HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2013 Salı - 14:23

Silivri’de bacağı kırılan Vekil Tanal ameliyat oldu

Ergenekon davasını takip etmek üzere gittiği Silivri'de duruşma salonuna ulaşmak isterken güvenlik barikatının üzerinden atlayarak sol ayak topuğunu kıran CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, tedavi gördüğü Yeşilköy İnternational Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Silivri’de bacağı kırılan Vekil Tanal ameliyat oldu

İSTANBUL - Tanal, "Dün ayağım kırıldı. Duruşma da 11 Mart'a ertelendi. Ben bastonlarla dahi olsa yine o duruşmaya gidip izleyeceğim. Nerede bir hukuksuzluk, adaletsizlik varsa onun karşısına dikileceğiz ve mücadele edeceğiz" dedi.

Ameliyata girmeden önce Hastanedeki özel odasında konuşan Tanal sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Tanal, "Yaklaşık iki buçuk metre yükseklikteki bariyerden atlamam nedeniyle ayak topuğumda birden fazla çatlak ve kırık oluştu. Aynı zamanda da topukta çökme var. Ayakta kısalmayı engellemek için bir operasyon geçirmem lazım. Bunun için saat 13.30'da ameliyata gireceğim. Şuan itibariyle ayağımda şişkinlik ve ödem var. Buz koyarak bu durum ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Bu şişkinlik nedeniyle hekimler dün ameliyata alamayacaklarını söylediler" dedi.
 
CHP'Lİ VEKİLDEN İLGİNÇ BENZETME
Tanal, dün Silivri'deki yaşadıklarına değinerek, "Biz ilk olarak duruşma salonunun önündeydik. Emniyet tarafından duruşmaya gelecek olan vatandaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkıldığını duyduk. Biz o tarafa doğru gittiğimizde de hakikaken biber gazı ve su sıkılmış vatandaşların üzerine. Vatandaşa sıkılan suları herhalde dereden vakumlayıp doldurmuşlar. Çünkü vatandaşlara sıkılan tazyikli suyun içinde küçük taşlar ve çakıl parçacıkları insanların kafalarına ve gözlerine isabet ederek, zarar vermiş. Adeta İsrail'in Filistinlilere yaptığını dün güvenlik güçleri duruşmaya gelenlere yaptı. Biz olay yerine gittiğimizde emniyet ve jandarma yetkilileri vardı. İçeriye girmek istedik bu kez de içeri almadılar. Bizde bariyerlerin üzerinden atlamak zorunda kaldık. Bu esnada bu olay başımıza geldi. Sadece biz milletvekilleri değil, dışarı çıkıp da içeri girmek isteyen basın mensuplarını da içeri almıyorlardı. Basın mensuplarına şunu söylediler; 'Siz bulunduğunuz alanın dışına çıkıp çekim yapamazsınız.' Yani halkın haber alma özgürlüğünü de kısıtladılar. Dün oraya gelen insanların tuvaletleri kullanmasına izin verin dedik. Çok insani bir talepti bu ancak tuvaletlerin kullanımına dahi izin vermediler." diye konuştu.
 
"ANAYASAL BİR SUÇTUR"
Konuşmasında "Bir yandan Esad ve İsrail zalimdir diyorlar ama dün güvenlik güçlerinin yaptığı zalimlik onlarınkiyle eş değer durumdaydı" diyen Tanal, "Duruşmalar halka açıktır. Bu şekilde bariyerler insanların önüne konarak insanların duruşmaları izlemesini engellemek başlı başına anayasal bir suçtur. Benim vatandaşıma orada bir zulüm yapılıyorsa bir milletvekili olarak bana düşen vazife kendimi öne atarım, olacak bir darbe varsa ilk önce bana gelsin. Bu şekildeki bir güvenlik ölçüsüzlüğün çok çok ilerisindedir. Burada amaç güvenlik değil, insanları korkutmak ve sindirmektir. Benim ayağım kırıldı. Duruşma 11 Mart'a ertelendi. Ben bastonlarla dahi olsa yine o duruşmaya gidip izleyeceğim. Nerede bir hukuksuzluk, adaletsizlik varsa onun karşısına dikileceğiz ve mücadele edeceğiz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yeşilköy İnternational Hastanesi'nde 13.30'da ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat sürecek olan ameliyatın ardından Tanal'ın ayağının tam olarak iyileşmesinin 2 ayı bulacağı öğrenildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Bu nasıl bir kan davası… Bu nasıl vampirlik?”
Terörle müzakere yapıldığı iddialarına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, ...
Bahçeli uyardı: ‘Sinop’ tekrarlanmasın
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sinop'ta BDP'li vekillerin ziyareti sırasında ...
Berber Volkan Karşıyaka’ya talip: Oyu da var projesi de!
CHP’nin İzmir anketinin Karşıyaka ayağında yılların siyasetçilerinin isimleri ...
 
CHP Buca’da ‘İstifacılar’dan zehir zemberek mektup!
İstifa ederek yönetimi düşüren 9 eski ilçe yöneticisi, tüm delegelere ...
'First Lady' Erdoğan'dan Mısır basınına çarpıcı açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Mısır’da yayımlanan ...
Milli Eğitim'den Cansever'e de sansür
CHP İzmir Mİlletvekili geçen yıl TBMM’de “Torba Yasa” görüşmelerinde okuduğu ...
 
'Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yürütülen müzakere sürecinden İmralı ...
Bakan Bayraktar'dan müteahhitlere yeni hedef: İzmir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitleri başta İzmir ...
CHP’de Genel Merkez’den örgütlere: Alana çıkın!
CHP Genel Merkezi, İzmir’e gönderdiği genelgede toplantıların salonlarda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva