla ilerliyoruz. Tabi yatırım açısından cazip bir bölgedeyiz. Ama bu noktada bürokrasi ve yerel yönetimin tavrı da çok önemli. Sanayici kökenli bir belediye başkanımız var. Kendisine desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Torbalı Belediyesi yatırımcının önünü açma noktasında gayet iyi çalışıyor.”

TORBALI İLÇESİ 61 İLİ GERİDE BIRAKTI
Torbalı’nın Türkiye’de gurur verici rekorlara imza attığını, 61 ili geride bıraktığını belirten Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gerek imar servisi, gerekse de ruhsat bölümünde işler seri işliyor. 2014 yılını rekorlarla kapattık. İhracatta 61 ili geride bıraktık. Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına 6 şirketimiz girdi. İzmir'in en büyük 100 şirketi arasına da 15 şirketimiz girdi. Torbalı iş âlemi olarak çalışmaya, istihdam taratmaya, ülke ekonomisine katkı koymaya, çarkları döndürmeye devam edeceğiz.”

 
İzmir’de siyasetin bayram programı
 
İzmir’de iki ilçeye yayılan RES’e bakanlık vizesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 10 Temmuz 2015 Cuma 15:06

İzmir'de bulunan AVM lerin depoları Torbalı'da.Bu mu sanayi? Bunlar mı sanayi çalışanı ? Gayet rahat Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sanayi bölgesi ilan edilen diyor.İzmir'de yapılan yerel seçimleri AKP değil CHP kazandı.Çok övündükleri gökdelenler hissedilen sıcaklığı en az 2 derece arttırıyor hala bunlarda inat.

Yorumu oyla      12      5  
AK BELEDİYECİLİK 10 Temmuz 2015 Cuma 11:31

Bu haberin genlerinde şu vardır arkadaşlar. Ak Partili belediyeler yatırımcının ayaklarına kırmızı halı sererken, CHP karşılarına dikiliyor. Kolay gelsin

Yorumu oyla      13      7  
Erkan Karaoğlu 10 Temmuz 2015 Cuma 11:24

Torbalı'ya neden bu kadar yatırım yapılıyor diye merak ediyordum. yaptığım araştırmalar neticesinde fiziki durumunun dışında yerel yöneticilerin büyük kolaylıklar sunduğu başka bir sanayi bölgesi Türkiye'de henüz bulunmuyor. bende fabrikamı Torbalıya taşıyarak işlerimi büyütmeyi planlıyorum.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğan’dan Kocaoğlu’na: Köstek olmayın yeter
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ...
Karabağlar’da ibadethanelere bayram temizliği
Karabağlar Belediyesi, yaklaşan bayram ile birlikte ibadethaneler için ...
Bornova'nın duvarlarında sanat var!
Bornova Belediyesi Doğa ve Köy Turizmini geliştirmek amacıyla yaptığı ...
 
İzmir'de bir ilk: Elektrikli otobüs filosu
ESHOT, 12 Ağustos’ta 20 elektrikli otobüs için ihaleye çıkıyor. Sistem ...
Konak Meclisi CHP Grubu’nda ‘gezi’ krizi: 9 üye…
Bosna Hersek’in Saraybosna kentinde oynanacak Kadın Futbol Takımı’nın ...
İÜ'ye MÜDEK akreditasyonu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi ...
 
Urla’da sanat engel tanımıyor
Urla Kent Konseyi ve Urla Halk Eğim Merkezi işbirliğiyle açılan Urla Kent ...
İzmir’in dolmuşlarında öğrencileri üzen tarife
İzmir’de bazı dolmuş şoförleri okulların kapanmasını fırsat bilerek öğrenci ...
Usta oyuncu Dormen Selçuk’ta sahne olacak
Selçuk Belediyesi Ramazan ayının huzur ve eğlence içinde geçmesi için ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva