HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2013 Salı - 13:59

“Bu nasıl bir kan davası… Bu nasıl vampirlik?”

Terörle müzakere yapıldığı iddialarına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “İmralı’yla yürüyen süreç masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir?” dedi.

“Bu nasıl bir kan davası… Bu nasıl vampirlik?”

ANKARA - Başbakan Recep Erdoğan, partisinin grup toplantısı için TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, İmralı'ya gidecek 2. heyetin belli olup olmadığı yönündeki soruya ''Henüz yazılı bir müracaat bakanlığımıza gelmedi. Yazılı müracaat geldikten sonra katılacak isimler belli olur'' karşılığını verdi.
 
BDP’nin hükümetten açıklama beklediği açıklamasının hatırlatılması üzerine Erdoğan, ''Hükümetten ne açıklaması bekleniyor? Kim gitmek istiyorsa o yazılı müracaat yapar. O yazılı müracaat üzerine de bakanlık değerlendirmesini yapar'' diye konuştu.
 
Erdoğan, ''Gayrı resmi bildirilen isimlere itirazınız var mı?'' sorusuna ''Yazılı müracaat olmadığına göre bir şeyi değerlendiremeyiz'' diye yanıt verdi.
 
Daha sonra Meclis’e geçen Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda partililere seslendi.
 
İktidara geldikleri dönemdeki Türkiye'nin ekonomik durumuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "2002 yılında Türkiye’yi ciddi bir borç yükünün altındayken devraldık. Göreve geldiğimizde devleti vatandaşa yüklü miktarda borçlu bulduk. 13.5 milyar lirayı hak sahiplerine ödedik. KEY’lerin izini sürdük. 3 milyar lirayı hak sahiplerine teslim ettik, hâlâ da teslim etmeye devam ediyoruz.
 
2001 yılındaki bankacılık krizinin Türkiye'ye maliyeti 111 milyar liraydı. Hazine'nin bileşik faizi ile hesaplarsak, batık bankaların millete maliyeti 231 milyar liraya ulaşmıştır. Bizden önceki hükümetler tarafından bize yüklenen bu ağır yükü tıkır tıkır ödedi. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank artık kârda."
 
IMF'ye olan borcun Mayıs ayında biteceğini bir kez daha yineleyen Erdoğan, "Türkiye, borç noktasında en büyük ödemeyi IMF’ye yaptı. Göreve geldiğimizde IMF’ye olan borç, 23.5 milyar dolardı. Perşembe günü yaptığımız ödemeyle bunu 400 milyon dolara düşürdük. Milliyetçilik, milletin kasasını peşkeş çekenlere karşı bu kasayı doldurmaktır. Onlar boşalttı, biz doldurduk. Hâlâ dolduruyoruz. 14 Mayıs’ta IMF’ye olan borcumuzu da bitiriyor, artık bu defteri kapatıyoruz. Artık IMF’den alacaklı bir ülke haline geleceğiz" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye milliyetçilik eleştirisinde bulunan Erdoğan, "Kime yutturacaksın bu milliyetçiliği? Kafatasçı milliyetçiliğiyle milliyetçilik olmaz. Sayın Bahçeli de BDP de aynı şeyi yapıyor. MHP ve BDP birbirinden besleniyor" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında Türkiye'yi şikayet ettiğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Keşke ana muhalefet partisi genel başkanının küresel olmasa bile bölgesel bir vizyonu olsaydı. Yurtdışında yaptığı tek şey, kendi ülkesini şikayet etmek ve ağlamaktan ibaret. CHP Genel Başkanı’nın yaptığı, çok büyük bir sorumsuzluktur. Polis katillerinin sırtını sıvazlamaktır. Başörtüsü ve darbe tertipçileri bu partinin içinde toplanmış. Hayvanların önüne makarna atıp, ‘Saman bulamıyorlar’ diyen yalancılar bu partinin içindedir. Allah CHP seçmenine sabır versin."
 
'SEN BEĞENMİYORSUN DİYE KONUŞUYORUM'
Milliyetçiliğin şeytandan olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Kürt milliyetçiliği, Laz milliyetçiliği, Türk milliyetçiliği, Arap milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz. Böyle bir ırki, kabileye dayanan milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır. Sayın Bahçeli konuşmamı beğenmemiş. Zaten sen beğenmiyorsun diye bu konuşmayı yaptım. Milletimin beğendiğini biliyorum. Bu milletin tümüne seslenmiyorsun.
 
Bu silahlar gömülecek; siyaset, fikirler konuşacak. İkinci ülkeye mi, üçüncü ülkeyi mi giderlerse, gidebilirler. Sınırlarımızda önlemleri alırız, geçmişteki olanlar yaşanmaz."
 
SİNOP'TAKİ OLAYLAR
Sinop'ta BDP'li vekillere yönelik linç girişimine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu:
"CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar. Beğenirsin, beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri... Yapacakları toplantı yasalar içinde olduğu sürece saygı duymak zorundasın. Bunların genlerinde bu tür toplantılara saygı yoktur, saygısızlık vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Bunu engelleyerek huzur değil, huzursuzluk getiriyorsun.
 
Ondan sonra da Hakkari’ye, Van’a gidemiyorsun. Sivas’ın ötesine geçebiliyor musun? Irkçılık yaptınız. Şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. MHP ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur; CHP’nin ise ne konuştuğu bile belli değil, o ayrı bir şey. AK Parti milletin dili ile konuşur."
 
Terörle masaya oturmaz, müzakere etmeyiz. İmralı’yla yürüyen süreç, masaya oturmak, müzakere etmek değildir. Çözüm sürecinde bir imkanın değerlendirilmesidir. Bu nasıl bir kan davasıdır, bu nasıl vampirliktir?
 
Bizim terör karşısında taviz verdiğimizi iddia edenlere sesleniyorum: Hangi tavizi verdiğimizi, hangi geri adımı attığımızı açıklamayan müfteridir, namerttir.
 
CHP’nin terörist taziyesine giden milletvekiline kükremesi gerekiyor. Terör konusunda geri adım atmayız, asla taviz vermeyiz. Ama kanı durdurmak için, terör belasını sona erdirmek için yasal her türlü adamı cesaretle atarız.
 
Türklük, Kürtlük, Araplık vs. üzerine ırkçılık yapanlar bu topraklara ve değerlerine ihanet içindedir. Bu millete yakışan vakar, sağduyu, soğukkanlılıktır."

Başbakan Erdoğan grup konuşmasının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 19 Şubat 2013 Salı 23:10

Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alan başbakan istemiyorum.Bu ne olursa olsun ne için olursa olsun.Bu cumhuriyetin adı Türkiyedir ve bu milletin adı Türk tür.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli uyardı: ‘Sinop’ tekrarlanmasın
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Sinop'ta BDP'li vekillerin ziyareti sırasında ...
Berber Volkan Karşıyaka’ya talip: Oyu da var projesi de!
CHP’nin İzmir anketinin Karşıyaka ayağında yılların siyasetçilerinin isimleri ...
CHP Buca’da ‘İstifacılar’dan zehir zemberek mektup!
İstifa ederek yönetimi düşüren 9 eski ilçe yöneticisi, tüm delegelere ...
 
'First Lady' Erdoğan'dan Mısır basınına çarpıcı açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Mısır’da yayımlanan ...
Milli Eğitim'den Cansever'e de sansür
CHP İzmir Mİlletvekili geçen yıl TBMM’de “Torba Yasa” görüşmelerinde okuduğu ...
'Bu rüzgarın karşısında kimse duramaz'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yürütülen müzakere sürecinden İmralı ...
 
Bakan Bayraktar'dan müteahhitlere yeni hedef: İzmir
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitleri başta İzmir ...
CHP’de Genel Merkez’den örgütlere: Alana çıkın!
CHP Genel Merkezi, İzmir’e gönderdiği genelgede toplantıların salonlarda ...
Güler’den ‘Anayasa’ çıkışı: AKP kendi vekillerinden saklıyor
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, “Ben AKP’li milletvekilleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva