HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Kasım 2016 Pazar - 11:06

‘Sesin İzi’ Buca’da yükseldi

Buca Kasaplar Meydanı’nın ardından modern bir meydana daha kavuştu.Buca Belediyesi’nin Buca Koop Mahallesi’nde modern bir görünüme kavuşturduğu meydan ve dünyada benzeri olmayan ‘Sesin İzi’ Anıtı muhteşem bir törenle açıldı.

‘Sesin İzi’ Buca’da yükseldi

Yan yollarıyla birlikte 16 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan Buca Koop Meydanı’nı yeniden düzenleyen Buca Belediyesi, meydanı Atatürk ve Bucalıların ses izlerinden çıkarılan figürlerle oluşturulan 17 metrelik Sesin İzi Anıtı’yla taçlandırdı. Buca Koop’un çehresini değiştiren meydanın açılışı için düzenlenen görkemli törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’nın meydanlarını baştan yaratma seferberliğinde ilk adımı Buca Koop’ta attıklarını, 1900 Bucalı’nın seslerinden oluşturulan anıtın da barışın ve dostluğun simgeleştiği bir eser olduğunu söyledi.

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik modernizasyon ve estetik dokunuş çalışmaları kapsamında Buca Koop Meydanı’nı baştan yarattı. 2 bin metrekaresi meydan olmak üzere yan yollarıyla birlikte 16 bin 500 metrekareyi kapsayan alanı düzenleyerek, kente eşsiz bir anıt kazandıran Buca Belediyesi, Buca Koop Meydanı ile ‘Sesin İzi’ Anıtı’nı görkemli bir törenle açtı. Törene Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İl ve ilçe yöneticileri, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik , Buca Koop Mahallesi muhtarı Hakan Dönertaş ve yüzlerce Bucalı katıldı.


Alana kurduğu düzenekle 1900 Bucalı’nın toprak testilere vurarak çıkardığı sesleri kaydedip, sesleri figürlere dönüştüren Heykeltraş Ekin Erman, açılış töreninde yaptığı konuşmada kaidesi ile 17 metreye ulaşan ve dünyada eşi benzeri olmayan “Sesin İzi” Anıtı’nı çocuklara armağan etti. Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş ise konuşmasında mahallesinin Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte hizmetle tanıştığını vurgulayarak, teşekkür etti.


Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da açılış töreninde yaptığı konuşmada Bucalıları meydanlarıyla kavuşturmak için seferberlik ilan ettiklerini, Buca Koop Meydanı’nın da bu çaba ve çalışmanın ilk ürünlerinden olduğunu söyledi. 16 bin 500 metrekarelik alanda yaptıkları düzenlemelerle Buca Koop’u estetik ve modern bir meydana kavuşturduklarını ifade eden Başkan Piriştina, 2 bin’e yakın Bucalının ses izinden oluşan “Sesin İzi” Anıtı’nın da barışın ve dostluğun simgeleştiği bir eser olduğunu söyledi.


Konuşmaların ardından Buca Koop Meydanı’na ihtişam katan Atatürk Heykeli ve “Sesin İzi” Anıtı, Buca’nın zengin kültürel mozağinin kardeşlik eksenindeki yapısını temsilen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik birlikte açtı.
Oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırımları, yaya yolları, Atatürk Anıtı ve 17 metrelik Sesin İzi Anıtı ile Buca Koop Meydanı Bucalıların büyük beğenisini kazandı. 
Dünyada eşi benzeri olmayan Sesin İzi Anıtının oluşumunda ses veren 1900 Bucalı’nın ismi de anıtın kaidesine tek tek yazıldı. 
 

 
İzmir'deki hastanenin bahçesinde sır ölüm!
 
Manisa'da 6 adliye personeline gözaltı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı Esnaf 29 Kasım 2016 Salı 23:32

Türkiye böyle güzel projeler üreten bir başkan daha görmedi.Piriştinayı İstanbul Büyükşehir Başkanlığına aday göstermek gerekir.

Yorumu oyla      11      5  
27 Kasım 2016 Pazar 19:39

bucakoop da AVM yapacak yer mi var?

Yorumu oyla      11      5  
Buca 27 Kasım 2016 Pazar 16:11

Evet güzel oldu ellerine sağlık fakat metro,otobüs sayisi ve birde AVM bekliyoruz. Bucakoop bölgesine yapilacak bir AVM hem hareketlilik yaratır hemde ekonomik anlamda fayda sağlar.

Yorumu oyla      11      5  
27 Kasım 2016 Pazar 13:33

Süper proje 😇

Yorumu oyla      11      5  
sezo 27 Kasım 2016 Pazar 11:48

Ben bucalıyım ve levent başkan bence buca nın gördüğü en sosyal belediye başkanlarından birisi. yemeğini esnaf lokantasında yer, Berberi esnaf arasındandır gider dışarıda olur.Esanfı gezer dolaşır ve tanışır. Bazı insanlar kendisinden süper projeler bekliyor , sanki bu tip projeler kendisinin elindeymiş gibi . Bence kendisi büyükşehire oynamalı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta kadına şiddet tiyatroyla anlatıldı
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Karşıyaka’ya yeni saha müjdesi
Karşıyaka’nın ‘Spor Kenti’ kimliğine güç katan Karşıyaka Belediyesi, yeni ...
Gençlere davet: Bir çocuk değişir, İzmir değişir!
“Abla-Ağabey-Kardeş” projesi ile 7 bin kardeşe ulaşan İzmir Gönüllü Takımı, ...
 
Sahilevleri’ne altın dokunuş!
“İzmir Deniz” projesi çerçevesinde kentin sahil bandını elden geçiren ...
İzmir’de ‘zeytin’ buluşması: Başkan 4 cümleyle anlattı
Urla’daki Köstem Zeytinyağı Müzesi’ndeki panelin açılışında konuşan Başkan ...
Yeni hizmet üssüne Başkan’da ‘kırsal’ mesaj: Bu misyon Türkiye adına üstlendik
Büyükşehir, Güney Bölgesi’ne hitap edecek K.Menderes Bölge Şantiyesi’ni ...
 
Bornova Stadı bu kez Altınordu'yu ağırlıyor!
TFF 1. Ligi’n İzmirli temsilcisi Altınordu, Bornova Stadı’ndaki ilk maçına ...
2 ilçenin 2 büyük mahallesinde günde 3 saat susuz kalacak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar Gülyaka ve Bornova Tuna Mahallesi’nde ...
Karşıyaka’nın restoranlarında bir tabak da can dostlara
Karşıyaka Belediyesi, Kent AŞ restoranlarından artık yemekleri toplayarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva