HABERLER>EKONOMİ
11 Mart 2016 Cuma - 08:03

Shoexpo esnafın yüzünü güldürdü

İzmir, 39. SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nı geride bıraktı. Yüzlerce yabancı yatırımcı ile İzmirli üreticiyi bir araya getiren fuarda 40 milyon Euro’nun üzerinde gerçekleşen ihracat, esnafın yüzünü güldürdü.

Shoexpo esnafın yüzünü güldürdü

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İZFAŞ tarafından organize edilen 39’uncu SHOEXPO – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, dört gün boyunca İzmirli üreticileri yabancı firmalarla buluşturdu.

Dünya piyasalarında ve ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara ve eş zamanlı olarak Antalya’da gerçekleşen ayakkabı fuarına rağmen SHOEXPO, önemli işbirliklerine imza attı. Beklenen hedeflerin üzerine çıkan fuar, İzmirli ayakkabı ve çanta üreticilerinin yüzünü güldürdü.

SON 15 YILIN EN MUHTEŞEM FUARI
Fuar İzmir’le birlikte ivme kazan ayakkabı fuarının ardından esnafın fuardan mutlu ayrıldığını söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, “39’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Ayakkabı Fuarı, son 15 yılın en muhteşem fuarı oldu. Fuarda 470’in üzerinde heyet yer aldı. Biz yaklaşık 45 esnafımızla birebir görüştük. Tamamı memnun. Fuar İzmir ile birlikte esnaf daha fazla iş yapmaya başladı. Bu fuarda da esnafımız yabancı katılımcılarla önemli anlaşmalar imzaladı. Umarız bundan sonra daha da büyüyerek devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

40 MİLYON EURO ÜZERİNDE İHRACAT
Fuarın paydaşlarından Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Cihan, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek fuarlarda 100 milyon Euro’luk ihracata ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, “SHOEXPO’da kiminle konuştuysak herkes çok memnun. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Sorunsuz bir fuar oldu. 500’ün üzerinde yabancı katılımcı ile çok önemli satışlar yapıldı.  Sadece bir arkadaşımız tek başına 1 milyon Euro ihracata ulaştı. Toplamda yaklaşık 40 milyon Euro’nun üzerinde bir ticaret oldu. Önümüzdeki ayakkabı fuarında 500 yabancı firma ile 100 milyon Euro ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

KÜLLERİNDEN DOĞDU
Fuar İzmir’in çok önemli katkılar sağladığını ifade eden Şevket Cihan, “İzmir ayakkabı fuarı, Fuar İzmir ile birlikte adeta küllerinden doğdu. Artık yabancı katılımcılara gelmeleri için ısrar etmek yerine onların önceden takvimlerine ekledikleri bir fuar haline geldi. Yabancı firmalar önemli siparişler verdi. Bundan sonra yapmamız gereken kaliteyi arttırmak. Sipariş alan firmalar, zamanında kaliteli teslimatla devamlılığı sağlayacaklardır” şeklinde konuştu.

TOBB 20 GÜN SINIRLAMASI GETİRMELİ
Antalya’da eş zamanlı düzenlenen ayakkabı fuarının etkisinin Fuar İzmir’de çok fazla hissedilmediğini söyleyen Cihan, “Antalya’daki fuarın etkisi bizde çok fazla hissedilmedi. Şu an sıkıntılı bir durum söz konusu değil ama Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bu konuda bir adım atması gerekiyor. Biz aynı ülkede gerçekleşen sektör fuarlarının en az 20 gün aralıklarla gerçekleşmesine yönelik karar için çalışmaları başlattık. TOBB’un bunun ile ilgili düzenlemeyi bir an önce gerçekleştirmesi lazım” dedi.

FUARA ESNAF BAKIŞI
Ayakkabı fuarında gerçekleşen satışlar ve iş ilişkileri ile ilgili değerlendirmede bulunan işletmecilerin görüşleri ise şöyle;

Özbircan Ayakkabı İşletme Sahibi İnanç Baysal: Fuar İzmir Avrupa’nın en önemli fuar merkezlerinden bir tanesi. Kendi içlerinde de çok fazla çalışmalar oldu. Yaptığımız satışlarda bunun etkisini gördük. Beklentilerimiz karşılandı. Biz artık İzmir Ayakkabı Fuarı’nın Avrupa takvimine bir sene önceden gireceğine inanıyoruz.

Fatih Ayakkabıcılık İşletme Sahibi Fatih Demir: Biz 34’üncü kez İzmir Ayakkabı Fuarı’na katılıyoruz.  Eski fuar alanlarımız çok daha küçüktü. Buraya müşterinin gelmesi çok rahat oldu. Katılım daha yüksekti. Bu sene önceki senelere oranla daha hareketli. Yurtdışına önemli ihracatlar yaptık.

Isabel Ayakkabıcılık İşletme Sahibi Cevat Bulut: Biz ilk defa bu fuara katılıyoruz. Fuarın yeni yeri, yeni yapısı bizim için cazip geldi ve katılma kararı aldık. Buradaki amacımız yabancı müşteriler. Gelinlik fuarında buna büyük ölçüde ulaştık. Şimdi burada da önemli çalışmalara imza attık. Yerli yatırımcıya bir şekilde ulaşıyoruz. Burada bizim için önemli olan yabancı katılımcılardı. Bu fuarlar bizi daha iyi, daha kaliteli ayakkabı yapmaya zorluyor. Bu bütün sektöre etki edecektir, kalitemiz artacaktır. Fuarın ufak tefek eksiklikleri var, gelenlerin çoğunun yabancı olması gibi. Bunların her beraber konuşularak çözülmesi gereklidir.

Awon Shoes Eraysan Ayakkabı Çanta İşletme Sahibi Erdal Eviren: Yurtdışında malum, tıkanık bir durum var. Ama buna rağmen satışlar, çalışmalar iyi. Biz yaklaşık 15 ülkeye ürün veriyoruz. Bu fuarın Antalya’daki fuarla aynı dönemde olması işleri az da olsa böldü. Burada 100 firmanın daha fazla olması, satışları çok daha arttırırdı. Önümüzdeki fuarlarda bu sorunun aşılacağını düşünüyorum.

 
Vali el koydu: Suriyeli çocuğu yere atan esnafa gözaltı!
 
Kemalpaşa’ya üniversite müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine zam geldi
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak ...
Rusya'dan doğalgaz için Bulgaristan açıklaması!
Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yuri Sentyurin, 2014'te iptal edilen Güney ...
İzmir’de 19.Konyalı Ahmet Usta!
İzmirli restoran devi Konyalı Ahmet Usta, 19’uncu şubesini açtı. Açılışta ...
 
Vergi Haftası'nda önemli panel: Sorunlar ve çözüm önerileri
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen panelde Türk vergi siteminin ...
Modanın renkleri Shoexpo'da görücüye çıkıyor
Ayakkabı ve çanta modasının en son trendleri, şehrin en renkli fuarı SHOEXPO-39. ...
Emeklilere müjde: Zam geliyor!
Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, yeni zammına ...
 
Hem benzine hem de motorine zam!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin ve motorinin litre fiyatlarına 8 kuruş zam yaptı.
Kadın dayanışmasına örnek proje
Olgunlaşma Enstitüsü ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu arasında ...
Öztürk: Ege denizi barış denizi olacak
DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva